Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
Sunteti aici: Home Feng shui
Feng shui
Anul 2024 în viziunea I Ching PDF Imprimare Email

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori și Yi King). Taoismul operează cu cele două polarități, numite yang (polaritatea plus, masculină) și yin (polariatea minus, feminină), care sunt reprezentate grafic ca o linie orizontală continuă (yang) și ca o linie orizontală discontinuă (yin). Pentru că există conceptul de triadă (Cer – Om – Pământ), s-a realizat reprezentarea grafică a acestuia prin suprapunerea a trei linii orizontale; astfel au apărut trigramele, care sunt combinații de linii yang și yin. Numărul total de trigrame este 8. Prin combinarea fiecărei trigrame cu toate celelalte, inclusiv cu ea însăși, au rezultat hexagramele, care sunt în număr de 64.

Cele 64 de hexagrame au fost studiate în sistemul I Ching-ului, care reprezintă o complexă metodă divinatorie. Traducerea termenului I Ching este ”cartea transformărilor”.

Anul 2024 se află, în cea mai mare parte a sa, sub influența Dragonului de Lemn. În astrologia Stâlpilor Destinului (Ba Zi), combinația dintre Dragon și Lemn poate fi reprezentată ca o tulpină celestă (lemn yang) deasupra unei ramuri terestre (Dragon sau pământ yang).

Această combinație de Lemn yang și Pământ yang (care corespunde Dragonului) se corelează cu trigrama 3 (Tunet) și cu trigrama 8 (Munte). Combinația trigramelor 3 și 8 conduce la hexagrama 62 (Tunet peste Munte), numită de chinezi Xia guo (mici excese, de statură mică) . Prin urmare, hexagrama 62 este cea care descrie cel mai fidel evoluția anului Dragonului de Lemn. Să vedem care sunt semnificațiile acestei hexagrame.

Interpretarea tradițională a acestei hexagrame este următoarea: ”Cel mic avansează – succes. Dreptatea în direcția corespunzătoare aduce rezultatul. Lucrurile mici și nu cele mari vor avansa. Cântecul păsării care zboară în înălțimi este deformat. Aduce noroc dacă este căutat cel umil și nu cel tare.

O altă variantă, care ține de traducerea nuanțată a textului din limba chineză, sună astfel: ”Preponderența celui mic. Succes. Perseverența este folositoare. Reușesc lucrurile mici, cele mari nu. Pasărea în zbor aduce o solie: nu-i bine să te silești să urci, mai bine rămâi jos. Mare noroc.

Fiind vorba despre ”Tunet peste munte”, se poate face observația că tunetul este mai periculos în vârful muntelui (unde te afli mai aproape de cer) decât la câmpie. Copacii foarte puternici, falnici (care sunt corelați cu lemnul yang, puternic) aflați pe crestele munților pot fi loviți de fulgere și distruși.

În concluzie, anul Dragonului de Lemn va fi cel în care cei modești, cei umili, atitudinile mai reținute și inițiativele de mică anvergură vor avea succes. Este recomandabil să nu căutăm poziții foarte înalte, puternice, foarte vizibile în acest an. Este bine să acționăm onest, cinstit, lega. Ni se sugerează să fim perseverenți și să apelăm nu la oamenii care au cea mai putere, sau sunt plasați în cele mai înalte poziții, ci la oamenii simpli, modești și valoroși. Este posibil ca multe persoane aflate în fruntea unor ierarhii (politice, economice, profesionale, artistice etc.) să se prăbușească sau să înregistreze eșecuri în acest an.

Acesta este mesajul I Ching-ului pentru anul 2024.

 
Anul Câinelui de Pământ – semnificaţii şi influenţe în 2018 PDF Imprimare Email

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei lunare) se va produce pe data de 16 februarie 2018.

Din tradiţia chineză se cunosc semnificaţiile şi influenţele astrologice ale Câinelui. Sub aspect pozitiv, putem vorbi despre sensibilitate, manifestarea laturii sentimentale, o anumită empatie, capacitatea de a se face plăcut, nevoia de armonie, afişarea bunăvoinţei, putere de a înţelege şi de a consola. Nu există aici aptitudini de lider, ci mai curând tendinţa de a se situa în plan secund. Sunt genul de oameni care îi pot sprijini pe alţii să realizeze lucruri măreţe, jucând rolul de prieteni şi sfătuitori. Sunt persoane optimiste, dispuse la negocieri, tratative, înclinaţi să cedeze, în general, în favoarea celorlalţi.

În general, ei nu suportă să rămână singuri şi, datorită atitudinii armonioase, sunt capabil să îşi construiască relaţii frumoase de cuplu. Sunt fiinţe loiale, optimiste, care aşteaptă, dar şi oferă încredere. De asemenea, sunt foarte dezirabili în rolul de prieteni, având o destul de mare toleranţă faţă de greşelile celorlalţi (deci şi faţă de prieteni). Îşi doresc o relaţie durabilă, o familie numeroasă, fiind părinţi iubitori. Manifestă generozitate, dar şi o latură conservatoare. Câinele este un războinic, un luptător, nu cedează cu uşurinţă (sau chiar niciodată), este dinamic şi manifestă circumspecţie.

Sub aspect mai puţin favorabil, cei născuţi sub influenţa Câinelui pot fi monotoni, încăpăţânaţi, închistaţi în propriile lor păreri. Există aici o anumită lipsă de flexibilitate, care le poate aduce dificultăţi de adaptare, de integrare, atât în perioada tinereţii, cât şi la maturitate. Manifestă pesimism, înclinaţie către critică (destul de dură, uneori), aroganţă şi rigiditate (mai ales atunci când consideră că are dreptate). Fiind înrudit cu şacalul, el este privit şi ca un animal impur, avid, lacom, deci vrednic de dispreţ.

Există o asociere semnificativă între Câine şi sexualitate, fiind asociat şi cu senzualitatea sau gelozia. Există o suită de simboluri asociate Câinelui: secretul ascuns, apa, copacul uscat, hoţul, tăria iubirii, ardoarea, furia, muzica, refugiul, mirosul cărnii crude, coarda întinsă a arcului.

Prin extrapolare, putem spune că toate aceste tendinţe se vor manifesta din plin în anul Câinelui de Pământ (care va dura până la data de 3 februarie 2019). Câinele este un semn zodiacal yang, deci ne putem aştepta ca anul 2018 să fie plin de intensitate, ardoare, dinamism, curaj, iniţiativă.

