Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie previzionala
Astrologie Previzionala
Tranzitul Lunii negre prin Săgetător PDF Imprimare Email

Mitologia Lunii negre ne vorbeşte despre cea dintâi femeie creată de Divin, Lilith pe numele ei, care ar fi fost rebelă, cumva opacă la comandamentele spirituale, ostilă lui Adam. Prin urmare, Lilith a decăzut din condiţia sa iniţială, devenind o fiinţă malefică. Ulterior, a fost creată Eva, a cărei istorie este mult mai bine cunoscută.

În astrologie, Luna neagră semnifică încercările (care pot fi numite şi tentaţii sau ispite) de natură psihică şi spirituală, sexualitatea perversă, sadismul, riscurile de moarte, înclinaţia către magia neagră (vrăjitorie, farmece, etc.), printre alte semnificaţii şi mai complexe, sau chiar ezoterice. Se ştie că Lilith îşi are domiciliul în semnul Scorpionului (ceea ce explică semnificaţiile mai sus enumerate) şi exaltarea în semnul Peştilor (în tradiţia cabalistică se afirmă că Lilith şi-ar avea reşedinţa pe fundul mărilor şi oceanelor).

Între 13 februarie şi 9 noiembrie 2017 Luna neagră tranzitează prin Săgetător. Acest tranzit printr-un semn de foc poate genera anumite tendinţe extremiste pentru o zodie deja înclinată spre excese. Prin urmare, ne putem aştepta la dificultăţi legate de deplasările în străinătate, învăţământul universitar, preocupările de natură spirituală (sau religioasă), tot ceea ce presupune activităţile de mentorat (relaţiile de tip maestru-discipol sau profesor-elev), sau chiar activităţile legate de cabaline (curse de cai, transportul cu atelaje trase de cai/măgari/catâri).

Pot apare din nou cazuri de seducţie care apar între profesori şi elevi, cai ucişi prin maltratare şi violenţă de stăpânii lor, accidente mortale produse la deplasarea în străinătate, creşterea interesului şi toleranţei pentru magicieni şi vrăjitori. Pe fondul acestui tranzit, poate apare o înclinaţie foarte intensă către excese de tot felul: alimentare, bahice, sexuale, în materie de călătorii, de sporturi extreme (o nevoie demonstrativă de a realiza performanţe fizice epuizante, cu riscuri mortale), de competiţii, etc; cei ce se lasă seduşi de astfel de tentaţii pot deveni opaci la orice argumente de natură morală (sau măcar banalul bun simţ). Uneori, oamenii se pot lăsa atraşi de filozofii sau ideologii extremiste, aberante, distorsionate (care pot predica violenţa, ura, extremismul, xenofobia, măsurile extreme).

Fiecare persoană va fi impactată mai mult sau mai puţin de acest tranzit, în funcţie de casa pe care Lilith o tranzitează în astrograma natală.

În case de foc (I, a V-a, a IX-a) Lilith poate genera sau amplifica o anumită agresivitate, duritate, o voinţă care poate fi greşit orientată (prin căderea în ispită). În casa I, Lilith poate produce o manifestare distorsionată a personalităţii (aroganţă, egoism, sadism, grandomanie), precum şi o perturbare a liberului arbitru. În casa a V-a Lilith afectează viaţa sentimentală şi amoroasă (cu riscuri de alegere eronată a persoanei iubite, urmată de deziluzii). În casa a IX-a, Lilith afectează relaţiile cu străinătatea şi domeniul spiritual.

În case de pământ (a II-a, a VI-a, a X-a) Lilith afectează relaţia cu domeniul financiar şi profesional. În casa a II-a, Lilith generează tentaţii de natură materială. În casa a VI-a Lilith perturbă activităţile profesionale (prin apariţia unor posibile interferenţe de natură sexuală). În casa a X-a, Lilith ne poate afecta imaginea publică, ca şi activităţile care ţin de carieră (profesională, politică, artistică, etc.).

În case de aer (a III-a, a VII-a, a XI-a) Lilith poate afecta relaţiile pe care le avem cu oamenii. În casa a III-a Lilith poate genera perturbarea relaţiilor cu anturajul, prin interferenţe de natură sexuală sau magică. În casa a VII-a Lilith ne poate afecta relaţia de cuplu şi relaţiile sociale. În casa a XI-a Lilith ne poate afecta relaţiile cu prietenii.

În casele de apă (a IV-a, a VIII-a, a XII-a) Lilith ne afectează la nivel de imaginaţie, emoţii, sentimente. În casa a IV-a Lilith ne afectează relaţiile cu familia. În casa a VIII-a Lilith poate genera încercări de natură sexuală, magică, sau riscuri de moarte. În casa a XII-a, Lilith generează încercări legate de iluzii, masochism, droguri, etc.

Iată, deci, câteva dintre tendinţele pe care Luna neagră le generează prin tranzitul din Săgetător.

 
Despre Luna Plină din 11 aprilie 2017 PDF Imprimare Email

În data de 11 aprilie la ora 9:08 (ora locală, de vară) se produce maximul momentului de Lună Plină. Aspectul dintre luminarii ne influenţează aproximativ 18 ore înainte şi după momentul de maxim, adică în intervalele în care aspectul este aplicant şi apoi separant.

Este vorba aici despre un moment de discontinuitate al ciclului lunar (care a început la Luna Nouă din data de 28 martie). În continuare vom studia tema Lunii Pline din data menţionată. Se ştie că Luna Plină este o perioadă nefavorabilă din ciclul lunar, când (datorită conexiunii dintre Lună şi planul emoţional uman) se pot produce anumite dezechilibre psiho-emoţionale, mai ales în cazul celor ce au o sensibilitate relativ crescută, sau anumite traume nervoase ori boli psihice.

În astrograma acestui moment remarcăm Ascendentul la 12 gr. 52 min. în Gemeni, Soarele afându-se în Berbec, iar luna în Balanţă. Fiind un aspect nefavorabil la Soarele aflat într-un semn cardinal, ne putem aştepta la multă nervozitate, agresivitate, furie, irascibilitate, pentru că este este vorba despre un conflict legat de energiile eului, ale personalităţii (manifestarea părţii solare a fiinţei este contrariată de energia lunară). În plus, Soarele este şi conjunct cu Uranus, ceea ce poate conduce la o potenţare a agresivităţii (până la nivel de violenţă distructivă), existând riscul unor accidente, explozii, traumatizări, incendii, sau alte situaţii neplăcute.

