Sâmbătă, 20 Aprilie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie natala - biografii
Astrologie Natala - Biografii
Keanu Reeves, trilogia “Matrix” şi astrologia PDF Imprimare Email

Keanu Charles Reeves este un binecunoscut actor canadian, născut la data de 5 septembrie 1964, la Beirut, în Liban, la ora 5:41 (ora locală). Este un actor cu o latură exotică, având un prenume hawaian (Keanu), născut în Orientul Mijlociu şi crescut în Canada, care a împlinit recent o vârstă rotundă (50 de ani). Keanu a devenit cunoscut publicului larg datorită numeroaselor filme de succes în care a jucat, el afirmându-se în domeniul cinematografiei încă din anii “80 ai secolului trecut.

Dacă examinăm astrograma sa natală pe baza datelor de mai sus, descoperim un nativ Fecioară cu Ascendent în Fecioară. Practic este vorba despre un stellium în Fecioară (format din Soare, Mercur, Pluton, Uranus şi Ascendent, aflate în conjuncţie destul de strânsă), care face ca acest semn zodiacal să fie dominant în astrogramă. O a doua concentrare de planete, dar de mai mică amploare, o întâlnim în semnul Racului, unde se află o triplă conjuncţie formată din Luna, Venus şi Marte. Întâlnim apoi un Neptun în Scorpion (în al doilea decan – Scorpion-Peşti, deci este echivalent cu un Neptun în Peşti), iar toate planetele enumerate formează un trigon minor. Este o configuraţie astrologică benefică, la care participă gruparea planetară din Rac, aflată în trigon cu Neptun din Scorpion, ambele realizând sextil la vârful triunghiului format de stellium-ul din Fecioară.

Prin urmare, vorbim despre o persoană cu multe poziţionări planetare favorabile şi aspecte benefice, care explică succesul mondial al acestui actor. Planetele din Rac sunt cele care au generat notorietatea internaţională, în timp ce Mercur (guvernatorul casei a X-a, a carierei), aflat în stellium-ul din Fecioară, i-a susţinut cariera actoricească prodigioasă (Uranus fiind semnificator al cinematografiei). Remarcăm zodia Vărsătorului plasată în casele a V-a şi a VI-a, ceea ce ne indică o creativitate artistică manifestată în filme, ca şi o activitate profesională ca actor.

Putem spune că, astrologic vorbind, Keanu Reeves este Putere Plutoniană, Putere Uraniană, Instrument Uranian şi Instrument Plutonian (sau un “alien multiplu”, conform astrologiei ezoterice). Altfel spus, el emană într-un mod solar energiile uraniene şi plutoniene, şi are abilitatea de a le amplifica în cei din jurul său. Astfel, putem înţelege mai uşor distribuirea actorului în filme cu subiecte spirituale, science fiction, sau cu teme oculte, şi aici ne referim la filmele “Little Budha” (1993), “Johnny Mnemonic” (1995), trilogia “Matrix” (1999 – 2003), “Constantine” (2005), “The Day the Earth Stood Still” (2008). În acest din urmă film (din enumerare), actorul joacă rolul lui Klaatu, un extraterestru, oferind personajului un aspect “alien” foarte credibil (cu destul de puţin machiaj).

Dar filmul poate cel mai semnificativ din palmaresul lui K. C. Reeves este, desigur, “Matrix”. Latura specială a acestui film, dincolo de scenariul SF, este încărcătura sa ezoterică, pretabilă la interpretări sofisticate, spirituale. Filmul a fost lansat în 1999, când Uranus şi Neptun se aflau în Vărsător, iar Pluton se afla în Săgetător. Succesul filmului a fost certificat de multiplele premii acordate.

Filmele acestei serii au o clară natură uraniană şi plutoniană. Vorbim despre o realitate terestră sumbră, postapocaliptică, în care, după un război total între oameni şi roboţi, încheiat cu victoria celor din urmă, majoritatea oamenilor au devenit doar nişte baterii inerte ţinute în nişte cuve, pentru a alimenta, prin propriul biomagnetsim, maşinile şi roboţii cu energie. O minoritate umană rebelă, independentă de roboţii dominanţi şi programele lor de control a minţii, numită Zion, se ascunde în subteran, şi luptă împotriva sistemului.