Se ştie că acest semn al Câinelui este asociat cu elementul pământ. Dacă realizăm o mini-diagramă a Stâlpilor Destinului pentru Anul Câinelui de Pământ, acesta astfel:

Tulpina celestă

Pământ

Ramura terestră

Pământ yang (Câine)

Prin urmare, este vorba despre un an de pământ peste pământ. Deci, putem vorbi despre un an în care elementul pământ va primi o mare atenţie, va fi foarte apreciat şi valorizat, într-o formă sau alta. Vor putea avea loc diverse evenimente sau acţiuni legate de: ecologia (sau poluarea) solului, tranzacţii legate de terenuri, activităţi agricole (prin cultivarea unor suprafeţe mai puţin sau deloc utilizate până acum), crearea de parcuri de agrement, rezervaţii naturale, activităţi legate de zonele montane (alpinism, excursii, filme documentare), explorări la suprafaţă sau în subteran a unor zăcăminte (sare, petrol, minereuri, etc.), explorarea unor peşteri, caverne, a unor insule (nou apărute sau neexplorate încă), ş.a.m.d.

În spiritualitatea chineză, elementul pământ este cel care distruge şi controlează apa. Prin urmare, ne putem aştepta la intervenţii realizate, în diverse moduri, asupra apelor curgătoare şi stătătoare: îndiguiri, construcţia de noi baraje (pe fluvii şi râuri), consolidarea unor maluri, ţărmuri, refacerea sau reabilitarea unor plaje, asanări de bălţi, construcţia sau reabilitarea unor poduri (sau tunele subacvatice), crearea de noi canale navigabile, evntual controlate de ecluze, etc.. În fiecare situaţie, elementul pământ va câştiga pondere, amploare în raport cu apa (aceasta din urmă putând fi semnificativ redusă).

Fiind vorba despre semnul Câinelui, în 2018 animalele corespunzătoare pot primi o atenţie mult mai mare. Câinii domestici şi sălbatici (Dingo), lupii, coioţii, şacalii (şi alte animale din grupul canidelor) pot face obiectul fie al protecţiei, activităţilor ecologice, monitorizării ştiinţifice, analizei biologice, domesticirii, adăpostirii în diverse padocuri sau grădini zoologice, fie pe de altă parte, dacă devin prea ameninţători în anumite zone sau regiuni, pot fi expuşi vânătorii (intensive, uneori), exterminării, îngrădirii teritoriale, alungării, distrugerii habitatului natural.

Anul Câinelui de Pământ poate fi favorabil celor născuţi sub semne zodiacale compatibile cu acesta: nativii Bivol/Bou (năcuţi în anii 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009), Tigru (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010), Cal (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014), Capră/Oaie (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015), Maimuţă (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016), Porc/Mistreţ (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007), Cocoş (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017). Acest an va fi nefavorabil pentru nativii Dragon (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012), acest semn zodical fiind diametral opus celui al Câinelui. Pentru nativii Câine (2006, 1994, 1982, 1970, 1958, 1944, 1932) va fi o reiterare a influenţelor astrale native.

Sub aspectul sănătăţii, anul 2018 se va afla sub influenţa posibilelor afecţiuni legate de elementul pământ. Este vorba despre boli gen diabet zaharat, obezitate, afecţiuni tumorale (sub influenţa unor excese alimentare sau deficienţe comportamentale), afecţiuni ale stomacului (gastrite, tulburări digestive), ale splinei. În plus există şi riscul unor afecţiuni la nivelul: rinichilor, vezicii urinare, sistemului limfatic, organelor sexuale (Câinele fiind un simbol al sexualităţii).

Iată deci principalele influenţe şi semnificaţii ale Anului Câinelui de Pământ.

 
Sezonul de toamnă şi influenţele sale, în astrologia chineză PDF Imprimare Email

Este bine ştiut, de către cunoscătorii astrologiei, că există diferenţe considerabile între zodiacul european şi zodiacul chinezesc. Chiar şi raportarea anotimpurilor la diverse date calendaristice este nu radical, dar semnificativ diferită. În acest sens, pentru o mai mare edificare, puteţi consulta acest materialul intitulat „Calendarul astrologic chinezesc”, la adresa : http://astrologie-medicala.ro/feng-shui.

Conform acestui calendarul, sezonul astrologic de toamnă se derulează între 8 august şi 6 noiembrie. Toamna chinezească este corelată cu elementul metal, fiind un interval în care se fac resimţite influenţele semnelor zodiacale Maimuţă, Cocoş şi Câine.

Pentru a înţele mai bine această perioadă, este necesar să înţelegem elementul metal. În ciclul celor 5 elemente (chinezeşti), metalul este cel care „taie” sau distruge lemnul, ceea ce putem vedea toamna în jurul nostru: vegetaţia se ofileşte, frunzele cad, culturile anuale (de cereale, plante aromatice, plante tehnice, etc.) ajung la final. Este interesant de observat că, deşi condiţiile atmosferice sunt complet neprielnice, agricultorii şi/sau agronomii fac însămânţări de toamnă, ceea ce poate fi, de asemenea, înţeles: metalul, deşi distruge elementul lemn, este cel care generează apa, care, la rândul ei, generează lemnul (şi astfel se generează premisele apariţiei culturilor din primăvara următorului an).

Se ştie că metalul este un element care se manifestă şi în corpul uman, având propria sa Lojă energetică (Loja metal). Metalul guvernează componenta mentală, cerebrală, spirituală, acest element fiind foarte activat în sezonul chinezesc al toamnei. Prin urmare, nu este de mirare că starea psiho-mentală a multor oameni are de suferit în acest interval. Pot apare sau se pot accentua stări de depresie, melancolie, anxietate, diverse obsesii, fobii, stări/atacuri de panică, generând astfel o activitate susţinută pentru psihologi, psihiatri, psihoterapeuţi. Unii oameni devin trişti toamna doar pentru că temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute, frunzele cad, toată căldura şi bucuria exuberantă a sezonului de vară se rispesc, dispar.

Pe fondul predominanţei metalului, pot apare sau se pot accentua conflictele interumane (uneori, pe fondul unor stări psihice nefavorabile, dezechilibrate emoţional), care pot fi însoţite sau nu de utilizarea unor instrumente din metal (bare, răngi, ţevi, sau arme albe – cuţite, pumnale, săbii, sau arme de foc). Apar astfel răniri, adică distrugeri ale elementului lemn (fracturi, entorse, luxaţii, plăgi, etc.).

Pe lângă aceste probleme de natură psihologică sau sufletească, elementul metal poate genera şi alte genuri de probleme de sănătate. Loja metal include organe energetice precum plămânii şi intestinul gros. De aceea, toamna se remarcă apariţia semnificativă a afecţiunilor respiratorii: pneumonii, viroze, bronşite, faringite, traheite, laringite. În plus, tot în această perioadă pot apare probleme de natură digestivă: colon iritabil, constipaţii, creşterea volumului de gaze intestinale, indigestii, etc.