Luna participă şi ea la această opoziţie împreună cu Jupiter (cu care se află în conjuncţie). Jupiter este retrograd în această conjunctură, putând genera o diminuare a puterii de înţelegere a situaţiilor de moment, prezenţa sa afectând şi mai mult aspectul nefavorabil cu Uranus şi Soarele. Pluton intervine şi el în „horă”, trimiţând cuadraturi ambelor grupe de planete (şi conjuncţiei Soare – Uranus, dar şi conjuncţiei Luna – Jupiter). Astfel, jumătate dintre planete sunt angrenate într-un careu în T cardinal, ceea ce sporeşte nervozitatea situaţiei.

Ascendentul în Gemeni ne oferă o cheie de rezolvare a situaţiei: prin comunicare, informare, relaţionarea relaxată cu cei apropiaţi, mici deplasări. Mijlocul Cerului din Vărsător ne oferă şi el o cheie: prietenie, căutarea unei relaţionări în grup, cunoaştere. Ascendentul şi Mijlocul Cerului sunt guvernate, principal şi secundar, de Mercur din Taur, care se află în afara careului în T. Putem găsi astfel alte soluţii de moment: preocupări artistice, diverse practici spirituale (Mercur fiind în casa a XII-a), o anumită interiorizare sau introspecţie.

Dealtfel, soluţiile pe care ni le oferă Mercur sunt cele mai recomandate, această planetă guvernând şi Nodul Nord al momentului, din Fecioară. Ni se sugerează astfel să manifestăm mult discernământ, realism, autocontrol, luciditate, pentru a putea controla emoţiile defavorabile ce pot apare. În plus, Nodul Nord se află în casa a IV-a, deci ni se sugerează să ne repliem asupra vieţii personale, private, şi nu pe viaţa publică, carieră, afirmare socială (unde pot surveni diverse dificultăţi, tensiuni, confuzii, probleme, datorită Nodului Sud din casa a X-a).

Guvernatorii planetari ai întregii teme sunt Venus şi Neptun, fiindu-ne astfel oferită încă o cheie de rezolvare a tensiunilor momentului: prin iubire, compasiune, iertare, toleranţă, empatie, credinţă. În plus este interesant de observat pe ce axă de case ni se plasează opoziţia Soare – Lună (însoţită de tandemul Jupiter – Uranus).

Dacă opoziţia Soare – Lună ne tranzitează pe axa caselor I – VII, putem avea probleme legate de afirmarea personală, iniţiative, pe de o parte, şi relaţiile sociale, relaţia de cuplu, relaţiile cu justiţia, pe de altă parte.

Dacă opoziţia luminariilor ne tranzitează axa caselor II – VIII, putem avea probleme legate de posesiuni, afaceri, investiţii, pe de o parte, şi impozite, taxe, moşteniri, pe de altă parte.

Dacă opoziţia luminariilor ne tranzitează axa caselor III – IX, putem avea dificultăţi în relaţiile cu anturajul, în micile deplasări, în ceea ce ţine de comunicare şi informare, pe de o parte, şi preocupările spirituale, universitare, deplasările în străinătate, pe de altă parte.

Dacă opoziţia luminariilor ne tranzitează axa caselor IV – X, putem avea dificultăţi în viaţa intimă, privată, domestică, de familie, pe de o parte, în raport cu viaţa publică, cariera profesională, activităţile politice, pe de altă parte.

Dacă opoziţia luminariilor ne tranzitează axa caselor V – XI, putem avea dificultăţi în relaţiile cu copiii, propria creativitate, activităţile din timpul liber, pe de o parte, şi relaţiile cu prietenii şi grupurile, pe de altă parte.

Dacă opoziţia luminariilor ne tranzitează axa caselor VI – XII, putem avea dificultăţi legate de sănătate, activitatea profesională, capacitatea de a face faţă problemelor de moment.

Iată deci modul în care putem aborda acest moment de Lună Plină.

 
Despre Luna Plină din 12 martie 2017 PDF Imprimare Email

În data de 12 martie 2017, la ora 16:53 (ora României), se produce momentul de Lună Plină (când Soarele şi Luna se află în opoziţie perfectă).. O hartă trasată pentru acest moment, pentru coordonatele Bucureştiului, ne indică un Soare în Peşti şi un Ascendent în Fecioară.

După cum deja ştim, momentul de Lună Plină se produce la jumătatea ciclului soli-lunar. Începutul unui ciclu lunar se produce la momentul de Lună Nouă (când e primul moment de discontinuitate sau de hiatus al ciclului), urmează Primul Pătrar (al doilea moment de discontinuitate), Luna Plină (al treilea moment de discontinuitate) şi apoi Ultimul Pătrar (cel din urmă moment de hiatus, înaintea următoarei Luni Noi).

Energia lunară, în această conjunctură a Lunii Pline, este destul de dizarmonioasă, perturbată, ceea ce explică unele dezechilibre psihice, emoţionale înregistrate în astfel de momente (cu aproximativ 18 ore înainte şi după momentul de maxim al Lunii Pline, când opoziţia luminariilor este fie aplicantă, fie în separare). Totuşi, această Lună este poziţionată în Fecioară, ceea ce ne oferă un spor de discernământ, luciditate, claritate mentală, comparativ cu alte poziţii lunare.

Influenţa semnului Fecioarei este potenţată şi de poziţionarea Ascendentului şi a Nodului Nord lunar aici. Necesitatea de a ne păstra atenţia trează, vigilenţa mentală, realismul în acest moment, şi de a le manifesta în acţiunile sau iniţiativele demarate, este subliniată foarte clar. Acest pragmatism al Fecioarei este stringent necesar dacă remarcăm şi grupul de planete dispuse în Peşti (semnul diametral opus): Soare, Mercur, Neptun, Nodul Sud lunar. Astfel sectorul relaţiilor de cuplu, al justtiţiei, al socializării şi interacţiunii interumane, poate fi afectat, pe o parte, de confuzie, iluzii, neclarităţi, atitudini nedefinite, trădări, minciuni, instabilitate, deşi, sub aspect favorabil, putem vorbi şi despre iubire, iertare, compasiune, deschidere mistico-spirituală, capacitate de dăruire şi sacrificiu.

