Miercuri, 29 Mai 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie mundana
Astrologie Mundana
Epidemia chineză şi astrologia – conexiuni şi interpretări PDF Imprimare Email

Unul dintre subiectele fierbinţi din acest moment îl reprezintă epidemia din China, produsă de un un virus nou descoperit, care face parte din familia coronavirusurilor (sau a „virusurilor cu coroană”). Se ştie că primele cazuri de infecţie cu acest virus au apărut la sfârşitul lunii decembrie 2019, în oraşul Wuhan, aflat în partea vestică a Chinei. În luna trecută de la apariţia primelor infecţii s-a declarat deja o epidemie zonală semnificativă şi s-au produs sute de decese.

Ne putem întreba dacă putem înţelege din punct de vedere astrologic această epidemie. Se ştie că pe data de 26 decembrie 2019 s-a produs o eclipsă de Soare, prin conjuncţia Soare – Lună din Capricorn. Am calculat harta acestei eclipse pentru oraşul Beijing, capitala Chinei.

Prima hartă a fost calculată pentru o ora anunţată a eclipsei, 11.34 (ora locală), iar a doua hartă a fost calculată pentru ora de maxim a eclipsei, când Soarele şi Luna se aflau în conjuncţie perfectă – 25 decembrie 2019, ora 21:14 (ora locală).

În prima hartă remarcăm trei planete, Venus, Saturn şi Pluton în casa a III-a, corelată cu aparatul respirator (plămâni, bronhii, trahee, pleură, etc.). Se ştie că această infecţie este o formă de gripă, adică o infecţie virală la nivelul plămânilor, având potenţial mortal. Pluton din casa a III-a poate fi înţeles ca “moarte din cauza unei boli de plămâni”, ceea ce deja s-a întmplat. Venus din casa a III-a este regentul casei a VI-a, a bolilor, plasată în Berbec şi Taur, semnificând o boală respiratorie.

În casa a VI-a mai remarcăm planeta Uranus, indicând o boală rară, necunoscută, sau produsă de o cauză ieşită din comun (precum acest virus necunoscut până acum). Acelaşi Uranus indică potenţialul epidemic (de răspândire în masă) al bolii, impactul pe care boala o poate avea la nivel mondial, ca şi suprasolicitarea unităţilor medicale locale. Uranus din casa a VI-a, a animalelor mici, oferă unele indicii şi despre originea animalieră a coronavirusului implicat: acesta ar fi provenit de la liliecii şi şerpii locali, consumaţi de localnici în supe şi alte specialităţi chinezeşti. Ascendentul din Scorpion şi Marte din Scorpion anunţă evenimente cu potenţial letal (ceea ce s-a şi întâmplat, prin decesele survenite).

În cea de a doua hartă remarcăm un Ascendent în Taur şi un Uranus pe Ascendent, care anunţă evenimente neobişnuite, bruşte, cu impact colectiv. Mercur, planeta plămânilor, se află în ultimul grad al casei a VIII-a, a morţii, semnificând decese din cauza unor boli respiratorii. Soarele, Luna şi Jupiter din casa a IX-a indică riscul de răspândire a infecţiei în ţările străine (deja boala s-a transmis în Japonia, Coreea de Sud, ţări din Asia de sud-est).

Conjuncţia Saturn – Pluton din Capricorn, plasată pe Mijlocul Cerului, indică impactul public al epidemiei, precum şi măsurile riguroase luate de autorităţile locale pentru a controla epidemia (stoparea deplasărilor zonale, oprirea vizitelor turistice la Wuhan, etc.). Neptun, ca regent secundar al casei a VIII-a, a morţii, este plasat în Peşti şi în casa a XII-a, semnificând o epidemie cu efecte letale, care provoacă serioase dezordini la nivelul colectivităţilor locale.

Trebuie remarcat că această eclipsă a avut vizibilitate doar din ţările asiatice, conul ei de umbră trecând şi prim Marea Chinei de Sud. Fiind o eclipsă de Soare, poate avea efecte care se pot întinde de-a lungul unui an din momentul producerii sale.

Iată deci un punct de vedere astrologic asupra cauzelor epidemiei din China, şi asupra modului în care putem să înţelegem aceste evenimente.

 
Despre echinocţiul de primăvară 2017 PDF Imprimare Email

Pe data de 29 martie 2017, la ora 12.28 (ora României), se produce echinocţiul de primăvară. Este vorba despre trecerea anuală a Soarelui din semnul Peştilor în semnul Berbecului, care presupune începerea noului an astrologic. Unii astrologi consideră că exact în acest moment se poate calcula Thema Mundi (un gen de astrogramă a întregii planete).

Pentru a putea totuşi calcula o astrogramă completă, am ales coordonatele Bucureştiului. Astfel a rezultat o hartă cu Soare în Berbec şi Ascendent în Rac (la 22gr13min.). Prin acest ingres al Soarelui în Berbec şi conjunctura astrologică adiacentă, vom încerca să descoperim anumite predispoziţii care se vor face resimţite de-a lungul unui întreg an(adică până în primăvara lui 2018).

