Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie esoterica Simboluri ezoterice
Simbolurile ezoterice
Numerologie occidentală și orientală aplicată anului 2024 PDF Imprimare Email

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac predicții și numerologii.

Așadar este vorba despre realizarea unor predicții numerologice pentru anul 2024. Dacă adunăm toate cifrele acestui număr (adică aplicăm procedeul adunarea fadică sau reducerea teosofică), obținem în final 8:

2+0+2+4 = 8

Prin urmare, 2024 este un an de vibrație 8. Se știe că 8 este cea mai puternică vibrație din scara numerologică. Această vibrație se corelează cu puterea și dreptatea supremă, care se revarsă asupra ființelor umane. Cele două părți ale cifrei 8 sunt: cercul superior, al lumilor spirituale, cercul inferior, al lumii materiale, iar la mijloc se află zona de contact interdimensional.

Vibrația 8 ne vorbește despre curaj, voință, energie, combativitate, ambiție, echilibru, eficiență, putere, autoritate, cinste și succes. În 2024 vom manifesta deci o gândire practică, eficientă, constructivă, realistă, orientarea fiind către concretizare. Respingând mediocritatea și jumătățile de măsură, în 2024 vom avea tendința de ”a merge până la capăt” în direcții benefice, armonioase. Pentru aceasta, vom avea capacitatea să manifestăm disciplină și putere de concentrare.

Sunt favorizați de vibrația 8 cei care sunt independenți, cinstiți, onești, corecți, integri, sinceri și orientați către evoluție. Se pot afirma liderii înnăscuți, care își pot manifesta autoritatea în momentele decisive. Oamenii vor manifesta un dezvoltat simț al eticii, al dreptății și vor avea forța necesară de a atinge scopurile propuse. Putem manifesta în 2024 într-un mod mai accentuat abilități de organizare, creativitate, originalitate.

Există desigur și riscul ca unii oameni să derapeze către viclenie, rapacitate, extremism, fanatism, egoism, cruzime, tendințe dictatoriale, înclinație către răzbunare, manifestând latura defavorabilă a vibrației 8. Vor exista, deci, oameni care se vor centra asupra cercului inferior al lui 8, al materialității și care pot aluneca spre materialism și lăcomie. Dar vor exista și oameni care se vor centra asupra cercului superior al lui 8, al spiritualității, putând evolua în mod semnificativ în această direcție. Prin urmare, alegerile pe care le vom face în 2024 vor fi foarte importante și vor da o direcție vieții noastre, ascendentă sau descendentă.

Vibrația 8 ne va permite să ne facem planuri, strategii, tactici de abordare a provocărilor și chiar să obținem câștiguri materiale semnificative. Totuși, aceste câștiguri nu trebuie să ne facă să alunecăm doar spre sfera inferioară a lui 8. Vibrația 8 permite sau chiar facilitează și acțiunile filantropice, de binefacere, sau actele de caritate.

În spiritualitatea chineză (astrologie, numerologie, feng-shui) anul Dragonului de Lemn 2024 (care începe pe 10 februarie) va sta sub semnul stelei zburătoare 3. 3 este steaua de Lemn Yang, care este apreciată drept nefavorabilă de către chinezi, fiind considerată steaua certurilor, bârfelor, neînlegerilor, lipsei de comunicare și proceselor. Aceste tendințe se vor putea manifesta, așadar, în 2024.

În Cabala (care este și o formă de numerologie a tradiției evreiești) cifra 8 este corelată cu litera Chet, care este conexă cu următoarele cuvinte-cheie (care pot descrie schematic, sintetic, tendințe ale anului 2024): o nouă naștere, o nouă viață, eternitate, scară, urcare, coborâre, muncă, fereastră, a despărți, protejare, conectare, ființă vie, grație. Deci anul 2024 poate fi unul al urcării pe scara spirituală, din sfera materială în sferele lumilor superioare, un an al înnoirii pe multiple planuri, un an în care putem beneficia mai intens de grația ființelor spirituale. Cabala ne mai spune că 8 reprezintă un nou început, adică o nouă ordine sau creație, unii oameni putând merge în direcția ”renașterii spirituale” și a vieții veșnice. Energia literei Chet va echilibra în 2024 fluctuațiile dintre dorința de a acționa cu integritate, corectitudine și puritate, pe de o parte, și înclinațiile către senzații tari, plăceri materiale și răsfăț excesiv, pe de altă parte.

Acestea sunt cele mai semnificative tendințe, descrise de numerologie, care își vor pune amprenta asupra noastră în anul 2024.