Opoziţia Lunii, pe o parte, cu Soarele şi Mercur, pe de altă parte, generează un gen de balans al energiilor astrale, în care putem alege pragmatismul, realismul, controlul emoţional (polul Fecioară), sau emoţionalitatea, afectivitatea, stările psihice difuze şi duale (polul Peşti). Desigur, fiecare vom alege în concordanţă cu dominanta noastră personală (generată de dispoziţia planetelor natale). Totuşi, dacă putem face o recomandare, ar fi de dorit să alegem Fecioara (datorită caracterului ei „vindecător” sau reparator, care ne permite să rezolvăm în mod eficient diverse probleme cu care ne confruntăm), Peştii având un caracter regresiv (în plan evolutiv) în acest moment. Plasarea Lunii în casa I ne face, totuşi, vulnerabili în a ne manifesta voinţa, în a trece la acţiune, în a ne afişa într-un anumit mod (apare aici o teamă faţă de criticile, de dezaprobarea care pot veni din partea celorlalţi oameni), mai vizibilă în cazul femeilor.

Mijlocul Cerului din Gemeni (unii astrologi numesc Mijlocul Cerului „antena spiritualităţii”) ne dă tot o direcţie de claritate, raţionalitate, o deschidere către comunicare, în spaţiul public. Liderii politici pot afişa o deschidere şi o disponibilitate aparente, dar Mercur din Peşti (guvernator al MC), aflat în decanul de Scorpion, ne arată că ei îşi urmează tot propria agendă ascunsă (duplicitate, explicabilă prin faptul că toate unghiurile hărţii se află în semne mobile). Saturn din casa a IV-a poate genera o reprimare a tendinţelor subconştiente, iar Lilith din casa a III-a afectează, într-o anumită măsură, comunicarea, schimbul de idei, modul în care procesăm informaţiile primite.

Jupiter retrograd din casa a II-a generează o influenţă relativ defavorabilă în domeniul material-financiar (importuri, exporturi, tranzacţii diverse, afaceri care s-ar putea derula într-o manieră mai dificilă). Guvernatorul lui Jupiter din Balanţă, Venus din Berbec, este de asemenea retrograd şi se plasează în casa a VIII-a (indicând iniţiative secrete şi posibile strategii ascunse pentru stimularea comerţului internaţional, a deplasării în străinătate – pentru motive turistice sau mult mai pragmatice). Venus şi Uranus din casa a VIII-a pot genera, în unele cazuri, declanşarea unor fantasme sexuale agresive (sugerate, de exemplu, în filmele din seria „Fifty Shades”), sau contrabandă cu arme, ori diverse acţiuni violente şi ilicite.

Planetele din Berbec sunt guvernate, la rândul lor, de Marte din Taur şi din casa a IX-a. De fapt, este vorba despre o recepţie mutuală Venus – Marte, care îmbină şi energiile celor două zodii: voinţa, iniţiativa Berbecului şi afectivitatea, creativitatea Taurului. Energia voinţei şi acţiunii (Marte) se îmbină cu energia iubirii şi armoniei (Venus). În casa a IX-a, acest Marte ne face să căutăm refugiul prin călătorii în ţări străine, căutări metafizice, abordări spirituale sau religioase (dar realizate cu un anumit dinamism).

Prin urmare, cheile de a depăşi cu succes această Lună Plină sunt: luciditatea, comunicarea (Mercur), iubirea (Venus) şi voinţa (Marte). Folosind aceste trei energii astrale în mod coerent, armonios, corelat, putem depăşi cu succes toate stresurile emoţionale, nervozitatea, teama, tendinţele conflictuale, confuzia, care ne pot cuprinde (cel puţin pe unii dintre noi) în astfel de conjuncturi astrale.

 
Eclipsa de Soare din 26 februarie 2017 – semnificaţii şi tendinţe PDF Imprimare Email

Pe data de 26 februarie 2017, la ora 16:54 (ora României), se produce o eclipsă de Soare. Este vorba despre momentul Lunii Noi, când Soarele şi Luna ajung să realizeze o conjuncţie perfectă, de această dată în semnul Peştilor. Eclipsa de Soare are loc datorită interpunerii Lunii între Soare şi Terra, în condiţiile în care luminariile se conjugă în vecinătatea axei Dragonului (Soarele şi Luna sunt conjuncte cu Nodul Sud lunar, orbul fiind de 5 grade).

Datele astronomice arată că eclipsa va începe în Pacificul de Sud, va tranzita Chile şi Argentina, apoi Atlanticul de sud, şi se va încheia în zona sudică a Africii. Altfel spus, nu va fi o eclipsă vizibilă din România. Durata totală a eclipsei va fi de 44 de minute. Este o eclipsă incompletă de Soare (era completă dacă luminariile se suprapuneau peste unul dintre Nodurile lunare), de tip inelar.

Din punct de vedere astrologic putem spune că sunt două evenimente: eclipsa şi momentul de Lună Nouă. Luna Nouă reprezintă începutul unui nou ciclu lunar, fiind un moment de discontinuitate (sau vid) în manifestarea energiei selenare. O harta trasată pentru acest moment (şi semnificativă pentru aproximativ o lună) ne arată un Ascendent în Leu, la 26gr38min. Prin urmare, acesta este un moment în care anumite decizii ferme pot fi luate, deşi concretizarea lor ulterioară poate fi destul de problematică (fiind vorba despre un Soare slăbit, prin eclipsă, prin tranzitul unei zodii de apă, prin conjuncţie cu Luna şi Neptun).