Matricea invocată în titlu se referă atât la cuvele în care oamenii înlănţuiţi dorm şi furnizează inconştient energie, cât şi la programul informatic foarte complex de a-i ţine pe oameni adormiţi în cuve prin inducerea unui vis “realist” că ar avea o viaţă care constă din activitate profesională, distracţii, relaţii de familie, timp liber, etc. Rebelii grupaţi în Zion intră periodic în programul Matrix şi încearcă să-i trezescă pe cei adormiţi, şi să-i readucă în lumea reală. În acest context apare Neo, Alesul, care are o evidentă semnificaţie mesianică (sugerând a doua venire a Mântuitorului, Parusia), sau de Avatar (încarnare divină cu rol providenţial).

Nu intenţionăm aici să realizăm o interpretare exhaustivă a mesajului ezoteric al filmului. Dar putem spune că aici este vorba despre liber-arbitru (Neo alege între pilula albastră şi pilula roşie, adică între continuarea somnului spiritual sau trezirea din acesta), despre trezirea spirituală sau iluminare (Neo alege trezirea, este scos din cuvă şi vede adevărata realitate), despre trezirea capacităţilor spirituale latente (antrenamentele prin care Neo trece), despre nivelele realităţii (nivelul iluziei, corespunzător celor care încă dorm în cuve; nivelul realităţii spirituale, accesibil celor treziţi), despre confruntarea cu iluzia, cu cei care o apară şi încercările care apar în parcurgerea acestui drum spiritual, în lupta cu propriile limitări.

Numele personajelor sunt şi ele foarte semnificative: Neo – cel nou (Isus venit a doua oara, sau avatarul profeţit de orientali – Maitreya); Trinity (Sfânta Treime, sau Trimurti); Apoc (aluzie la Apocalipsa, cu sensul de revelare sau dezvăluire); Cypher (cifru, dar e o aluzie la Lucifer, sau la Iuda – trădătorul); Morpheus (zeul viselor, în mitologia greacă); Switch (schimbare), etc.

În ultima parte a trilogiei, “Matrix Revolutions”, Neo ajunge la Sursă (Divinul), se unifică total cu energia supremă, învinge în ultima încercare cu forţele malefice (Smith and co.) şi părăseşte lumea fizică apoteotic. Sacrificiul său final aduce pacea şi salvarea celor din Zion.

 
Astrogramele sultanilor Suleyman Magnificul şi Selim al II-lea PDF Imprimare Email

Serialul fenomen „Suleyman Magnificul”, produs de cineaşti turci, care are un mare succes, inclusiv în România, a suscitat nu doar un interes istoric faţă de istoria Imperiului Otoman, ci şi un interes firesc al astrologilor. Ca la orice determinare de astrogramă natală, şi pentru personajele istorice avem nevoie de nişte date de naştere, dar în acest caz, datorită distanţei temporale apreciabile, datele sunt relativ incerte. În primul rând, este exclus să mai găsim vreo oră de naştere a sultanilor care au trăit cu câteva secole în urmă.

Prin eforturile istoricilor, datele de naştere au putut fi determinate. Astfel, pentru sultanul Suleyman Magnificul data de naştere ar fi 6 noiembrie 1494, la Trabzon, iar pentru sultanul Selim al II-lea este 28 mai 1524, la Istanbul. Neavând oră de naştere, nu putem discuta despre Ascendent, poziţia caselor, iar dispunerea Lunii natale este şi ea incertă. Ne vom raporta, prin urmare, doar la poziţiile planetelor în semne.

Sultanul Suleyman a rămas în istorie cu apelativele de „Legislatorul” (Kanuni), şi „Magnificul” (Muhteşem). Primul apelativ sau supranume se datorează faptului că marele sultan a elaborat, în colaborare cu autorităţile juridice ale acelor vremuri, un cod juridic (civil şi penal, am putea spune, în termenii dreptului modern), care completa prevederile religioase ale „Coranului”, grupate în sistemul de reguli numit „Sharia”. Se afirmă că acest

Codex juridic al lui Suleyman a rămas, cu minime modificări, în vigoare până la abolirea sultanatului în Turcia (1924).