Elementul metal poate ataca şi distruge lemnul, motiv pentru care toamna sunt afectate şi organe asociate Lojei lemn: oase, articulaţii, piele, păr. Ca urmare, se produce o accentuare a bolilor reumatismale (artroze, artrite, spondiloze, dorsopatii, discopatii, etc.), a bolilor de piele (eczeme, dermatite, alergodermii, micoze ale pielii capului, afectări ale părului, etc.).

Spuneam că elementul metal ne face să gândim mai mult, să fim mai atenţi, mai cerebrali, motiv pentru care toamna avem preocupări legate de bilanţuri asupra lunilor anterioare din an (faimoasa zicală „toamna se numără bobocii”), de culegerea recoltelor (care se face cu unelte de metal, care seceră plantele, fructele, adică elemntul lemn) şi valorificarea lor, de începerea unor noi cicluri anuale de studii (preşcolare, şcolare, liceale şi universitare sau postuniversitare).

Iată deci modul în care multe dintre neplăcerile pe care ni le aduce toamna pot fi înţelese mai bine, mai profund, dintr-o perspectivă astrologică.

 
Horoscopul stelelor zburătoare pentru luna mai 2017 PDF Imprimare Email

Despre astrologia stelelor zburătoare am scris în repetate rânduri. Pentru o introducere în acest domeniu al astrologiei chineze se poate merge pe acest link: http://astrologie-medicala.ro/feng-shui/107-introducere-in-astrologia-stelelor-zburatoare.

Steaua zburătoare (centrală) a anului 2017 (începând din 4 februarie) este 1 (apă yang). Pe lângă steaua zburătoare anuală, mai există şi o influenţă a stelei zburătoare lunare. Astfel, în intervalul 6 mai – 4 iunie 2017 vom fi influenţaţi de steaua 5 (pământ netru). Prin urmare, diagrama Lo Shu a lunii mai va arăta astfel:

S

4

9

2

E3

5

7 V

8

1

6

N

În primul rând remarcăm prezenţa stelei 5 în Palatul central. La nivel psihic, emoţional, sufletesc oamenii vor simţi, în această perioadă, fie o senzaţie de gol interior, nesiguranţă, teamă, anxietate, fie o sete de ceva spiritual, profund, care să le potolească „foamea” sau golul lăuntric (fie ambele tendinţe, căci una va deriva din cealaltă). Astfel, este posibil ca persoanele cu anumite dezechilibre emoţionale deja existente să se „dea peste cap” (decompenseze) în luna mai (deci medicii psihiatri vor avea mai mult de lucru), sau vor creşte căutările de ordin spiritual (pelerinaje, meditaţii, rugăciuni, căutări ezoterice, dar şi solicitarea psihologilor sau psihoterapeuţilor).

Steaua 1 este plasată în Palatul nordic. Putem vorbi, în luna mai, şi de o activitate sexuală mai intensă, dar şi de preocupări serioase pentru cariera profesională (impulsionarea acesteia, progresul în plan profesional, folosirea magnetismului personal în aceste scopuri). Dinamismul emoţional va fi semnificativ.

Steaua 6 este plasată în Palatul nord-vestic. În luna mai oamenii se vor putea baza pe prietenii lor, care le vor oferi (de la caz la caz) un sprijin informaţional şi o inspiraţie importantă. Unii vor căuta ajutorul în forţele spirituale.

Steaua 7 este plasată în Palatul vestic. Putem vorbi, pentru acest interval, despre copii dificili, irascibili, nervoşi, greu de controlat, care pot genera unele conflicte familiale, sau pot primi corecţii şi/sau pedepse părinteşti pe măsură. Oamenii vor căuta distracţii mai ales în domeniul informatic (accesări de site-uri, filme, informaţii, etc.).

Steaua 2 este plasată în Palatul sud-vestic. Aceasta este o stea nefavorabilă (a bolilor), prin urmare poate genera afecţiuni corelate în medicina chineză cu elementul pământ, adică la nivelul: splinei, pancreasului, uneori şi stomacului. Sfera digestivă poate fi afectată şi datorită exceselor alimentare. Există riscul de a apare tensiuni sau dificultăţi în relaţiile de cuplu şi în asocieri.

Steaua 9 este plasată în Palatul sudic. Ne putem aştepta ca oamenii să aibă, în această lună, o nevoie foarte mare de afirmare, de notorietate, de celebritate, încât uneori să facă eforturi oricât de mari (sau chiar şi compromisuri) pentru a o obţine. Cei ce au deja un renume important vor căuta să îl consolideze.

Steaua 4 este plasată în Palatul sud-estic. Resursele financiare vor fi câştigate, în această perioadă, prin activităţi comerciale, multă publicitate, activităţi de transport, presă, editare, educaţie, prin cursuri şi prezentări cu o audienţă semnificativă, discursuri motivaţionale şi multă versatilitate (sau atenţie la tendinţele pieţii).

Steaua 3 este plasată în Palatul estic. Pot apare noi proiecte sau iniţiative legate de protecţia mediului (în general) şi de salvarea pădurilor (în mod special). Unii oameni se vor precupa de reîmpăduriri, curăţarea gunoielor din anumite zone naturale, activităţi legate de spaţiile verzi. Se vor putea aniversa, în această lună, mai mulţi înaintaşi semnificativi (activităţi jubiliare).

Steaua 8 este plasată în Palatul nord-estic. Va exista, în luna mai, o preocupare foarte intensă de aplicare în practică a cunoştinţelor acumulate în timp, fie pentru a le verifica (a le vedea „la lucru”), fie pentru a obţine realizări concrete. Va fi o perioadă favorabilă pentru cercetarea ştiinţifică, finalizarea unor studii, precum şi aplicarea rezultatelor derivate din acestea.

 
Stelele zburătoare în luna aprilie 2017 – influenţe şi tendinţe PDF Imprimare Email

Stelele zburătoare reprezintă o ramură a astrologiei chineze, bazată pe influenţa energetică a unui număr de 9 stele. Aceste stele pot avea influenţă asupra unor intervale variabile de timp. Astfel, există stele zburătoare:

-ale anului;

-ale lunii;

-ale zilei;

-ale orelor.

Stelele zilelor şi orelor sunt mai puţin studiate, dar stelelor anuale şi celor lunare li se acordă mai multă atenţie. Mai multe informaţii despre stele zburătoare puteţi găsi urmând următoarele link-uri: http://astrologie-medicala.ro/feng-shui ; http://astrologie-medicala.ro/feng-shui/107-introducere-in-astrologia-stelelor-zburatoare .

În anul 2017 (mai exact din 4 februarie), steaua centrală în pătratul Lo Shu (grila specifică acestei ramuri astrologice) este 1 (apă yang). Dar, cum în fiecare lună steaua centrală se schimbă, în intervalul 6 aprilie – 5 mai steaua centrală este 6 (metal yang).