Practic, în această hartă avem patru planete (Soare, Luna, Mercur şi Neptun) şi Nodul Sud (deci este un stellium) în Peşti şi în casa a VII-a (deci în casă angulară). Prin urmare, putem spune că, cel puţin în România, va continua acest război al ordonanţelor, legilor, schimbărilor legislative, iar lucrurile vor deveni destul de confuze (având în vedere Ascendentul din Leu, am spune o confuzie intenţionată, expresă); în plus, Jupiter se află deja în mişcare retrogradă. Există aici o preocupare pentru a reduce virulenţa justiţiei. Dealtfel, tot acest stellium este corelat cu Nodul Sud din Peşti, având un caracter oarecum regresiv (toate planetele din Peşti sunt guvernate de Jupiter şi Neptun, care sunt şi Regenţi karmici Sud – sau distribuitori ai karmei negative).

Jupiter retrograd din Balanţă se află în casa a III-a a momentului, indicând o continuare a comunicării insuficiente, eliptice sau incoerente pe tema schimbărilor din domeniul justiţiei. Venus, guvernatorul lui Jupiter, semnifică nervozitate, situaţii conflictuale, neînţelegeri între diversele părţi implicate în acest diferend politico-legislativ. Cum Ascendentul hărţii se află în decanul de Berbec din Leu, putem analiza poziţia lui Marte. Marte se află în Berbec, conjunct cu Uranus, dispoziţie care va alimenta, în continuare, mişcările de contestare a noii echipe de conducere (protestele din Piaţa Victoriei). Dubla opoziţie dintre Jupiter, pe de o parte, şi conjuncţia Marte – Uranus, pe de altă parte, va amplifica tensiunile şi va face dificilă găsirea unei soluţii satisfăcătoare pentru toate părţile (şi care să stopeze conflictele sociale).

Mijlocul Cerului în Taur, având guvernatorul (pe Venus), în Berbec, indică un climat politic în parte stabil, dar marcat totuşi de tensiuni. Puterea încearcă să stopeze demonstraţiile prin diverse recompense materiale (creşteri ale veniturilor, în diverse domenii). Prezenţa Gemenilor în casa a X-a, având guvernatorul (Mercur) în Peşti, indică eforturile liderilor majoritari de a submina justţia prin manevre abile, de culise. Nodul Nord din casa I indică necesitatea unor decizii tranşante, care conducă lucrurile în direcţia cea bună, dar guvernatorul său (Mercur) indică dificultatea luării şi aplicării unor astfel de decizii.

Revenind la eclipsa de Soare, putem spune că ea semnifică a reducere, temporară şi parţială (o opacifiere, o alterare) a energiei solare cu tot ceea ce înseamnă ea (iraţionalitate, reducerea capacităţii de conştientizare, a autorităţii, voinţei, clarităţii mentale). Evident, efectele se vor resimţi mai ales în acele zone ale globului unde eclipsa va fi vizibilă. Anumiţi lideri, anumite autorităţi vor putea fi afectaţi/afectate de o criză a puterii, un deficit de imagine sau de credibilitate, cu riscuri de revolte, rebeliuni sau chiar războaie (dacă avem în vedere şi planetele plasate în Berbec).

Orice restricţie temporară a lumii solare (când nu ar fi firesc să se producă) are o semnificaţie astrologică mai mult sau mai puţin defavorabilă. O eclipsă de Soare în primul decan al Peştilor, cum se produce în cazul de faţă, predispune, în timp, la dificultăţi majore legate de elementul apă (secete, furtuni, secarea unor fluvii sau râuri, naufragii, uragane pe mări şi oceane). În plus, la nivel individual, fiecare om poate resimţi efectele eclipsei de Soare în casa natală în care i se produce, tranzitoriu, conjuncţia Soare – Lună din Peşti (dealtfel, acea casă îi va fi destul de populată de planete).

Cum eclipsa durează doar 44 de minute (adică aproximativ trei sferturi de oră), ne aşteptăm ca efectele eclipsei să se resimtă încă 9 luni din acest moment (adică până spre finalul lunii noiembrie 2017).

Iată deci o parte dintre cele mai importante semnificaţii ale acestei eclipse şi Luni Noi.

 
Despre eclipsa de Lună din 11 februarie 2017 PDF Imprimare Email

În ziua de 11 februarie 2017, la ora 2.32 (ora României), are loc apogeul momentului de Lună Plină. Cu această ocazie se produce şi o eclipsă parţială de Lună. Este vorba despre o eclipsă parţială prin penumbră, generată de interpunerea Terrei între Soare şi Lună, luminariile aflându-se în semne zodiacale opuse (Soarele în Vărsător şi Luna în Leu). Eclipsa este incompletă datorită nesuprapunerii axei Soare – Lună peste axa Nodurilor lunare, deşi luminariile realizează fiecare o conjuncţie largă cu unul dintre Noduri.

Aşa cum ştim deja, momentul de Lună Plină reprezintă un moment de discontinuitate în derularea ciclului soli-lunar. Energia lunară este în acest moment oarecum blocată, dezechilibrată, aflată în tensiune cu energia solară. Înţelegem astfel de ce foarte multe situaţii de dezechilibru emoţional, psihic, comportamental apar în astfel de intervale (luna fiind corelată în astrologie cu emoţiile), de ce multe conflicte izbunesc acum (în contextul acestei tensiuni dintre energiile masculine-solare şi cele feminine-lunare). Dar această situţie survine în fiecare lună calendaristică. Particularitatea acestei Luni Pline o reprezintă tocmai eclipsa.

Eclipsa poate fi înţeleasă ca o lipsă de lumină, atât fizică, dar şi spirituală, energetică, indicând un deficit temporar de raţiune, înţelegere, claritate mentală. În acest caz umbra afectează latura emoţională, subconştientul, componenta feminină a fiinţei umane. Iraţionalitatea tranzitorie poate afecta preponderent femeile (care sunt naturi lunare, în general), dar şi bărbaţii care au o componentă lunară destul de pregnantă. Indiferent de genul lor, şi persoanele cu anumite dezechilibre psiho-emoţionale preexistente (nevroze, sindroame depresive, anxioase, etc.) pot fi destul de afectate (cel puţin în ceea ce priveşte somnul din acea noapte a eclipsei).