 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE ZODIEI RACULUI PDF Imprimare Email
Racul este cel de-al patrulea semn zodiacal. Este un semn de apa (face parte din triada zodiilor de apa: Rac, Scorpion, Pesti), un semn feminin, un semn cardinal. Racul este guvernat de Luna si se coreleaza cu verbul "a simti".
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE ZODIEI CAPRICORNULUI PDF Imprimare Email
Capricornul este cel de-al zecelea semn zodiacal. Este un semn de pamant, facand parte din triada semnelor de pamant (Taur, Fecioara, Capricorn). Este o zodie de iarna (marcheaza inceputul iernii astronomice), cardinala si yin (feminina).
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE VARSATORULUI PDF Imprimare Email
Varsatorul este ce de-al 11-lea semn zodiacal. Este un semn de aer (apartine triadei semnelor de aer: Gemeni, Balanta, Varsator). Varsatorul este un semn fix, un semn masculin (yang), un semn prin excelenta relational, caracterizat mai ales printr-un umanism profund.
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE ZODIEI TAURULUI PDF Imprimare Email
Taurul este cel de-al doilea semn zodiacal. Este un semn de pamant (apartine triadei semnelor de pamant: Taur, Fecioara, Capricorn). Taurul este o zodie fixa, feminina (yin), guvernata de planeta Venus si de Luna (prin exaltare).
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE SCORPIONULUI PDF Imprimare Email
Scorpionul este cel de-al optulea semn zodiacal. Este un semn de apa, facand parte din triada zodiilor de apa (Rac, Scorpion, Pesti). Alaturi de Marte, guvernatorul traditional al zodiei, Scorpionul este stapanit si de Pluton, guvernatorul modern.
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE SAGETATORULUI PDF Imprimare Email
Sagetatorul este cea de-a 9-a zodie. Este un semn yang (masculin), un semn mobil, un semn de foc, facand parte din triada de foc a zodiacului (Berbec, Leu, Sagetator). Are ca guvernatori pe Jupiter (principal) si Neptun (secundar, prin exaltare).
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE PESTILOR PDF Imprimare Email
Pestii reprezinta al doisprezecelea (si ultimul) semn de pe cercul zodiacal. Este un semn de apa, facand parte din triada zodiilor de apa (Rac, Scorpion, Pesti). Semnul Pestilor este guvernat de planetele Jupiter si Neptun (secundar si de Venus, exaltat in aceasta zodie), fiind un semn mobil, un semn feminin (yin).
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE ZODIEI GEMENILOR PDF Imprimare Email
Gemenii sunt o cel de-al treilea semn zodiacal. Este vorba despre o zodie de aer (face parte din triada semnelor de aer: Gemeni, Balanta, Varsator), o zodie mobila (dubla, mutabila), o zodie masculina (yang).
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE FECIOAREI PDF Imprimare Email
Fecioara reprezinta cel de-al saselea semn zodiacal si al doilea din categoria semnelor de pamant (Taur,Fecioara,Capricorn).Zodia este plasata la finalul primei jumatati a cercului zodiacal.La nivelul corpului uman,Fecioarei ii corespunde zona abdominala,care este dispusa in jurul unui punct central numit ombilic. In acest fel, prin pozitionarea in zodiac si prin corespondenta anatomica,semnul Fecioarei ne permite sa ne reintalnim,sub o alta forma,cu simbolul CENTRULUI. Dar centrul este numit aici OMBILIC sau OMPHALOS.
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE ZODIEI BERBECULUI PDF Imprimare Email
Berbecul este cel dintai semn zodiacal. Este un semn de foc, apartinand triadei semnelor de foc (Berbec, Leu, Sagetator). Berbecul are o energie masculina (yang), apartine modului vibratoriu cardinal si este guvernat de planeta Marte, in principal, de Soare si Pluton, secundar (prin exaltare).
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE EZOTERICE ALE BALANTEI PDF Imprimare Email
Balanta este cel de-al saptelea semn zodiacal, facand parte din triada semnelor de aer, alaturi de Gemeni si Varsator. Balanta marcheaza trecerea in a doua jumatate a cercului zodiacal, ce corespunde profunzimii, maturitatii. Este un semn cardinal si are ca verb caracteristic "a echilibra".
Citeşte mai mult...
 
SIMBOLURILE ESOTERICE ALE ZODIEI LEULUI PDF Imprimare Email
Fiecare dintre cele 12 semne zodiacale are anumite imagini-cheie asociate, ce tin de un simbolism astrologic particular. Nu ne referim aici la faimoasele simboluri sabiane, care sunt imagini profund semnificative, atasate fiecarui grad zodiacal. Este vorba de unele elemente pe care diversi autori le numesc imagini, arhetipuri, sau, pur si simplu, cuvinte-cheie. Sunt asadar elemente esentiale ce codifica semnificatiile superficiale si profunde ale constelatiilor zodiacale. Unele dintre acestea ne retin in mod particular atentia, pentru ca au o profunda incarcatura spirituala si pot fi considerate adevarate simboluri esoterice, avand o valoare universala in stiinta spirituala conservata de toate traditiile autentice
Citeşte mai mult...
 


Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.