S

5

1

3

E4

6

8V

9

2

7

N

Aşadar, în intervalul menţionat, steaua 6 se află în Palatul central. Oamenii vor simţi nevoia, în această perioadă, să fie mai riguroşi, mai autoritari, să manifeste mai multă stricteţe, inclusiv faţă de propriile persoane. Unii vor beneficia de mai multă inspiraţie, intuiţie, creativitate (pe care o vor putea manifesta în domeniul artistic), alţii vor putea fi afectaţi de dezechilibre psihice sau boli neurologice.

În Palatul sudic se află steaua 1, prin urmare notorietatea sau afirmarea poate fi mai uşor atinsă, în acest interval, prin activităţi legate de apă (transporturi pe apă, distribuţia apei, plaje, zone de coastă, comerţ cu lichide, etc.), sau prin afişarea afectivităţii, emoţiilor, erotismului. Pot beneficia de această poziţie mai ales cei născuţi în anii Calului, regiunile sudice ale teritoriilor, ţărilor, regiunilor (care se vor bucura de mai multă umiditate, indiferent că se vor produce furtuni sau inundaţii, în anumite zone), şi părţile sudice ale reşedinţelor (în care vor trebui supravegheate ţevile, chiuvetele, instalaţiile de apă, etc.).

În Palatul sud-estic se află steaua 5. Aceasta este o stea nefavorabilă, care poate afecta, în acest interval, mai ales pe cei născuţi în anii Dragonului şi Şarpelui. Pot apare o serie de dificultăţi, în acest interval, în activităţile material-finaciare (afaceri, tranzacţii, comerţ, etc.), iar ataşamentele foarte mari faţă de succes şi reuşită vor fi contraproductive. Aceste tendinţe se vor manifesta în zonele sud-estice ale ţărilor, regiunilor, ca şi în părţile sud-estice ale locuinţelor sau reşedinţelor.

În Palatul estic se află steaua 4. Putem spune că în regiunile estice (ale ţărilor, continentelor, regiunilor) vor putea apare, în această perioadă, intensificări ale vântului, furtuni, ca şi o anumită uscăciune. Unii oamenii vor lansa noi proiecte în domenii ca literatura (beletristica), ziaristica, editarea de publicaţii, imprimarea (tipografiile). Va fi o perioadă cu o comunicare mai bună în relaţia cu rudele şi cu profesorii (mentorii, îndrumătorii). Cei născuţi în anii Iepurelui (Pisicii) vor resimţi mai intens aceste influenţe.

În Palatul nord-estic se află steaua 9. Prin urmare, în domeniul spiritual se va resimţi o mare doză de ardoare, aspiraţie, entuziasm, sete de evoluţie, care se vor putea manifesta prin meditaţii, rugăciuni intense, introspecţii. În regiunile nord-estice pot apare fie creşteri de temperaturi semnificative (în anumite zone), fie incendii (în alte zone). Cei născuţi în anii Bivolului şi Tigrului vor fi afectaţi mai pregnant de aceste tendinţe.

În Palatul nordic se află steaua 2. Prin urmare în regiunile sudice va putea creşte incidenţa unor probleme de sănătate (mai ales la nivelul stomacului, regiunii abdominale). Pot avea un succes mai pregnant în carieră, în acest interval, cei care se ocupă de medicină, probleme legate de sănătate, terapii convenţionale sau neconvenţionale. Cei născuţi în anii Şobolanului pot fi afectaţi mai pregnant de aceste tendinţe.

În Palatul nord-vestic se află steaua 7. În această perioadă prietenii ne pot acorda un ajutor care ar putea fi mai mult de natură mentală sau informaţională. Totuşi, atunci când vor dori să primească ajutor din partea celorlalţi, oamenii vor putea declanşa, voluntar sau mai curând involuntar, conflicte, certuri sau scandaluri. Aceste tendinţe vor putea afecta mai ales pe cei născuţi în anii Câinelui şi Mistreţului.

În Palatul vestic se află steaua 8. În acest interval, distracţia preferată va putea fi deplasarea în zonele montane (la cabane, pensiuni, hoteluri, moteluri, etc.), pentru a petrece momente de destindere şi relaxare. Relaţiile cu copiii vor putea fi mai calme, mai armonioase, marcate şi de momente de încăpăţânare (din partea copiilor) sau autoritarism (din partea părinţilor). Aceste tendinţe vor putea afecta mai ales pe cei născuţi în anii Cocoşului.

În Palatul sud-vestic se află steaua 3. În relaţiile interumane vor apare tendinţe de impulsivitate, nervozitate, irascibilitate, cu caracter pasager (care ulterior vor fi regretate). Astfel, în relaţiile de cuplu sau de colaborare (profesională, socială, etc.) răbdarea ne va fi pusă la încercare, iar deciziile nu vor trebui luate sub influenţa impulsurilor de moment. Oamenii născuţi în anii Oii (Caprei) şi Maimuţei vor resimţi mai intens aceste tendinţe.

 
Horoscopul Feng-shui al lunii martie 2017 PDF Imprimare Email

Este vorba despre modul în care ne influenţează stelele zburătoare în decursul lunii martie 2017. Conform calendarului chinezesc (informaţii despre acest calendar se pot găsi prin acest link: http://astrologie-medicala.ro/feng-shui), de pe 6 martie până pe 4 aprilie este luna Iepurelui (Pisicii). Vom studia, în continuare, influenţa stelelor zburătoare în acest interval. Despre stelele zburătoare mai multe puteţi găsi urmând link-ul de mai sus (vezi şi http://astrologie-medicala.ro/feng-shui/107-introducere-in-astrologia-stelelor-zburatoare) sau în lucrarea de astrologie chineză care poate fi găsită la adresa http://www.edituradaksha.ro/products/view/28-Astrologia-medicala-chineza-si-indiana#.WKA5DPIjWjE.  

Steaua centrală a lunii martie (a lunii Pisicii sau Iepurelui) este 7 (metal yin). Diagrama stelelor zburătoare în această perioadă va arăta astfel:

S

6

2

4

5

7

9

1

3

8

N

Steaua 7, aflată în Palatul central, are o reăutaţie nefavorabilă, fiind considerată o stea a irascibilităţii şi hoţiei. La nivel sufletesc, psihic, emoţional, oamenii vor resimţi, în această perioadă, o nevoie de raţionalitate, de cerebralitate, dar pot apare şi tendinţe către duritate, conflicte, emotivitate dizarmonioasă. Pot apare anumite vulnerabilităţi la nivelul plămânilor (aparatului respirator), dar şi la nivelul sistemului nervos. În zonele centrale ale locuinţelor şi teritoriilor obiectele din metal pot avea o influenţă relativ dificilă.

Steaua 3 se află în Palatul nordic. În cariera profesională persoanele active pot înregistra o anumită creştere. Este o perioadă favorabilă pentru activităţi agricole, forestiere, sau care ţin de exploatarea lemnului şi producţia de mobilier, aceste tendinţe fiind favorizate în regiunile nordice ale ţărilor. Totuşi pot apare şi unele conflicte în zonele nordice sau în partea de nord a reşedinţelor (3 este steaua certurilor).