Dacă privim harta completă a momentului, observăm un Ascendent în Săgetător, care realizează o cojuncţie neliniştitoare cu Lilith din ultimul grad al Scorpionului. Diverse acţiuni violente, perverse, periculoase pot avea loc sub această influenţă (care pot include focul, sexualitatea şi magia). Merită remarcată configuraţia Dreptunghi Mistic, care se formeazî între Luna din Leu, Jupiter din Balanţă, Soarele din Vărsător şi Uranus din Berbec. Această configuraţie ne facilitează deschiderea spirituală, căutarea unei soluţii la criza de moment, printr-o deschidere de natură mistică, religioasă, în căutarea Graţiei sau Providenţei Divine salvatoare (dealtfel şi Neptun aflat în domiciliu, în Peşti, ne încurajează în această direcţie).

Guvernatorii luminariilor, Soarele din Vărsător, pe de o parte, şi Saturn din Săgetător, alături de Uranus din Berbec, pe de altă parte, se află totuşi în aspecte favorabile. Descoperim un trigon minor, format din Soarele care realizează sextil la celelalte două planete, între Saturn şi Uranus existând un trigon. Această configuraţie are un efect de conciliere, de aplanare, într-o anumită măsură a conflictelor, prin comunicare, negociere, găsirea unor soluţii constructive.

Elementul cel mai puternic din această hartă este, în mod evident focul: pe lângă Ascendent şi Saturn din Săgetător, dar şi Luna din Leu, se mai află şi Venus, Marte şi Uranus în Berbec. Aşadar există aici un potenţial de agresivitate, violenţă, porniri distructive sau autodistructive. Existenţa acestor tendinţe este confirmată şi de existenţa careului în T dintre Uranus (Berbec), Jupiter (Balanţă) şi Pluton (Capricorn). Fiind implicate 3 planete grele, putem vorbi despre influenţe la nivel de mase umane, mulţimi, care s-au pus deja în mişcare (prin proteste masive) în România, dar şi în alte ţări, de mai multe zile.

Continuarea acestor proteste poate conduce, în acea noapte, la posibile ciocniri violente între protestatari şi forţele de ordine, care se pot solda cu distrugeri de bunuri, clădiri, cu incendieri, explozii, folosiri de petarde sau alte dispozitive incendiare. Neptun se află în conjuncţie cu Nodul Sud al momentului, putând induce o confuzie în subconştientul colectiv. Nodul Nord din Fecioară ne îndeamnă însă la raţionalitate, bun-simţ, păstrarea unor limite ale ordinii şi decenţei, iar guvernatorul său, Mercur din Vărsător, facilitează găsirea unor soluţii amiabile, de comunicare şi înţelegere (deşi atât Soarele, cât şi Mercur din Vărsător stimulează pornirile rebele, revoluţionare). Uranus din Berbec (guvernator al Soarelui şi al lui Mercur) stimulează revolta şi poate împinge lucrurile (prin voinţa şefului statului – Soarele) către o schimbare semnificativă (de guvern, sau alegeri anticipate).

Datele astronomice ne arată că eclipsa de Lună va dura de la ora 00h34 (când Luna intră în penumbra Terrei), până la 4h53, când se încheie complet. Este vorba despre un interval de timp de 4 ore şi 20 de minute. În conformitate cu datele astrologiei, se poate spune că efectele acestei eclipse de Lună vor dura aproximativ 4 luni (la care se mai pot adăuga încă 10 zile). Deci până în iunie 2017 vom resimţi efectele acestei eclipse, timp în care se pot produce diferite evenimente (alegeri anticipate, referendumuri, etc.).

Iată deci o parte dintre semnificaţiile eclipsei de Lună şi ale Lunii Pline din februarie 2017.

 
Semnificaţiile momentului de Lună Nouă din 28 ianuarie 2017 PDF Imprimare Email

Pe data de 28 ianuarie 2017, la ora 2:06 (ora României), se produce momentul de Lună Nouă (suprapunerea perfectă a Lunii peste Soare). Această conjuncţie marchează începutul unui nou ciclu lunar, fiind vorba despre un momentul de discontinuitate (etapa de zero sau de început), în care se pot descoperi anumite tendinţe predominante pentru următoarele 30 de zile. Astrograma trasată pentru acest moment poartă denumirea de „harta Lunii Noi”, iar în astrogramele individuale se poate analiza prin care casă natală tranzitează conjuncţia Soare – Lună.

Aşadar, vorbim despre o astrogramă în care Soarele şi Luna se află în Vărsător, iar Ascendentul este plasat în Scorpion. Cele mai importante şi puternice energii astrale, Soarele şi Luna, se află concentrate în casa a treia, în Vărsător. Prin urmare, va urma o lună de focalizare (mai ales din punct de vedere emoţional) asupra unor chestiuni de importanţă colectivă, generală (Vărsătorul), dar şi asupra presei, circulaţiei informaţiilor, chestiunilor care ţin de transporturi, comunicare, relaţionare între diferite organisme, la modul individual sau instituţional. Toate „privirile” (pentru că vorbim despre Luminarii) vor fi aţintite în această direcţie, în acest interval. Ne putem aştepta ca anumite mesaje, informări sau concluzii ale unor autorităţi (legate de anumite subiecte) să fie date la modul uşor haotic, nesigur, neconvenţional, iar anumiţi lidei (simbolizaţi de Soare) să fie mai înclinaţi spre compromis, înţelegere, sau să facă un pas înapoi (sub influenţa Lunii).

Anumite demonstraţii ale maselor sunt din nou posibile (sub influenţa Vărsătorului), prin mobilizare pe reţelele de socializare. Pe de altă parte, Soarele şi Luna nu mai primesc nici un alt aspect, încât anumite proteste pot degenera la modul haotic, spre violenţă fizică şi confruntări dure (având în vedere că Uranus, guvernatorul luminariilor, se află în Berbec). Celălalt guvernator al luminariilor, Saturn, se află în Săgetător (în decanul de Leu), indicând, pe de o parte, o atitudine generoasă, expansivă, dar, pe de altă parte, o anumită duritate şi rezistenţă.

