Miercuri, 29 Mai 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie karmica
Astrologie Karmica
Semnificaţii astro-karmice ale pandemiei actuale PDF Imprimare Email

Unii astrologi au încercat să explice cât mai bine cu putinţă, în ultimele săptămâni, conjuncturile astrale care au generat această pandemie, în fapt o infecţie virală foarte contagioasă, cu un nou coronavirus, care s-a extins la nivel mondial. Au fost invocate intrarea lui Jupiter în Capricorn, în decembrie 2019, eclipsa de Soare din aceeaşi lună, aglomeraţia de planete din decanul al treilea al Capricornului (care este corelat cu Fecioara, semnul bolilor), etc. Desigur, toate aceste sunt valabile, corecte (deşi unele voci întreabă de ce nu au prezis astrologii această pandemie; dar cine i-ar fi crezut, sincer vorbind, când toată lumea aşteaptă predicţii favorabile, gen „Taurii vor avea câştiguri în luna aprilie” ?), dar unii se pot întreba: care au fost cauzele profunde ale pandemiei, unde a „greşit” umanitatea pentru a primi această „pedeapsă”?

Pentru a încerca să răspundem acestei din urmă întrebări este necesară o abordare karmică a problemei, o analiză de tip „cauză – efect”. Este limpede că pandemia de Sars-CoV2 (însemnând „Sindromul acut respirator sever produs de Coronavirusul 2 sau Covid-19”) este efectul, dar care este cauza? Vom încerca să oferim un răspuns din punctul de vedere al astrologiei karmice.

Elementul cheie în această analiză îl reprezintă axa Nodurilor lunare. Nodul Sud lunar arată întotdeauna elemente legate de trecut şi tendinţe regresive, din punct de vedere spiritual. Nodul Nord lunar indică direcţia de evoluţie. În toată această perioadă, de la începerea epidemiei în China în decembrie 2019 şi până acum, Nodul Sud lunar s-a aflat în tranzit în Capricorn, iar Nodul Nord lunar s-a aflat în tranzit în Rac. Nodul Sud lunar scoate la suprafaţă, atunci când tranzitează printr-un semn, anumite pachete karmice negative.

În anul 2019, când Jupiter s-a aflat în Săgetător, deci în propriul domiciliu, omenirea nu s-a confruntat cu probleme majore sau ieşite din comun, în afara celor deja cunoscute şi oarecum banalizate (poluarea, foametea în anumite regiuni ale lumii, sărăcia, conflictul din Siria, etc.). Economia mondială a funcţionat, comerţul mondial a înflorit, turismul a prosperat, fluxurile financiare au fost consistente în cele mai multe zone ale lumii. Toată această bunăstare, prosperitate, satisfacţie, specifice lui Jupiter în domiciliu, au generat un ataşament colectiv de fericire şi de un viitor favorabil. La sfârşitul anului 2019 foarte mulţi oameni, mai ales din turism, şi-au dorit ca anul 2020 să fie „măcar la fel de bun ca anul 2019”.

După ce Jupiter a intrat în Capricorn, în decembrie 2019, în poziţia sa de cădere, nu a mai fost posibilă menţinerea aceleaşi bunăstări şi prosperităţi precum în perioada anterioară. Nodul Sud din Capricorn, intrat în contact cu Jupiter din Capricorn, a declanşat o purificare karmică dură. Aşadar karma care a generat pandemia Sars-CoV2 este: ataşament de bunăstare, ataşament de viitor fericit, ataşament de stabilitate, ataşament de instituţii (medicale, religioase, politice, etc.), ataşament de viaţă publică, socială, ataşament de imaginea proprie şi de mondenitate, de faimă, de renume, ataşament de valori materiale, ataşament de viaţă lungă, ataşament faţă de deţinerea controlului asupra situaţiei. Astfel, au fost scoase la suprafaţă nişte straturi consistente de karma de posesivitate, cu nuanţele indicate mai sus.