În primul rând se observă concentrarea de planete în Berbec: pe lângă Soare (proaspăt intrat), se mai află în semnul de foc Mercur, Venus şi Uranus. Conjuncţia Mercur – Venus semnifică o versatilitate în plan financiar, relaţional, social, afectiv, ca şi un talent comercial semnificativ. Aflate în casa a X-a, aceste planete ne indică modul în care se va manifesta clasa politică de la noi în următorul an: uşor imprevizibilă şi populistă (prin Uranus), cu multă abilitate mentală şi discursuri abil pregătite, dar şi înclinaţie către minciuni şi escrocherii (datorită lui Mercur), cu discursuri seducătoare şi promisiuni financiare (datorită conjuncţiei Mercur – Venus), dar şi atitudini ferme, autoritare, în anumite momente (influenţa Soarelui, plasat pe Mijlocul Cerului).

Şeful statului (preşedintele) este indicat de Soare, semnificând intervenţii uneori în forţă ale acestuia, prin folosirea propriei autorităţi, în vederea stopării derapajelor puterii executive (cuadratura Soare cu Luna şi Saturn, ambele conjuncte în Săgetător). Toată energia planetelor din Berbec este guvernată de Marte, care este dispus în Taur. Deci, toată zbaterea politicienilor romnâni este destinată spre a-şi umple în mod consistent conturile de bani (Taur), sau a obţine alte valori (terenuri, afaceri, etc.), pentru scopuri politice care ţin de viitor (Marte în casa a XI-a). Acelaşi Marte poate semnifica şi anumite conflicte diplomatice ale României sau neînţelegeri, tensiuni în politica internaţională. Pe de altă parte, Marte din casa a XI-a poate semnifica şi demonstraţii ale maselor împotriva puterii actuale (generate de unele măsuri abuzive, discreţionare).

Conjuncţia Luna – Saturn din casa a VI-a poate fi defavorabilă pentru piaţa muncii: o scădere a numărului de locuri de muncă, sau o fragilizare a posturilor deja ocupate, acestea sunt situaţii posibile. Aceeaşi conjuncţie din Săgetător şi casa a VI-a semnifică şi dificultăţi specifice sistemului românesc de sănătate: timpii mari de aşteptare pentru anumite intervenţii, rigiditatea sistemului de sănătate, intervenţia inadecvată a politicului în activitatea medicală, lipsa de eficienţă în anumite direcţii, insatisfacţia pacienţilor, deficitul de personal medical (superior şi mediu), prin migrarea acestuia în străinătate (Săgetătorul). Aceste situaţii se vor menţine şi în viitorul an.

Jupiter din Balanţă şi casa a IV-a indică o anumită prosperitate locativă şi alimentară. Pe de altă parte, putem vorbi şi despre o creştere a preţurilor la locuinţe în următorul an (până în primăvara 2018). Acest Jupiter se află într-un careu în T, împreună cu Pluton din Capricorn şi Uranus din Berbec. Se pot anticipa noi confruntări la vârfurile puterii, şi între instituţiile statului, pe tema luptei anticorupţie, graţierii, diverselor legi. Intervin în confruntare serviciile secrete (Pluton), puterea parlamentară (Uranus din casa a X-a), dar şi mulţimile (Jupiter din casa a IV-a).

Neptun din casa a IX-a poate indica o posibilă confuzie în domeniul învăţământului universitar. Pot surveni multe neclarităţi, pot apare unele dispariţii de facultăţi, scindări, sau se pot perpetua anumite situaţii anormale, vicioase. Ar putea înregistra un progres învăţământul teologic, naval (ingineria navală), dar şi cel al ofiţerilor de marină. În plan spiritual, anumiţi oameni sau grupuri dedicate pot trăi stări deosebite (ce presupun o revărsare a Graţiei Divine).

Pluton aflat la limita dintre casele a VI-a şi a VII-a indică eforturile de reformare a sistemelor de sănătate şi judiciar (care pot fi făcute cu bună sau cu rea intenţie, după interesele celor implicaţi). Totuşi, aceste posibile reforme ar putea genera serioase conflicte (datorită careului în T cardinal amintit, în care Pluton este direct implicat).

Ascendentul din Rac indică o aparentă slăbiciune a guvernului actual, dar care este acompaniată de un puternic ataşament pentru putere (Luna, guvernatoarea Ascendentului, este conjunctă cu Saturn din Săgetător). Cum acest Ascendent este plasat în decanul de Peşti din Rac, înţelegem de ce se vorbeşte despre “agenda ascunsă” a puterii actuale. Guvernatorul acestui decan este Jupiter, plasat în Balanţă, deci „programul secret” al noii puteri se referă, în mod evident, la justiţie.

Mai remarcăm, în final, acel Lilith din casa a V-a, care poate indica noi incidente neplăcute sau nefericite produse în învăţământul preşcolar (copii agresaţi, abuzaţi verbal, tensiuni între educatoare şi părinţi, etc.).