Steaua 1 se află în Palatul nord-estic. Cei care se ocupă de studii, cercetări, literatură vor beneficia de o inspiraţie semnificativă. Pentru cei ce au preocupări spirituale (meditaţie, contemplare, concentrare, etc.), aceasta este o perioadă favorabilă pentru introspecţie, manifestarea afecţiunii şi control emoţional. Tendinţele afective şi erotice pregnante se vor resimţi preponderent în zonele nord-estice, şi se vor manifesta în partea nord-estică a reşedinţelor.

Steaua 5 se află în Palatul estic. Relaţiile cu rudele, profesorii, mentorii vor fi relativ dificile în această perioadă, fiind impregnate de un materialism dizarmonios, pe de o parte, şi o lipsă de eficienţă, pe de altă parte. Nu este indicată demararea unor proiecte noi în acest interval. Tendinţele nefaste ale stelei 5 se vor manifesta în regiunile estice, ca şi în părţile estice ale reşedinţelor.

Steaua 6 se află în Palatul sud-estic. Putem spune că situaţia material-financiară va fi întreţinută, în acest interval, prin creativitate, printr-o atitudine fermă, de lider, prin folosirea eficientă a intuiţiei şi inspiraţiei, a oportunităţilor deosebite. Aceste tendinţe se vor resimţi preponderent în regiunile sud-estice, ca şi în partea sud-estică a reşedinţelor.

Steaua 2 se află în Palatul sudic. Această stea a bolilor (deci, evident, nefavorabilă) afectează manifestarea faimei, notorietăţii, celebrităţii. Diverse persoane şi personalităţi foarte cunoscute ar putea fi afectate de probleme de sănătate. Influenţa nefastă se va face resimţită mai ales în regiunile sudice, dar şi în partea sudică a reşedinţelor. Pot deveni notorii, în această perioadă, unii medici, clinici sau spitale, în legătură cu tratarea unor probleme de sănătate.

Steaua 4 se află în Palatul sud-vestic. În relaţiile de cuplu şi în asocieri sau colaborări se va pune un mare accent, în acest interval, pe comunicare, schimb eficient de idei, transmiterea informaţiilor. Poate exista o mare versatilitate în cadrul relaţiilor, iar în relaţionările cu cei din jur latura intelectuală va conta foarte mult. Aceste tendinţe se vor resimţi în special în regiunile sud-vestice şi părţile similare din reşedinţe.

Steaua 9 se află în Palatul vestic. Relaţiile cu copiii vor fi foarte calde, afectuoase, pline de emoţie, în acest interval. Oamenii vor simţi nevoia de a trăi bucuria vieţii (starea de well being), alături de copiii lor. Este o perioadă favorabilă pentru educatori, baby sitteri sau alte persoane care se ocupă de copii. Aceste tendinţe se vor resimţi în special în zonele vestice, ca şi în părţile corespondente ale locuinţelor.

Steaua 8 se află în Palatul nord-vestic. Putem aştepta, în această perioadă, un sprijin semnificativ din partea unor persoane binevoitoare, generoase, dispuse să ne ajute în mod sincer. Şi prietenii ne pot fi acum de mare ajutor (inclusiv din punct de vedere financiar). Aceste tendinţe se vor face resimţite în regiunile nord-vestice, ca şi în zonele corespondente ale locuinţelor.

 
Stelele zburătoare în anul 2017 PDF Imprimare Email

Una dintre ramurile astrologiei chineze este astrologia stelelor zburătoare (Jiu Gong Ming Li), numită şi “astrologie feng-shui” sau “astrologia bazată pe ki-ul celor 9 palate”. Nu vom începe să explicăm acum în detaliu cum funcţionează această ramură astrologică, dar cei care doresc să se documenteze o pot face la http://astrologie-medicala.ro/feng-shui/107-introducere-in-astrologia-stelelor-zburatoare. De asemenea, o expunere destul de completă a acestui domeniu am realizat în una dintre cărţile noastre, care poate fi găsită urmând acest link: http://www.edituradaksha.ro/products/view/28-Astrologia-medicala-chineza-si-indiana#.WKA5DPIjWjE.

Vom încerca acum să vedem acum modul în care stelele zburătoare, aceste “planete” sui-generis ale acestui sistem astrologic, ne influenţează în anul 2017. În primul rând vom preciza că această influenţă astrală se face resimţită începând cu anul nou în astrologia chineză, adică din data de 4 februarie. În fiecare an astrologic chinezesc o anumită stea zburătoare se află în centrul pătratului Lo Shu, având o anumită predominanţă.

În 2017 steua centrală este 1 (Apă yang). Grila completă a stelelor zburătoare arată astfel:

9

5

7

 8

1

3

4

6

2

Prezenţa stelei 1 în centru indică un an dominat, într-o anumită măsură de elementul apă. Ne putem aştepta la multe precipitaţii (ploi, ninsoare, lapoviţă). Am putea spune că va fi un an cu un grad de umiditate normal spre crescut (pe alocuri chiar excesiv), fiind posibile inundaţii în diferite zone ale ţării şi ale lumii (în România, inundaţiile sau ruperile de diguri sunt posibile mai ales în judeţele din centrul ţării). Poate fi acordată, în acest an, o atenţie sporită amenajărilor hidrotehnice, Deltei Dunării, zonelor de plajă la mare, barajelor pe fluvii şi râuri.

Steaua 1 va avea o influenţă şi asupra sănătăţii. Este posibilă, în 2017, creşterea incidenţei bolilor care afectează sistemul urinar (afecţiuni ale rinichilor şi vezicii urinare, gen nefrite, cistite, litiaze sau “pietre” la aceste organe, tumori, obstrucţii, insuficienţe renale, etc.). De asemenea, pot apare afecţiuni la nivelul aparatului reproducător masculin şi feminin (cum ar fi infecţii, tumori, probleme legate de fertilitate, boli cu transmitere sexuală, etc.).

În Palatul nordic se află steaua 6 (Metal yang). În cariera profesională oamenii vor fi, în acest an, destul de autoritari, riguroşi, dinamici, preocupaţi de afirmare, de atingerea unei poziţii profesionale cât mai bune. Atitudinea oarecum dură, competitivă va putea crea unele conflicte, abordarea fiind destul de tehnică, cerebrală, foarte activă.

În Palatul sudic se află steaua 5 (Pământ neutru). Este un an relativ defavorabil pentru promovarea de imagine, indiferent a cui, indiferent în ce domeniu, indiferent în ce zonă a globului. Totuşi, mulţi oameni vor face eforturi susţinute şi vor investe mijloace materiale importante pentru a ieşi în evidenţă, a-şi îmbunătăţi imaginea, a-şi promova ideile sau produsele. În zonele sudice ale ţării noastre (dar şi în alte ţări) pot apare fenomene gen cutremure, alunecări de teren, surpări, etc.