Acolo unde au fost foarte mari aceste ataşamente, epidemia virală a lovit mai puternic. Adesea, au fost afectate regiuni cu o situaţie economică foarte bună (zona Wuhan din China, provincia Lombardia din Italia, etc.). Oamenii au fost „loviţi” de purificarea karmică acolo unde erau ataşamentele (sau karma de posesivitate) mai mari: la nevoia de a ieşi în public şi de a socializa direct (nu doar pe cale informatică), la nevoia de stabilitate financiară şi profesională, la nevoia de a călători, mai ales în străinătate, la nevoia de afirmare prin diverse manifestări publice (spectacole, concerte, adunări, simpozioane, etc.), la nevoia de stabilitate alimentară, etc. Cum zodia Capricornului este corelată cu persoanele vârstnice, care manifestă de regulă mult conservatorism şi ataşamente materiale, acest segment din populaţie a fost cel mai afectat. Cum instituţii precum spitalele stau şi ele sub semnul Capricornului, au fost şi acestea serios afectate de pandemie.

Guvernatorii Nodului Sud din Capricorn, Saturn şi Marte, au generat această situaţie de austeritate (Saturn, planeta limitărilor, restricţiilor) şi infecţia virală în sine (Marte semnifică şi bolile febrile). Toate acele tendinţe capricorniene amintite mai sus au fost îngrădite mai mult sau mai puţin ferm (prin ordonanţe militare, Marte fiind şi planeta armatelor), pentru a fi siliţi să ne reducem ataşamentele, tendinţele posesive.

În schimb, Nodul Nord din Rac a venit cu soluţia: să rămânem acasă, la domiciliu. Racul este zodia locuinţei, a vieţii intime, private. Racul mai semnifică, de asemenea, şi interiorizarea, introspecţia, o anumită profunzime. Către această direcţie intenţionează Providenţa Divină să ne împingă, iar cei care nu o fac de bunăvoie ajung fie în carantină, fie internaţi în spital, fie în autoizolare. Cumva suntem direcţionaţi către interior, către suflet, către propria esenţă, iar aceasta se poate face numai prin renunţarea, măcar pentru o anumită perioadă de timp, la superficialitate, la mondenitate, la diverse tipuri de „socializări”, la materialism, la încăpăţânare. Este necesar sa observam ca Jupiter este, prin exaltare, regent al Nodului Nord, deci suntem pusi in mod evident pe o directie spirituala, chiar daca nu intelegem sau nu vrem acest lucru. Cum Jupiter se afla in conjunctie prelungita cu Pluton din Capricorn, este si o urgenta a transformarii, a detasarii noastre de vechile sabloane materialiste din trecut (indicate de Nodul Sud din Capricorn). Dar aceasta conjunctie Jupiter - Pluton mai indica si o situatie de tipul "transformare sau moarte", situatie pe care o vedem in jurul nostru: fie iti elevezi atitudinea si abordarea, fie persoana poate ajunge chiar la obstescul sfarsit, daca refuza evolutia, elevarea, transformarea interioara.

Se poate spune că după intrarea Nodurilor lunare pe axa Gemeni – Săgetător, care se va produce pe 4 iunie 2020, va începe un regres semnificativ al epidemiei de Sars-CoV2 şi a consecinţelor ei socio-economico-medicale adiacente. În ultima decadă a lui martie, Saturn a intrat în Vărsător, domiciliul său diurn. Ne putem deci aştepta la schimbări benefice majore în următorii trei ani, în multiple domenii, dar este limpede că acestea nu puteau veni fără o purificare consistentă la nivel planetar.

Prin urmare, este necesar să înţelegem mai bine cauzele şi semnificaţiile acestei pandemii, şi să punem în practică lecţiile pe care le-am putut desprinde de aici. În urmă cu două milenii Isus ne învăţa astfel: „Nu vă îngrijoraţi dar, zicând: „Ce vom mânca?” sau „Ce vom bea?”. Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei.” (Matei, 6 – 31, 34).