Iată, prin urmare, cel puţin o parte din provocările pe care ni le va aduce noul an astrologic 2017.

 
Evenimentele Lunii martie 2011 în viziunea astrologiei occidentale şi orientale PDF Imprimare Email
Cele mai semnificative evenimente ale lunii martie 2011 sunt cutremurul din Japonia, împreună cu consecinţele sale catastrofale, şi apropierea foarte mare de Terra a Lunii, împreună cu posibilele efecte ale acesteia.
Citeşte mai mult...
 
Revoluţia solară a României pentru 2011 PDF Imprimare Email

Revolutia solară a României pentru 2011 - interpretare

Pentru a trasa harta acestei revoluţii solare, s-a pornit de la harta natală, calculată pentru data de 5 februarie 1859, ora 14:41, Bucureşti. Harta revoluţiei solare a fost desenată pentru data de 5 februarie 2011, ora 12:01, Bucureşti, semnificaţiile ei fiind valabile din acel moment şi până la 5 februarie 2012.

Citeşte mai mult...
 
Eclipsa de Luna din 21.12.2010 PDF Imprimare Email
În data de 21 decembrie 2010, la ora 10:13 (ora României), se va produce o eclipsă de Lună. Această zi este bogată în evenimente astrale, căci coincide şi cu Echinocţiul de iarnă, şi cu un aspect favorabil - sextilul dintre Mercur şi Neptun.
Concidenţa dintre o eclipsă totală de Lună, cum este cea din 21.12.2010, şi momentul intrării în iarna astronomică (echinocţiul de iarnă), este un eveniment rar din punctul de vedere al astronomilor. Astrologic vorbind, Soarele intră în semnul Capricornului abia în 22 decembrie la ora 1:38 (ora României); aceasta ar fi, la modul real, data echinocţiului de iarnă. Aşadar, putem vorbi despre o proximitate foarte mare a celor două evenimente astronomice. Ceea ce ne interesează însă sunt semnificaţiile astrologice aferente acestor momente.
Citeşte mai mult...
 
Neptun intre religie si ideologia comunista PDF Imprimare Email

Planeta Neptun a fost descoperită la jumătatea secolului al 19-lea. După calcule minuţioase asupra perturbării orbitei lui Uranus, astronomul francez Leverrier indică elemente legate de poziţia şi orbita noii planete, pe care germanul Galle o descoperă efectiv în 1846.
De ce este importantă planeta Neptun? În primul rând, pentru că în ultimii aproximativ 2000 de ani s-au manifestat plenar vibraţiile Erei Peştilor, iar Neptun, alături de Jupiter, guvernează acest semn zodiacal. Prin urmare Neptub este un Regent al Erei Peştilor. La descoperirea sa, Neptun era plasat în Vărsător, iar acum, la aproape 168 de ani distanţă (durata unui ciclu neptunian), se află cam în aceeaşi poziţie, încât cercul se închide. Influenţa acestei planete a fost resimţită în diverse direcţii sau pe diferite nivele:

Citeşte mai mult...
 
URANUS SI ALGOL - TRANZITE SI EVENIMENTE PDF Imprimare Email
Stelele fixe reprezinta un capitol inca insuficient explorat al astrologiei.Aceste corpuri ceresti, ce au o miscare aparenta extrem de lenta, sunt responsabile pentru multe evenimente deosebite, individuale sau colective, fericite sau nefericite, ce nu pot fi elucidate prin interpretarea elementelor astrologice uzuale. Astrologia moderna redescopera acum importanta stelelor fixe, care erau destul de bine cunoscute de astrologii antici si medievali (mai ales in spatiul cultural arab).
Citeşte mai mult...
 
Tranzite actuale peste harta natala a Romaniei PDF Imprimare Email

In acest studiu astrologic folosim ca data de nastere a Romaniei 24 ian./5 febr. 1859, careia ii corespunde un Soare in Varsator si un Ascendent in Rac.

Citeşte mai mult...
 
Influenta stelelor fixe in tema natala a Romaniei PDF Imprimare Email

Anumite interpretari ale temei natale a Romaniei (calculata pentru 5.02.1859, ora 14:41, Bucuresti) si anumite previziuni pe baza acesteia am realizat in alte articole. Acum ne propunem sa analizam anumite influente generate de stelele fixe, care pot avea semnificatii deosebite, mai ales cand este vorba despre o astrograma nationala, ce prezinta interes de ordin colectiv. Avem in vedere in aceasta interpretare doar conjunctiile cu stelele fixe cu orb de pana la doua grade. Uneori vom mentiona si stele de vecinatate (adica orburi mai mari), sau incadrarea intre doua stele fixe.

Citeşte mai mult...
 
Data nasterii Romaniei din perspectiva astrologica si istorica PDF Imprimare Email

Romania, ca stat, a aparut in 1859, prin dubla alegere ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza in Moldova si in Muntenia. Data calendaristica este de 24 ianuarie, dar, prin ajustarea calendarului gregorian, devine 5 februarie 1859, la ora 14h41min.

Citeşte mai mult...
 


Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.