În Palatul sud-estic se află steaua 9 (Foc yin). Oamenii vor depune, în acest an, un anumit efort pentru a câştiga bani. Va fi necesară multă ardoare, creativitate, entuziasm, pentru a convinge şi a spori propria prosperitate. În zonele sud-estice din ţară şi de pe glob pot apare incendii (de clădiri, de locuinţe, de vegetaţie), explozii, perioade cu umiditate scăzută (sau chiar secetă).

În Palatul sud-vestic se află steaua 7 (Metal yin). Această poziţionare indică o manifestare destul de raţională, atentă, cerebrală a oamenilor în acest an în domeniul relaţiilor sociale, al relaţiilor de cuplu şi al cooperării interumane. Totuşi, oamenii vor manifesta, în această arie existenţială, şi o anumită exuberanţă şi nevoie de distracţie (uneori, prin relaxări pe malul unor lacuri).

În Palatul vestic se află steaua 3 (Lemn yang). Este o poziţie care permite conceperea şi venirea pe lume a copiilor. Copiii ar putea fi, în acest an, foarte energici, impetuoşi. În plus, oamenii vor avea suficientă energie pentru a-şi materializa proiectele. În regiunile vestice ale ţării se va dezvolta mai mult vegetaţia, culturile, sau se vor realiza reîmpăduriri.

În Palatul nord-vestic se află steaua 2 (Pământ yin). În acest an, oamenii vor avea disponibilitatea de a da şi de a primi ajutor, inclusiv din punct de vedere material. Totuşi, în anumite situaţii problemele de sănătate pot face dificilă manifestarea disponibilităţii pentru ajutor reciproc.

În Palatul nord-estic se află steaua 4 (Lemn yin). Activităţile de natură spirituală sau contemplativă (gen meditaţie, rugăciune, introspecţie, vizualizare, evocare, etc.) vor fi mai dificil de realizat în acest an din cauza tendinţei mai puternice de fluctuaţie a minţii (dificultăţi în liniştirea mentalului, probleme de concentrare, de focalizare). În zonele nord-estice vor fi fenomene meteo mai puternice, generate de curenţii de aer (vânturi puternice, furtuni, tornade, etc.).

În Palatul estic se află steaua 8 (pământ yang). Profesorii, mentorii sau maeştrii pot manifesta, în acest an, multă responsabilitate, seriozitate, rigoare, stabilitate, dar şi fermitate puternică în asimilarea (de către elevi) şi aplicarea principiilor şi cunoştinţelor afirmate şi asumate.

Iată deci principalele tendinţe generate de stelele zburătoare în anul chinezesc 2017.

 
Calendarul astrologic chinezesc PDF Imprimare Email

Tradiţia spirituală chineză este una foarte complexă, având la bază principiile tao-ismului (sau dao-ismului). Această doctrină metafizică elaborată a fost sintetizată de faimosul înţelept Lao Zi în tratatul „Tao Te King” (în traducere, „Cartea despre Tao şi acţiunea lui”). Din acest sistem spiritual derivă o întreagă gamă de ştiinţe tradiţionale, care sunt practicate şi în prezent: medicina tradiţională chineză, astrologia chineză, taoismul erotic ezoteric, divinaţia (Y King), alchimia taoistă, Feng Shui, etc.

În acest context al tradiţiei chineze, calendarul tradiţional ocupă un loc important. Ne referim aici la o împărţire a anului în mai multe intervale, care sunt corelate şi cu fenomene ale naturii, dar şi cu diverse munci agricole sezoniere; este vorba despre aşa-numitul „Calendar al fermierului”. Este vorba, prin urmare, despre anul solar chinezesc, împărţit, în primul rând, în cele 4 anotimpuri (primăvară, vară, toamnă, iarnă). Apoi, fiecare anotimp este divizat în câte 3 intervale specifice alocate la 3 semne din zodiacul chinezesc. Cele 4 anotimpuri includ, aşadar, toate cele 12 semne zodiacale chinezeşti.

Mai mult decât atât, fiecare interval corelat cu un semn zodiacal este divizat suplimentar în două sub-intervale, având denumiri caracteristice. Astfel, cele 4 anotimpuri binecunoscute sunt secţionate în 6 anotimpuri secundare (apărând un total de 24 de anotimpuri secundare). Vom încerca, în continuare, să expunem aceste intervale, care au o anumită întindere în timp şi nişte nume tradiţionale. Vom începe, bineînţeles, cu primăvara.

Începutul anului solar astrologic chinezesc se produce întotdeauna pe data de 4 februarie a fiecărui an, când debutează şi primăvara astrologică. Deci între 4 februarie şi 5 mai se derulează primăvara (astrală) chineză, anotimpul de lemn. Pe parcursul primăverii astrale se succed intervalele a 3 semne zodiacale chinezeşti. Astfel, între 4 februarie şi 5 martie este luna Tigrului. Între 6 martie şi 4 aprilie este luna Iepurelui (Pisicii). Între 5 aprilie şi 5 mai este luna Dragonului. În tabelul de mai jos indică sub-intervalele perioadelor zodiacale.

Interval

Denumire

Perioadă

Li Chun

Venirea Primăverii

4 – 18 februarie

Yu Shui

Apa de Ploaie

19 feb. – 5 martie

Jing Zhe

Trezirea Râmelor

6 – 20 martie

Chun Fen

Echinocţiul de Primăvară

21 mar. – 4 aprilie

Qing Ming

Clar şi Strălucitor

5 – 20 aprilie

Gu Yu

Ploaia Grânelor

21 apr. – 5 mai

Vara astrală chineză, anotimpul de foc, se derulează între 6 mai şi 7 august. Între 6 mai şi 5 iunie se situează luna Şarpelui. Între 6 iunie şi 6 iulie se întinde luna Calului. Finalul verii astrale aparţine Caprei (Oii), între 7 iulie şi 7 august. În tabelul de mai jos indicăm numele şi durata anotimpurilor secundare.

Interval

Denumire

Perioadă

Li Xia

Venirea Verii

6 – 20 mai

Xiao Man

Micii Muguri

21 mai – 5 iunie

Mang Zhong

Plantarea Recoltelor cu Ţepi

6 – 21 iunie

Xia Zhi

Solstiţiul de Vară

22 iun. – 6 iulie

Xiao Shu

Căldura cea Mică

7 – 22 iulie

Da Shu

Căldura cea Mare

23 iul. – 7 august

Urmează toamna astrală, anotimpul de metal, care se derulează între 8 august şi 6 noiembrie. Între 8 august şi 6 septembrie este luna Maimuţei. Între 8 septembrie şi 7 octombrie este luna Cocoşului. Toamna se încheie cu luna Câinelui, între 8 octombrie şi 6 noiembrie. În tabelul de mai jos se află numele şi durata anotimpurilor secundare.