De unde a provenit acest interes pentru justiţie al acestui sultan, astrologic vorbind? În mod evident, această preocupare justiţiară a fost generată de cele 3 planete dispuse în Balanţă: Pluton, Venus şi Jupiter. Venus din Balanţă l-a stimulat pe sultan să se căsătorească oficial (cu Hurrem), Jupiter ne spune mai mult. Jupiter indică nevoia de a crea un sistem juridic coerent, bazat pe legi clare, care să completeze regulile de origine coranică, adică să acopere lacunele jurisdicţiei islamice sunnite. Cele 3 planete sunt situate într-o zodie artistică (planeta Venus este chiar în domiciliu), explicând astfel un anumit talent poetic al sultanului. Pluton în Balanţă indică un spirit reformator în domeniul justiţiei, pe care Sulezman l-a manifestat din plin.

Latura „magnifică” a lui Suleyman o putem pune pe seama Soarelui din Scorpion (posibil plasat pe Mijlocul Cerului). Putem vorbi, astrologic, despre un lider puternic, foarte războinic, dar şi cu anumite tendinţe sadice, de cruzime, ori toate acestea s-au manifestat din plin în viaţa sultanului. Soarele dispus în decanul de Rac din Scorpion ne explică marele ataşament emoţional pe care Suleyman l-a avut de-a lungul vieţii faţă de familia sa, şi în special faţă de soţia sa. Soarele este guvernat de Marte plasat în Fecioară ne face să înţelegem o anumită aptitudine meşteşugărească a sultanului, manifestată în domeniul confecţionării de bijuterii. Sultanul şi-a folosit puterea (Soare) într-o manieră războinică (Soare guvernat de Marte), pentru a cuceri vaste teritorii (Marte în semn de pământ), ceea ce poate a şi fost o parte din menirea sultanului Suleyman (Marte conjuncţie Nodul Nord).

 Uranus din Vărsător (în domiciliu) ne vorbeşte despre revoltele cu care sultanul s-a confruntat în perioada domniei sale. Interesant este şi Saturn plasat în Peşti, care ne vorbeşte despre un lider politic care nu cunoştea multe dintre lucrurile care se petreceau în imperiul său, dar şi despre intrigile care se ţeseau în spatele autorităţii sale. În plus, Saturn din Peşti şi Neptun din Capricorn formează o recepţie mutuală, echivalentă cu o conjuncţie, ceea ce ne vorbeşte despre un anumit ideal politic – al imperiului islamic universal (Suleyman era un admirator al regelui macedonean Alexandru cel Mare).

Să trecem acum la harta astrală natală a celui care i-a succedat Magnificului la tron, fiul său Selim, cunoscut ca sultanul Selim al II-lea. Apelativul sau supranumele acestui sultan a fost „Beţivul”. Un element de continuitate între cei doi sultani este Saturnul din Peşti (oarecum logic, având în vedere că cei doi bărbaţi s-au născut la 30 de ani distanţă). Dar, pe lângă Saturn din Peşti, Selim a avut şi Neptun şi Lilith în Peşti, ceea ce explică apetitul său bahic excesiv, şi o anumită confuzie cu care a condus Imperiul Otoman timp de 8 ani (1566 – 1574). Lilith în decanul de Scorpion din Peşti, şi Neptun din Peşti explică o anumită pendulare a acestui sultan, în perioada domniei sale, între ieşirile violente, pline de cruzime (asociate cu starea de ebrietate), şi orgiile sexuale, pe de o parte, şi manifestările de generozitate, compasiune, filantropie (care se manifestau când nu consuma alcool), pe de altă parte.