 
Tranzitul Nodurilor lunare peste axa Leu – Vărsător PDF Imprimare Email

Pe data de 28 aprilie 2017 Nodurile lunare părăsesc axa Fecioară – Peşti şi pătrund în axa zodiacală Leu – Vărsător. Nodul Nord lunar intră în semnul Leului, iar Nodul Sud lunar intră în semnul Vărsătorului.

După cum se ştie, cele două puncte virtuale (Nodurile lunare), care sunt deduse prin calcule astronomice, au o importanţă crucială în astrologia karmică. Cu ajutorul lor putem răspunde la întrebările fundamentale „Cine sunt? De unde vin? Încotro voi merge?” Putem spune că astrologia karmică se bazează pe convingerea asupra transmigraţiei sufletului (sau vieţilor succesive ale unui suflet, care trece printr-o succesiune de morţi şi renaşteri), Nodurile lunare fiind cele care ne oferă indiciile necesare.

În astrologia mondială, tranzitele Nodurilor lunare oferă şi ele informaţii interesante despre „cum vor merge lucrurile” în următoarele (aproximativ) 18 luni. Deşi poate părea incredibil sau exagerat, orice acţiune, eveniment, întâmplare, situaţie individuală şi colectivă, etc., este corelată cu evoluţia unei singure fiinţe, sau a unei colectivităţi. Cu toţii evoluăm, într-un fel sau altul, în mod conştient sau inconştient. Nodul Nord lunar este cel care ne împinge spre evoluţie, sau, cel puţin „ne arată drumul” (precum o busolă care ne arată mereu punctul cardinal Nord), iar Nodul Sud este cel care care semnalează tendinţele regresive, de stagnare, ba chiar de involuţie.

În examinarea influenţei Nodurilor lunare în semnele Leu şi Vărsător, vom începe mai întâi cu Nodul Sud. Tranzitul Nodului Sud prin Vărsător va pune la grea încercare multiple elemente corelate cu acest semn zodiacal. Acest tranzit, care va dura de la data indicată mai sus şi până la 16 noiembrie 2018, va face dificilă viaţa unor grupuri şi asociaţii, a tuturor celor ce activează în domenii ce au prefixul „astro” înainte (astronomie, astrofizică, astronautică), ca şi în domenii tehnice (electronică, electrotehnică, informatică, inginerie spaţială, etc.). Toate aceste preocupări, precum şi multe altele conexe (gen cinematografie, televiziune, hi tech sau tehnologie modernă) vor putea fi afectate de acest tranzit.

Acest Nod Sud, prin tranzitul său în Vărsător, va afecta atitudinile tipice acestei zodii: dependenţa de relaţii de grup, ataşamentul pentru cauze colective, preocuparea mai mult sau mai puţin puternică pentru prieteni, interesul pentru ocultism şi domenii conexe (parapsihologie, extratereştri, etc.). De fapt, Nodul Sud nu loveşte în domeniile respective în sine (în esenţa lor), ci în ataşamentele umane faţă de acele domenii (care sunt regresive, involutive, în perioada respectivului tranzit).

Există o serie de riscuri, pe perioada acestui tranzit, gen: catastrofe aviatice, automobilistice, astronautice sau feroviare, cutremure, inundaţii, erupţii vulcanice, destrămări de trupe, grupuri, echipe, asociaţii (mai ales cele care o componentă puternică de Vărsător), explozii. Sub această influenţă vom putea vedea anumite schimbări dure, brutale, sau transformări dureroase în multe domenii şi în multe zone ale lumii.

Tranzitul Nodului Nord prin Leu ne arată, în schimb, „ce avem de făcut”, în perioada respectivă. Pe scurt, toate tendinţele benefice specifice Leului va fi necesar (în limita posibilităţilor) să le asimilăm: capacitate de a iubi, dinamism, aptitudini de lider, creativitate, talente diverse, aptitudini artistice, candoare, deschidere sinceră către lumea copilăriei (adică spre inocenţă, puritate), etc. Leul ne va împinge către lumină (de intensitatea Soarelui), către centrarea noastră în inimă (guvernată de Leu) şi nu în minte (guvernată şi de Vărsător), către descoperirea esenţei (care uneori este ascunsă la vedere), către manifestarea reală a voinţei proprii (pusă în concordanţă cu Voinţa Divină). Desigur, şi tendinţele mai puţin benefice ale Leului vor ieşi, de asemenea, la suprafaţă. Sub această influenţă, multe situaţii mondiale vor căpăta mai multă coerenţă, stabilitate, claritate (Leul fiind un semn fix).