Interval

Denumire

Perioadă

Li Qui

Venirea Toamnei

8 – 23 august

Chu Shu

Terminarea Căldurii

24 aug. – 7 septembrie

Bai Lu

Roua Albă

8 – 22 septembrie

Qiu Fen

Echinocţiul de Toamnă

23 sept. – 7 octombrie

Han Lu

Roua Rece

8 – 23 octombrie

Shuang Jiang

Îngheţul

24 oct. – 6 nov.

Iarna astrală chineză, anotimpul de apă, durează de la 7 noiembrie până la 3 februarie în următorul an. Între 7 noiembrie şi 6 decembrie se situează luna Porcului (Mistreţului). Între 7 decembrie şi 5 ianuarie se întinde luna Şobolanului. Iarna se încheie cu luna Bivolului, între 6 ianuarie şi 3 februarie. În tabelul de mai jos se află numele şi durata anotimpurilor secundare.

Interval

Denumire

Perioadă

Li Dong

Venirea Iernii

7 – 22 nov.

Xiao Xue

Mica Zăpadă

23 nov. – 6 dec.

Da Xue

Marea Zăpadă

7 – 21 dec.

Dong Zhi

Solstiţiul de Iarnă

22 dec. – 5 ian.

Xiao Han

Frigul cel Mic

6 – 20 ian.

Da Han

Frigul cel Mare

21 ian. – 3 feb.

Remarcăm faptul că nu se pot face echivalări sau omologări între semnele zodiacale chinezeşti şi cele europene, fiind vorba despre tradiţii complet diferite ca formă şi ca fond.

Iată deci felul în care arată şi se desfăşoară calendarul astrologic chinezesc.

 
Anul Cocoşului de Foc – semnificaţii şi perspective în 2017 PDF Imprimare Email

Anul 2017 este, în cea mai mare parte a sa, sub influenţa Cocoşului de Foc yin. Influenţa acestui semn astrologic chinezesc se întinde între 4 februarie 2017 şi 3 februarie 2018 (aici fiind vorba despre anul solar chinezesc, al cărui început este situat, întotdeauna, pe data de 4 februarie).

Acest semn zodiacal chinezesc prezintă o anumită ambiguitate, căci ideograma sa („ji”) semnifică atât cocoşul, cât şi găina; implicit, există şi o nuanţare de gen în comportamentul celor născuţi sub această influenţă astrologică: bărbaţii au o anumită excentricitate în comportament (le plac gesturile ample, spectacolul), în timp ce femeile sunt puternice (şi se manifestă neostentativ). Cocoşul simbolizează, la chinezi, gospodăria solid întemeiată, viaţa tihnită de familie, schimbările în bine, orgoliul, mândria, viaţa lungă, drumul ocolit, muntele, cărarea, zgomotul, curajul, strălucirea, fanfaronada.

Se spune despre Cocoşi că deţin cele 5 virtuţi chinezeşti: bunătatea, încrederea, spiritul combatant, aptitudinile politice sau de lider, precum şi capacitatea de a păstra secretele. Sub aspect favorabil, nativii Cocoş putem spune că sunt organizaţi, hotărâţi, cinstiţi, sinceri, vioi, veseli, spirituali, foarte direcţi. Sub aspect nefavorabil, aceste persoane pot fi excesiv de critice, certăreţe, egoiste, jignitoare, arogante, sarcastice, foarte preocupaţi de promovarea imaginii personale.

Prin urmare, în anul 2017, începând din 4 februarie, se vor manifesta în societate tendinţele specifice acestei zodii. Persoanele publice, mai ales din domeniul artistic, vor manifesta o mare doză de excentricitate şi o nevoie de a se promova care va putea părea excesivă. Unii lideri, mai ales din domeniul politic, vor putea manifesta un egoism exacerbat, precum şi tendinţa de a-şi lăuda foarte mult propriile realizări. Femeile îşi vor manifesta propria nevoie de putere, pe care vor căuta să o dobândească şi să o folosească într-o manieră eficientă, pragmatică.

Acest an poate stimula întemeierea unor noi familii şi poate aduce durabilitate celor care sunt deja constituite. Datorită tendinţelor combatante ale Cocoşului (simbolizate de pintenii săi), dar şi a orgliului specific zodiei, în acest an unele conflicte armate sau războaie vor putea continua (cum sunt cele din Siria, Ucraina sau Yemen, de exemplu). Mulţi oameni vor manifesta în acest an talent, generozitate, popularitate, tendinţe către aventură, curaj, simţul umorului. În egală măsură, se vor manifesta şi tendinţe precum obrăznicia, teama, agresivitatea, lăudăroşenia, îngustimea de spirit, criticismul steril, înclinaţia către risipă, aroganţa.

Politicienii se pot dovedi destul de conservatori, în acest an, dar şi destul de incisivi în declaraţii, precum şi bănuitori în ceea ce priveşte intenţiile ascunse ale altora. Mulţi vor simţi o nevoie intensă de eleganţă, ceea ce poate alimenta interesul pentru modă, creatorii vestimentari. Fiind vorba despre un an de foc (Cocoşul de Foc), culoarea roşie şi nuanţele sale (purpuriu, roz, stacojiu, etc.) vor fi cele mai adecvate din punct de vedere astrologic. Interesul pentru oamenii cu simţul umorului (din teatru, trupe de stand- up comedy, etc.) va fi semnificativ, dar oamenii vor fi totuşi atenţi şi vor reflecta profund la ideile, cunoştinţele, informaţiile cu care vor veni în contact.

Fiind vorba despre un an al Cocoşului, putem vorbi despre un anumit interes sau preocupare semnificativă, în 2017, pentru galinacee (găini, cocoşi), putând fi vorba şi despre o creştere a numărului fermelor avicole. De asemenea, se pot intensifica anumite studii ştiinţifice asupra păsărilor (realizate de ornitologi), sau unele activităţi ecologiste (care au rolul de a prezerva anumite specii de păsări, sau de a creşte efectivele acestora). În anumite zone ale globului se pot înmulţi partidele de lupte de cocoşi, însoţite şi de pariuri, fie ele legale sau ilegale.

Cocoşul este un semn zodiacal de metal. Prin urmare, pot fi stimulate activităţile în domeniul metalurgiei, dar şi producţia de armament (Cocoşul fiind un semn luptător). Activităţile intelectuale (literatura, filozofia, ziaristica, studiul, analiza politică sau economică, etc.) sunt, de asemenea, stimulate, iar interesul pentru acestea se poate menţine la acelaşi nivel sau poate creşte semnificativ.