Nodurile lunare se află, în această hartă, în tranzit peste axa Fecioară – Peşti. Nodul Nord din Fecioară ne solicită focalizarea pe o atitudine plină de atenţie, discernământ maxim, spirit analitic plenar, pragmatism, eficienţă. Poziţionarea Nodului Nord exact peste MC din acel moment indică o focalizare a oamenilor asupra liderilor, factorilor decizionali, chiar a politicienilor, care denotă aşteptarea din partea acestora de a manifesta responsabilitate, atenţie la problemele concrete de viaţă, consecvenţă în anumite direcţii, perseverenţă în a arăta atitudini benefice, constructive. Nodul Sud în Peşti ne semnalează că sunt indezirabile, în acest moment, abordările mincinoase, ipocrite, confuze, duplicitare, excesiv de ascunse sau ermetice, acţiunile de „culise” ale unor „eminenţe cenuşii” care trag sforile, pentru a pilota evenimentele în direcţia dorită.

Cele 3 planete din casa a IV-a, Marte, Venus şi Neptun din Peşti, semnalează posibilitatea apariţiei unor noi mişcări populare de amploare (aşa cum s-au mai produs, deja), care pot continua, într-o manieră şi mai intensă, susţinută, şi după acest moment al Lunii Noi. Într-un fel sau altul, Providenţa Divină (al cărei instrument sunt şi astrele) împinge oamenii, la nivel colectiv, spre o conversie karmică de la Nodul Sud din Peşti la Nodul Nord din Fecioară. Fecioară conferă discernământ, simţ critic mai mult sau mai puţin accentuat, ca şi o claritate mentală asupra a ccea ce trebuie acceptat şi ce trebuie respins (în maniera „asta da, asta nu!”). Putem regăsi aici mai multe teme care au dezbătute în ţară în luna ianuarie: proiectele de amnistiere şi graţiere, rolul serviciilor secrete în procesul de justiţie, manifestaţiile de stradă în scop de protest (în România şi în USA, dar cu motivaţii total diferite), unele incendii, etc; aceste preocupări vor rămâne şi pe agenda următoarelor 30 de zile.

Guvernatorul Nodului Nord, Mercur, se află în Capricorn, conjunct cu Pluton, indicând necesitatea unor transformări profunde (privind atitudinea, viziunea, principiile directoare, abordarea, motivaţia reală a acţiunilor planificate). Ascendentul momentului este plasat în Scorpion, indicând iniţiative motivate de diverse dorinţe secrete (primul guvernator este Marte din Peşti), dar şi de o agendă ascunsă (al doilea guvernator este Pluton din Capricorn). Dar Scorpionul înseamnă şi transformare.

Aşadar, mesajul oferit de momentul de Luna Nouă din 28 ianuarie este următorul: „începeţi transformarea, continuaţi-o cu perseverenţă, aplicaţi-o în mod concret, până la ultimele ei consecinţe, indiferent de nivelul la care vă aflaţi (de la lideri până la oamenii cei mai simpli şi umili), altfel veţi fi măturaţi de valul schimbării şi veţi pierde importante oportunităţi”. Luna Nouă din 28 ianuarie dă semnalul începerii transformării în acest an (2017) şi, prin urmare, este necesar să fim cu toţii atenţi şi să acţionăm în consecinţă.

 
Luna Plină din 25 decembrie 2015 – semnificaţii PDF Imprimare Email

În prima zi de Crăciun, adică pe data de 25 decembrie 2015, la ora 7:11 dimineaţa, se produce maximul momentului de Lună Plină. După cum se ştie, acest moment marchează jumătatea ciclului lunar (care începe la Luna Nouă) şi intrarea Lunii în perioada de scădere. Pentru coordonatele Bucureştiului, pe această dată am trasat o astrogramă a evenimentului astral.

Remarcăm deci o hartă cu Soare în Capricorn şi Ascendent în Săgetător. De obicei, momentele de Lună Plină sunt privite ca nişte perioade nefaste, periculoase, marcate de diverse perturbări sau anomalii. Vorbim despre un moment în care Soarele şi Luna realizează un aspect tensionat (opoziţie), Luna se află la un maxim al manifestării sale (în mod evident, mai ales că este poziţionată în domiciliu – în Rac), iar Soarele este relativ debilitat (fiind plasat în peregrinaj – în Capricorn). În aceste condiţii, energia solară (reprezentând latura masculină, conştientă, raţională) nu mai controlează (decât într-o proporţie redusă) energia lunară (latura feminină – emoţii, subconştient, afecte, etc.), încât apar diverse situaţii dificile: comportamente iraţionale, decompensări ale bolilor psihice, dezechilibre emoţionale, conflicte între persoane de sex opus, tulburări ale somnului, etc.

Specificitatea acestei Luni Pline este dată de de Ascendentul în Săgetător, de poziţionarea Nodurilor lunare şi a Mijlocului Cerului. Ascendentul se află în decanul de Berbec din Săgetător, semnificând premisele pentru un început a „ceva”, care demarează în acel moment, dar şi o orientare către o atitudine spirituală, de înţelegere profundă, abordare metafizică, chiar contemplaţia (dacă ne gândim la o octavă elevată a acestei zodii). Guvernatorul Ascendentului, Jupiter, se află în casa a IX-a, conjunct cu Nodul Nord, ceea ce accentuează semnificaţia spirituală a momentului. În acelaşi timp, cuadratura Jupiter – Ascendent vorbeşte, ca şi alte elemente din hartă, de un moment de discontinuitate (care oferă ocazia de a accede la planuri mai înalte, de a primi anumite vibraţii elevate în aură), care trebuie să fie abordat cu discernământ şi pragmatism.

Poziţia Mijlocului Cerului („antena spiritualităţii”) ne indică modul în care se va resimţi Luna Plină de către marele public. Este un MC în Balanţă, dar încadrat de Marte şi Luna neagră, ceea ce ne conduce spre ideea unor posibile conflicte (chiar şi în plan politic), tensiuni psihice, accidente, incendii (eventual explozii, Lilith şi Marte fiind conjuncte în semn de aer). Uranus din casa a III-a arată că presa (şi mai ales televiziunile) va fi pregătită să relateze orice evenimente nefaste.