Fiecare persoană va resimţi acest tranzit în acea axă a caselor din tema natală care va fi tranzitată. Soarele ne va arăta (prin tranzitele sale) modul în care ne putem focaliza într-o direcţie evolutivă, iar planetele Saturn şi Uranus (prin tranzitele lor) ne vor arăta direcţiile în care suntem pe o cale regresivă (neproductivă sau contraproductivă). Elementul aer, în modul vibratoriu fix, va avea un caracter regresiv, iar elementul foc, în varianta fixă, va avea un caracter progresiv.

Iată, aşadar, modul în care busola cosmică ne arată cum să ne orientăm în propria viaţă, la nivel individual şi colectiv, în următoarele 18 luni.

 
Cutremurul de pământ din 22.11.2014 – o viziune astrologică PDF Imprimare Email

În seara zilei de 22 noiembrie 2014, la ora 21.14 (ora României), s-a produs un cutremur în zona Vrancea, care a fost semnificativ resimţit în oraşul Galaţi şi în judeţul omonim (zonele rurale)

Harta astrală trasată pentru acest moment ne indică un Ascendent în Leu, iar conjuncţia Soare – Lună – Venus este plasată în casa a V-a. Este, evident, o seara obişnuită de sâmbătă, când oamenii se relaxează în faţa televizorului (după cum arată Ascendentul şi planetele din casa a V-a), sau se află la un spectacol de teatru, sau la un restaurant, ori privesc un film pe ecranul calculatorului. Brusc, podeaua şi pereţii încep să se zgâlţâie, mobila să se clatine, anumite obiecte să se prăbuşească, curentul electric dispare din instalaţie, se instalează întunericul, apa nu mai curge la robinet, iar oamenii sunt panicaţi.

Ce anume din această hartă este responsabil pentru acest cutremur? Mai multe indicii semnificative ne oferă răspunsul la această întrebare. Remarcăm mai întâi faptul că toate semnele de foc sunt activate de planete: Ascendent, Jupiter şi Lilith în Leu, Soare, Luna şi Venus în Săgetător, Nodul Sud lunar şi Uranus în Berbec. Este limpede că elementul foc este dominant în această astrogramă, ceea ce, pe lângă anumite influenţe favorabile (curaj, dinamism, iniţiativă), generează şi tendinţe defavorabile (duritate, agresivitate, autoritarism). Fiind vorba despre Nodul Sud plasat în semn de foc cardinal, înţelegem că elementul foc nu are un caracter evolutiv, progresiv în acest moment. Aspectarea defavorabilă a lui Uranus (dublă cuadratură) este semnificativă pentru căderea reţelei de electricitate

În plus, conjuncţia Uranus – Nodul Sud din acest moment este dublu cuadratată de conjuncţia largă (pe desfacere) Pluton – Marte (aflate în Capricorn, deci tot un semn cardinal). Prin urmare, prima semnificaţie a acestui cutremur o reprezintă descărcarea unei karme colective de agresivitate, vizibilă în conjuncţia Uranus – Nodul Sud din Berbec (Uranus – planeta schimbărilor bruşte, neaşteptate) şi în conjuncţia Marte – Pluton (în semn de pământ). Jupiter aflat în casa I (Divinul), ca şi Neptun din Peşti (compasiunea, iubirea, rugăciunea) ne reaminteşte de prezenţa Divină tainică, pe care oamenii o invocă mai ales în momente de restrişte („Ajută-ne, Domane!”).