Faţă de anul anterior (2016 – al Maimuţei de Foc), care a fost unul yang, 2017 este un an yin (de polaritate feminină), deci vor predomina secretele, activităţile de culise, discursurile cu mai multe sensuri (la care se citeşte mesajul printre rânduri), o anumită ponderaţie.

Tulpina celestă

Foc yin

Ramura terestră

Cocoş (metal)

În astrologia Stâlpilor Destinului (Ba Tze), 2017 este un an de Foc peste Metal (conform tabelului de mai sus), ceea ce reprezintă o combinaţie dizarmonioasă (chiar distructivă), pentru că focul distruge (topeşte) metalul.

Pot apare şi în 2017 incendii (spontane sau provocate), explozii, diverse catastrofe, situaţii în care temperaturile ridicate pot distruge diverse structuri sau dispozitive metalice, având variate dimensiuni. Tulpina Celestă de Foc indică foc venit din cer, adică prin tunete, fulgere, bombardamente, rachete, explozii la mare înălţime, care pot distruge construcţii metalice de la sol. În ceea ce priveşte sănătatea, există o vulnerabilitate, în 2017, a aparatului cardiovascular, precum şi a plămânilor, intestinului gros şi sistemului nervos.

Semnul zodiacal cel mai dezavantajat în anul Cocoşului este Iepurele (Pisica), iar nativii Cocoş sunt cel mai avantajaţi.

Iată, prin urmare, care sunt cele mai semnificative tendinţe care vor apare în anul Cocoşului de Foc.

 
Anul Caprei de Lemn (albastre) PDF Imprimare Email

În data de 4 februarie 2015 începe anul Caprei sau Oii de Lemn (în astrologia chineză capra şi oaia sunt simboluri ale unui singur semn zodiacal). Teoretic şi festiv acest An Nou, conform calendarului chinezesc, a început pe data de 21 ianuarie 2015, dar, în realitate, data este 4 februarie (când începe primăvara în calendarul solar chinezesc).

Capra este o zodie yin, ceea ce înseamnă receptivitate, blândeţe, sensibilitate. Ea aparţine grupului semnelor de vară (alături de Şarpe şi Cal), dar, fiind ultima din acest grup, nu este asociată cu elementul foc, fiind un semn de pământ. Se ştie despre cei născuţi în anii Oii sau Caprei (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, de la 4 februarie a anului respectiv, până la data de 3 februarie a anului următor) că sunt persoane elegante, şarmante, corecte, inteligente, cu înclinaţii artistice, deschise, care iubesc natura şi aerul curat, manifestă încredere în oameni şi generozitate, ca să vorbim mai întâi despre calităţi. Desigur, aceste persoane pot avea şi unele caracteristici mai puţin favorabile (pesimism, îngrijorare, posesivitate, încăpăţânare).

Dacă vom extrapola caracteristicile zodiei Oii la acest an (4 februarie 2015 – 3 februarie 2016), vom vorbi despre anumite trenduri care se vor manifesta la nivel psihic, comportamental şi concret, în următoarele 12 luni. În primul rând, vom spune că anii Caprei aduc înţelegere şi recunoaştere mutuală; sunt ani în care se semnează tratate de pace şi se stabilesc relaţii importante. Putem avea un an în care oamenii să manifeste mai multă sesnsibilitate, bândeţe, toleranţă, înţelegere, deschidere către latura sentimentală. Sub aspect nefavorabil, oamenii vor avea tendinţa de a manifesta şi ipohondrie (obsesii legate de starea de sănătate), anxietate, nesiguranţă, diferite temeri, stări de scepticism.

Va exista tendinţa, la mulţi oameni, de a face un scop în sine din obţinerea fericirii familiale. Cum nativii Oii pot da dovadă de multă rezervă sau reţinere (caracteristice unei zodii yin), această tendinţă specifică se va manifesta în decursul acestui an, şi va face oamenii să fie mai puţin îndrăzneţi, să aibă mai puţină iniţiativă. Aşadar va fi necesară o mai mare doză de curaj şi combativitate, iar un mare accent va trebui să fie pus pe comunicare: un schimb de informaţii eficient va elimina, în multe situaţii, neînţelegerile, dificultăţile, problemele, diverse lacune. Oamenii vor fi mai receptivi, în acest an, la opiniile celor din jur, iar informaţiile vehiculate de presă, indiferent de acurateţea sau subiectivitatea lor, vor avea o mai mare influenţă asupra maselor. Copiii vor putea manifesta o teamă mai mare faţă de examene şi evaluări diverse (solicitând o atenţie şi o delicateţe mai mari din partea părinţilor).

În plan relaţional, oamenii vor resimţi, în acest an, o mai mare nevoie de iubire şi ocrotire, o necesitate de a socializa cu un număr mai mare de oameni. Sub aspect material-finaciar, se ştie că nativii Capră nu sunt prea pricepuţi la afaceri, investiţii şi comerţ, deşi unele dintre tranzacţiile lor pot fi de succes. Prin urmare, extrapolând, putem spune că oamenii vor manifesta o pricepere mai scăzută, în acest an, în plan financiar, deşi cei care vor şti să abordeze clienţii cu atenţie, cu talent în comunicare, să menajeze temerile şi sensibilităţile acestora, să scoată în evidenţă avantajele produselor, vor avea un mai mare succes. Numerele norocoase ale Caprei sunt 1,4 şi 7.

Dintre celelalte semne ale zodiacului chinezesc, Bivolii vor fi mai afectaţi în anul Oii (pe cercul zodiacal Bivolul şi Capra sunt semne diametral opuse). Este vorba despre aşa-numita ciocnire. Capra este o zodie de pământ, iar elementul anului este lemn. Iată diagrama anului, conform Stâlpilor Destinului (Ba Tze):

Ramuri

Anul

Rădăcina celestă

Lemn

Tulpina terestră

Pământ (Oaie)

Deci este un an de lemn peste pământ. Elementul lemn se ştie că distruge pământul. Am putea spune că, în acest an, pot apare diverse evenimente legate de despăduriri, alunecări de teren, cutremure. Diverse grupuri ecologiste pot milita şi în acest an pentru salvarea unor păduri de la defrişare, în diverse zone ale lumii. Pot continua şi tăierile iraţionale de arbori din păduri (lemn) pentru profit material (pământ), pot apare şi dificultăţi legate de terenuri.

Fiind vorba despre un an al Oii sau Caprei, aceste două animale pot primi o atenţie sporită în acest an (legată de mărirea efectivelor de oi şi capre, creşterea acestor animale şi comercializarea lor)Pentru a atinge şi un aspect spiritual al anului Oii, ne putem aminti de Iisus, Păstorul cel bun, care are grijă de oiţele Sale. Nativii Capră/Oaie au nevoie de ghidare, îndrumare, iar în acest an ei pot găsi drumul spiritual care li se potriveşte cel mai bine.

 


Pagina 1 din 2

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.