Dacă ne raportăm la semnificaţii mai înalte ale MC, există aici o aspiraţie către echilibru, armonie, iubire, comunicare (mai ales cu ocazia acestei sărbători religioase speciale – Naşterea Mântuitorului), dar care se poate manifesta destul de dificil, din cauza unei anumite agresivităţi.

Planetele de pe axa Capricorn – Rac (Soare, Luna, Mercur, Pluton) sunt interceptate, datorită interceptării acestei axe zodiacale, ceea ce le face să fie oarecum „suspendate în eter”. Sigur, cele 3 planete din casa I ne pot indica grupuri de colindători, destul de active în astfel de zile. Saturn în casa a XII-a indică ritualuri religioase specifice (care se pot desfăşura în bisericile obişnuite şi în mânăstiri), iar Mercur din Capricorn semnifică un anumit pragmatism mental, care ne poate permite să ţinem sub control derapajele emoţionale mai sus amintite. Harta ne arată că Terra şi Luna vor fi destul de aproape la nivel cosmic (încât planeta noastră va fi puternic impregnată energetic de vibraţii lunare). Neptun din casa a II-a indică posibile acte caritabile sau filantropice, stimulate de semnificaţiile sublime ale momentului.

Se remarcă o predominanţă a elementelor pământ (3 planete în Capricorn, una în Fecioară) şi apă (câte o planetă în fiecare semn de apă), dar şi foc (mai ales prin Ascendentul în Săgetător), aerul fiind mai puţin activat. Momentul va avea deci semnificative conotaţii emoţionale, practice, dar şi accente spirituale importante.

În concluzie, această astrogramă este o invitaţie la meditaţie, generozitate, iubire, şi autodepăşire într-un sens spiritual.

 
Solstiţiul de iarnă 2015 – semnificaţii astrologice şi interpretări spirituale PDF Imprimare Email

Pe data de 22 decembrie 2015, la ora 6:47 (ora de iarnă a României), Soarele intră în semnul Capricornului, producându-se astfel solstiţiul de iarnă. Vorbim despre un moment semnificativ în derularea energiei temporale, care este corelată, între altele, şi cu ciclurile planetare. Ciclul anual este practic mişcarea de revoluţie a Soarelui, care are cel puţin 4 momente de discontinuitate la tranzitul său prin semnele zodiacale: două echinocţii şi două solstiţii, în fiecare an.

Dacă avem în vedere procesul de înălţare planetară, care a avut un moment important în data de 21 decembrie 2012, acest solstiţiu de iarnă are şi el semnificaţiile sale. După cum ştiu destul de bine cei familiari cu domenii precum ezoterismul şi spiritualitatea, pe lângă realitatea materială, care se află sub ochii noştri, mai există şi alte dimensiuni/lumi paralele cu o vibraţie mai înaltă decât cea terestră (numite dimensiunea eterică, astrală, etc.). Providenţa Divină a decis ca această realitate materială să se înalţe vibraţional, după anumite intervale cosmice temporale, în dimensiuni mai înalte, împreună cu toate fiinţele vii aflate pe planetele din aceste sisteme solare.

Explicaţiile tehnico-spirituale sunt mult mai ample de atât, dar în esenţă este vorba şi despre înălţarea Terrei şi a fiinţelor care o populează. În acest scop, are loc un proces de revărsare a unor energii foarte puternice şi rafinate din centrul galaxiei (Calea Lactee) asupra Soarelui şi a întregului sistem solar, în scopul ridicării progresive a nivelului vibraţional şi a ascensionării spirituale implicite. Aceste pachete de energie înaltă sunt descărcate asupra Soarelui şi planetelor adiacente la fiecare eclipsă de Soare şi de Lună, precum şi în momentele de solstiţiu şi echinocţiu, când se produc anumite discontinuităţi energetice, şi astfel se crează nişte „ferestre” prin care pot pătrunde vibraţiile galactice.

Nu ne putem aştepta ca aceste procese spirituale periodice să fie anunţate în mass-media, precum ştirile obişnuite. Totuşi, natura fenomenelor energetice aflate în derulare ne este adusă la cunoştinţă prin mijloace parapsihice: mediumi, chanelling, claraudiţie, etc, iar aceste mesaje sunt popularizate. Sigur, este la latitudinea fiecărui om dacă acordă credit acestor informaţii (există două tabere, ca întotdeauna – cei favorabili, „credincioşii”, pe de o parte, şi contestatarii, scepticii, negaţioniştii, pe de altă parte).

Iată care sunt mesajele legate de solstiţiul de iarnă din 2015: „Terra aşa cum o ştiţi îşi schimbă structura, atât cea materială, cât şi cea energetică! Energiile dinspre Marele Soare Central ce au fost descărcate în Matricea Terrei au făcut posibile aceste transformări (...) care (...) vor continua! Orice cantitate în plus descărcată în Matricea Terrei duce la accelerarea procesului de înălţare şi la transformări vizibile (...) V-aţi apropiat de acel prag în care cele două energii, Energia veche şi Energia nouă, nu mai pot coexista (...), şi nici nu se mai pot susţine una pe cealaltă! Ori una, ori alta! Tot aşa şi voi, vor fi oameni care vor rămâne activi şi tributari Energiei vechi, şi oameni noi care vor funcţiona în Noua energie! Cei care rămân în Vechea energie vor trebui să se zbată mai mult, să muncească mai mult, să se chinuie mai mult decât trebuie, să facă uneori eforturi supraomeneşti ca să poată să îşi continue existenţa! (...) Cei care vor funcţiona şi acţiona în Noua energie vor fi puţini, însă aceasta îi va susţine în toate cele! Fără prea mari eforturi, fără bătăi de cap, fără probleme existenţiale! (...)”.