Aceste planete din Peşti ne vorbesc şi despre multiplii duşmani pe care Selim i-a avut de înfruntat atunci când era doar prinţ, şi care s-au opus violent (fratele său Bayazid fiind adversarul său cel mai vehement) ascensiunii sale la tron. Conjuncţia dintre Marte şi Uranus din Gemeni ne sugerează o ascensiune surprinzătoare la tron a lui Selim, în ciuda unor competitori puternici. Pe de altă parte, plasarea lui Venus în Rac ne indică un bărbat receptiv la sugestiile soţiei sale (sultana Nurbanu, sau Cecilia). Harta lui Selim nu arată o predominanţă a zodiilor marţiene, iar Martele său este slab poziţionat (peregrin, în Gemeni), ceea ce s-a tradus şi în realitate (Selim al II-lea nu a excelat prin curaj, vitejie, sau spirit războinic). Conjuncţia Soare – Mercur ne vorbeşte despre o persoană versatilă, şi un sultan care şi-a exercitat autoritatea cu o mare superficialitate.

Iată deci modul în care astrologia ne ajută să înţelem mai uşor istoria.

 
Astrograma Jules Verne PDF Imprimare Email
detalii ...
Citeşte mai mult...
 
Astrologia şi misterul operei lui Jules Verne - partea a 2-a PDF Imprimare Email
Unul dintre cele mai misterioase romane ale lui Jules Verne este „O călătorie spre centrul Terrei". Unul dintre personaje se numeşte Axel, referire subtilă la axa de rotaţie terestră. Călătoria persoanajelor se bazează pe un mesaj codificat (pe care reuşesc să-l descifreze; descifrări de criptograme sau jocuri de cuvinte mai întâlnim şi în „Testamentul unui excentric", în „800 de leghe pe Amazon").
Citeşte mai mult...
 
Astrologia şi misterul operei lui Jules Verne - prima parte PDF Imprimare Email

Jules Verne s-a născut la 8 februarie 1828 la Nantes (în Franţa), la ora locală (cu aproximaţie) 11:45. Acest romancier prolific este considerat un pionier al literaturii SF moderne, anticipând în operele sale literare dezvoltarea tehnologică viitoare a omenirii (apariţia submarinelor, a elicopterelor, a dirijabilelor, a vapoarelor cu motor şi elice, deplasarea astronautică spre Lună, explorarea polilor tereştri, chiar scufundarea Titanicului, după anumite opinii).

Citeşte mai mult...
 
Romanul "Papillon" in lumina astrologiei PDF Imprimare Email

Romanul "Papillon" a aparut in anii '70 ai secolului trecut, inregistrand rapid un mare succes, ulterior fiind ecranizat cu la fel de mare succes. Desi pare un roman de fictiune, este in realitate o poveste autobiografica, autorul - Henri Charriere - fiind chiar personajul principal al cartii. Din acest motiv, astrotema natala a lui Charriere este profund semnificativa pentru intelegerea mai buna a acestui text.
Henri Charriere s-a nascut la 16 noiembrie 1906 (nu cunoastem locul nasterii, in mod precis), la ora 5:28.

Citeşte mai mult...
 
Casa a XII-a - sursa confuziilor PDF Imprimare Email

Casa a XII-a a unui horoscop este una dintre cele mai misterioase, avand o reputatie nefavorabila (supranumita "infernul zodiacului" sau "inchisoarea zodiacului") si semnificatii de regula nefaste (marginalizare, boli cronice, masochism, etc.). Aceasta casa este in analogie cu semnul Pestilor si cu planeta Neptun. Tinand seama de "ceata neptuniana" ce este atribuita acestei zodii, putem intelege ca a XII-a casa a astrogramei indica intr-un mod implicit cum se manifesta in mod concret confuziile cele mai importante din viata fiecarei persoane (domeniul in care fiecare fiinta se afla "in ceata").

Citeşte mai mult...
 
BEJAN DARUWALLA - un important astrolog indian PDF Imprimare Email
Bejan Daruwalla s-a nascut la 11 iulie 1931, in India, devenind, in timp unul dintre astrologii de frunte ai lumii. In ultimele decenii, Daruwalla a tinut nenumarate prelegeri la radio si televiziune despre astrologie. Acest astrolog este specializat in domeniul predictional, realizand o sinteza unica intre principiile astrologice orientale si occidentale, dar folosind si notiuni din I-Ching, Tarot, Cabala iudaica, Numerologie, Chirologie si stiinta culorilor.
Citeşte mai mult...
 


Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.