Conjuncţia Jupiter – Lilith din Leu realizează o cuadratură dublă cu conjuncţia Mercur – Saturn în Scorpion (toate aflându-se în semne fixe). Cea de a doua semnificaţie care se desprinde din această hartă o reprezintă descărcarea unei karme colective de posesivitate. Această interpretare este confirmată de persoanele care, a doua zi după cutremur, au relatat că li s-au spart/stricat/deteriorat diverse obiecte prin casă în momentul cutremurului.

Remarcăm, în final, şi dubla cuadratură a lui Neptun cu Soarele şi Luna. Aceste aspecte indică o descărcare, prin cutremur, a unei karma colective de ignoranţă. Şi această viziune se confirmă prin faptul că, după cutremur, anumite reţele de telefonie fixă şi mobilă funcţionau cu dificultate sau deloc (în acest caz, influenţa defavorabilă a lui Uranus putând fi iarăşi incriminată).

Totuşi, putem remarca şi faptul că acest cutremur s-a produs pe ora lui Jupiter (Marele Benefic, semnificator al Divinului), ceea ce arată că Graţia Divină ne-a protejat de distrugeri materiale de amploare şi pierderi de vieţi omeneşti (aşa cum s-au produs la cutremurul din 1977).

Iată, deci, principalele semnificaţii astro-ezoterice ale acestui cutremur.

 
Tranzitul Nodurilor lunare peste axa Rac-Capricorn PDF Imprimare Email

In data de 26 iulie 2009 Nodul Nord lunar a patruns in semnul Capricornului (dupa ce a tranzitat prin Varsator), iar Nodul Sud lunar a patruns in semnul Racului (dupa ce a tranzitat prin Leu), tranzitul durand aproximativ 18 luni.

Citeşte mai mult...
 
Tranzitele Nodurilor Lunare - karma individuala si karma colectiva PDF Imprimare Email

Dupa cum se stie, Nodurile Lunare sunt niste elemente virtuale (pentru ca, astronomic vorbind, nu sunt corpuri ceresti reale), dar cu o mare importanta in astrologie, mai ales in astrograma karmica. Cunoasterea despre Nodurile Lunare provine din astrologia indiana, care le numeste Rahu sau Capul Dragonului, si, respectiv, Ketu sau Coada Dragonului.

Citeşte mai mult...
 
SEMNIFICATIILE LUNII IN ASTROLOGIA KARMICA PDF Imprimare Email
De obicei, in astrologia karmica se acorda o mare importanta (justificata, dealtfel) Nodurilor lunare, dar insuficienta atentie se acorda Lunii. In ce priveste semnificatia Nodurilor lunare vom spune doar ca Nodul Nord lunar este corelat cu viitorul: nu doar cu restul de ani pe care-i avem de parcurs in viata prezenta, ci si cu vietile (reincarnarile) viitoare.
Citeşte mai mult...
 
Karma transgenerationala in astrologie PDF Imprimare Email
Relatia pe care o persoana o are cu generatiile anterioare poate fi vazuta in astrograma sa natala. Sigur, este mai facil sa studiem relatia cu parintii, dar mai dificil sa obtinem relatii despre alte generatii (bunici, strabunici, etc.), desi nu imposibil. Pentru a face astfel de interpretari este necesar sa examinam anumite case natale, dar si planete.
Citeşte mai mult...
 
Axa FC-MC in astrologia karmica PDF Imprimare Email
In sistemele de case inegale (cum este, de exemplu, sistemul Placidus) Fundul Cerului reprezinta cuspida casei a IV-a. Am discutat deja unele aspecte de natura karmica ale acestei case, dar si FC, prin el insusi, are semnificatii interesante in aceasta directie. Astfel FC reprezinta sedimentari karmice acumulate de-a lungul vietilor succesive, ca si un punct de plecare in viata actuala. De asemenea, FC, ca si Nodul Nord lunar, indica motivatia profunda a prezentei incarnari. Aceasta corelatie nu este intamplatoare, caci atat Nodul Nord, cat si casa a IV-a se raporteaza la Luna si la semnul Racului (zodie care este considerata, in ezoterism, poarta de intrare a sufletelor in manifestare).
Citeşte mai mult...
 


Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.