O altă sursă spirituală afirmă: „Fiecare echinocţiu şi solstiţiu care a venit şi a trecut (...) a descărcat în Matricea Divină a Terrei energii (...) care au o vibraţie extrem de înaltă şi sunt „programate” să restructureze la nivel atomic tot ceea ce înseamnă materie grosieră! Energiile acestea au provocat la nivel planetar o acutizare a relaţiilor dintre state, iar în plan uman a relaţiilor dintre oameni! (...) La solstiţiul de iarnă încheiaţi un ciclu al evoluţiei voastre căreia îi spuneţi Vechea energie, şi începeţi un nou ciclu căruia îi spuneţi Noua energie! Iar asta va aduce în plan material şi mai multe conflicte, mai multă neînţelegere (...)! (...) asta înseamnă tot mai mulţi morţi din diferite cauze şi motive (...) toţi aceşti oameni nu au vibraţia potrivită pentr o planetă aflată în plină ascensiune, aşa cum este Terra! „Graniţele” dintre state, prăpăstiile dintre oameni vor deveni pe zi ce trece, an de an, tot mai evidente! (...) Lăsaţi sufletul să acţioneze, el ştie şi cunoaşte ce are de făcut! Lăsaţi-vă inspiraţi de el şi veţi trăi rezultatul! Magnific!”.

Dacă analizăm harta astrală a solstiţiului de iarnă remarcăm un Ascendent în Săgetător (în decanul de Berbec din Săgetător, care se traduce printr-un nou început, relativ la afirmaţiile de mai sus despre Energia nouă) şi mai multe configuraţii astrale interesante: „dreptunghi mistic”, „cort” sau „vapor”, „piramida de pământ”, „zmeu”, „nicovală”, „casă”, „careu în T” (deci nu mai puţin de 7 modele planetare, în care sunt implicate aceleaşi planete). Să menţionăm şi faptul că această conjunctură astrală îşi va pune amprenta asupra întregii planete până la echinocţiul de primăvară.

În această astrogramă se observă o dominanţă a dispunerii planetelor în semne de pământ: Soare, Mercur, Pluton în Capricorn, Luna în Taur, Jupiter în Fecioară; prin urmare această conjunctură astrală, acompaniată de fenomenele spirituale expuse mai sus, va avea un impact puternic asupra elementului material, fizic, teluric, rafinându-l, purificându-l. Planetele din semne de pământ sunt grupate într-o Piramidă (Trigon major), care are o vibraţie simbolică de foc; aşadar, putem vorbi despre Focul Ceresc revărsat pentru a alchimiza materia fizică. Geea, adică Pământul, astral vorbind, se află în Rac (planeta noastră este deci foarte receptivă, în momentul solstiţiului, la aceste procese).

Nodul Nord al acestei hărţi este plasat în Fecioară şi în casa a IX-a, ceea ce indică, în ceea ce priveşte direcţia de evoluţie, o necesitate de discernere, de clarificare, o amplificare a lucidităţii (pentru a distinge între Energia veche şi Energia nouă, deja amintite), care trebuie să fie manifestate în plan spiritual, pentru a ne ridica vibraţia, în acord cu ridicarea vibraţiei planetare. O semnificaţie de spiritualizare tot mai accentuată reiese şi din conjuncţia Nodul Nord – Jupiter, şi chiar şi din plasarea Ascendentului în Săgetător. Guvernatorul Nodului Nord şi al lui Jupiter este Mercur, aflat în conjuncţie cu Pluton: vorbim despre necesitatea unei transformări tot mai profunde, mai consecvente, care va lăsa urme evidente şi la nivel fizic. Ascendentul este încadrat de Saturn (în casa a XII-a) şi Soare (în casa I), ca o limită între Energia veche (vechiul ciclu de evoluţie), simbolizată de Saturn, şi Energia nouă (noul ciclu de evoluţie), simbolizată de Soare (un nou răsărit, un nou început).

Celelalte configuraţii astrale pur şi simplu ne arată ce avem de făcut, din punct de vedere spiritual, psiho-emoţional şi practic, în cele trei luni dintre Solstiţiul de iarnă 2015 şi Echinocţiul de primăvară 2016. Configuraţia „nicovală” (Uranus din Berbec trigon cu Saturn din Săgetător, intervenind şi cuadraturile Pluton – Uranus şi Saturn – Chiron) indică necesitatea de a lucra intens cu noi înşine, pentru a ne eleva, purifica şi transforma, pentru a ne elibera de şabloanele Energiei vechi (conjuncţia Mercur – Pluton ne sugerează chiar un proces de transformare a minţii). Configuraţia „dreptunghi mistic” (două axe de opoziţie: Jupiter – Chiron şi Venus – Luna) indică necesitatea de deschidere către iubire, credinţă, devoţiune (faţă de Divin, faţă de ceilalţi oameni). Careul în T cardinal (între Marte, Mercur, Pluton şi Uraus) indică necesitatea depăşirii unei karma de agresivitate semnificative, care poate fi uneori generată de o anumită rigiditate (Capricornul fiind implicat), încăpăţânare, ancorare îndârjită în trecut.

Configuraţia „casă” poate indica necesitatea construirii unui nou eşafodaj existenţial, reînnoit, actual, ancorat în Energia nouă, care să ne permită să ne continuăm existenţa într-o manieră adaptată vremurilor complexe prin care trecem. Nodul Sud în decanul de Scorpion din Peşti semnifică riscul încheierii (uneori brutale, fulgerătoare) a vieţii celor care refuză să evolueze, să-şi ridice vibraţia.

Iată deci unele dintre cele mai importante semnificaţii ale momentului de solstiţiu de iarnă 2015.

 
URANUS SI ALGOL - TRANZITE SI EVENIMENTE PDF Imprimare Email
Stelele fixe reprezinta un capitol inca insuficient explorat al astrologiei.Aceste corpuri ceresti, ce au o miscare aparenta extrem de lenta, sunt responsabile pentru multe evenimente deosebite, individuale sau colective, fericite sau nefericite, ce nu pot fi elucidate prin interpretarea elementelor astrologice uzuale. Astrologia moderna redescopera acum importanta stelelor fixe, care erau destul de bine cunoscute de astrologii antici si medievali (mai ales in spatiul cultural arab).
Citeşte mai mult...
 
Tranzitul Nodurilor lunare peste axa Rac-Capricorn PDF Imprimare Email

In data de 26 iulie 2009 Nodul Nord lunar a patruns in semnul Capricornului (dupa ce a tranzitat prin Varsator), iar Nodul Sud lunar a patruns in semnul Racului (dupa ce a tranzitat prin Leu), tranzitul durand aproximativ 18 luni.

Citeşte mai mult...
 


Pagina 1 din 2

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.