Marţi, 03 Octombrie 2023
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie esoterica Solstiţiul de iarnă 2014 şi ascensiunea planetară
Solstiţiul de iarnă 2014 şi ascensiunea planetară PDF Imprimare Email

În decursul anului 2012, dar şi în anii premergători a existat o anumită panică, sau poate doar o relativă nelinişte legate de momentul 21 decembrie 2012, când se încheia calendarul mayaş. Unii au profeţit „sfârşitul timpurilor”, apogeul apocalispsei, trei zile de întuneric, etc. În momentul în care nimic spectaculos nu s-a produs, mulţi au considerat că a fost doar o „alarmă falsă”, şi subiectul nu mai merită importanţă.

Totuşi, la acea dată alinierea axei de rotaţie a Terrei cu centrul Căii Lactee (galaxia în care trăim) s-a produs, anumite porţi energetice şi spirituale s-au deschis, dar numai cei cu abilităţi parapsihice au perceput aceste lucruri. Spiritele elevate din lumile paralele au continuat să-şi transmită mesajele către mediumi, şi anumite cunoştinţe extraordinare au ieşit la suprafaţă. Astfel, s-a aflat că, în conformitate cu anumite ciclităţi cosmice, stabilite de Providenţa Divină, Terra a intrat într-un proces de creştere progresivă a propriului nivel de vibraţie energetică. Acest proces este constant, progresiv şi va face planeta noastră să treacă, la un moment dat, din dimensiunea fizică în cea eterică, şi apoi în cea astrală. Fiinţele care trăiesc pe Terra (oamenii, în primul rând) au două variante, în acest context: să ascensioneze simultan cu planeta, sau să se desprindă de planul fizic (prin aşa-zisa moarte) şi să evolueze apoi pe o altă planetă.

Din dimensiunile spirituale elevate, procesul de ascensiune planetară este condus cu grijă, şi cantităţi mari de energie (care au rolul de a susţine procesul, a-l impulsiona) sunt revărsate asupra întregului sistem solar, şi implicit, asupra Terrei, la fiecare echinocţiu şi solstiţiu. Într-un mesaj mediumic recent recepţionat pe această temă se afirmă: „Aşa cum bine ştiţi, la fiecare solstiţiu şi echinocţiu, din direcţia Marelui Soare Central al Galaxiei vin spre Pământ energii cu vibraţii tot mai înalte. Întregul sistem solar primeşte aceste energii, însă celelalte planete, spre deosebire de voi, se descurcă mai uşor. Sunt energii atât de înalte din punct de vedere vibraţional, încât corpurile voastre fizice fac faţă cu greu bombardamentului. Perioada dintre un echinocţiu şi un solstiţiu este scurtă, iar voi nu reuşiţi să vă adaptaţi şi să folosiţi aceste energii conştient în propria transformare.”

Acest proces este mult mai amplu, mai complex decât am încercat să schiţăm aici, în câteva fraze. Dar această introducere are rolul de a face inteligibilă legătura dintre procesul de ascensiune planetară şi umană, pe de o parte, şi astrologie, pe de altă parte. Se poate astfel înţelege mai uşor de ce este necesar să analizăm harta astrală a momentului de solstiţiu de iarnă 2014.

O întrebare care se poate pune, în mod obiectiv, este de ce aceste pachete de energie cosmică se revarsă în sistemul solar doar la solstiţii şi echinocţii? Răspunsul este că în acele momente se produc anumite hiatusuri sau discontinuităţi energetice (în anumite cicluri astrale), care echivalează cu nişte porţi zodiacale deschise, prin care energiile din planurile cele mai înalte, spirituale, se pot revărsa până în planul fizic, în care ne aflăm acum. Este necesar să reamintim şi faptul că acel Mare Soare Central al Galaxiei, amintit în mesajul de mai sus, se proiectează pe cercul zodiacal la 26gr.57min. Săgetător. Ţinând seama de toate acestea, să examinăm acum astrograma solstiţiului de iarnă 2014, calculată pentru 22.12.2014, 0h55, Bucureşti.

În primul rând remarcăm aglomerarea planetară din Capricorn, dispusă în partea nordică a astrogramei. Conjuncţia Soare – Lună arată că momentul solstiţiului de iarnă coincide aproximativ cu momentul de Lună Nouă (începerea unui nou ciclu lunar), ceea ce subliniază importanţa momentului. Practic, în acest moment se trasează nişte direcţii astrale şi energetice pentru următoarele 3 luni (pănă la echinocţiul de primăvară).

Putem vorbi, aşadar, despre preocupări de natură materială, profesională, administrativă şi politică (fiind 4 planete în semne de pământ). Între aceste planete, Pluton generează o tendinţă de transformare (în plan politic, adiministrativ, financiar), care se resimte tot mai puternic, mai ales după recentele alegeri prezidenţiale. Guvernatorul planetelor din Capricorn, Saturn, se află la 29gr. Scorpion (gradul final, anaretic), fiind în recepţie mutuală cu Pluton. Prin urmare, cele două planete se potenţează reciproc, indicând o „schimbare a vremurilor”, care este oarecum firească din perspectiva celor arătate mai sus. Guvernatorul secund al Capricornului, Marte, este dispus în Vărsător, în casa a IV-a, ceea ce indică o nevoie profundă de schimbare, care emană din profunzimi, din subconştient.

În plus, gruparea planetară din preajma Fundului Cerului ne arată o focalizare colectivă asupra comunicării, relaţionării, informării (inclusiv receptivitate la informaţii de natură spirituală, observând Luna din Săgetător, conjunctă cu proiecţia Centrului Galactic), pe de o parte, dar şi asupra problemelor de natură locativă, alimentară, familială (casa a IV-a), cu care mulţi oameni încă se confruntă. Neptun din Peşti indică şi o revărsare discretă, dar intensă, de graţie divină, dar, aflat în opoziţie cu Lilith din Peşti, poate genera, în următorul trimestru, mişcări de masă, posibile manifestaţii legate de condiţiile de muncă şi salarizare.

Jupiter din Leu ne oferă un impuls puternic către înţelegerea propriilor noastre vieţi, a menirii lor, ne stimulează creativitatea şi candoarea sufletească, manifestate la nivel colectiv (casa a XI-a). Uranus din Berbec cuadratează o parte din planetele din Capricorn, indicând schimbări dificile, care se vor face într-o manieră agresivă (Berbec), şi mai ales pe calea justiţiei (Nodul Nord în Balanţă, care este întărit de Ascendentul din Balanţă).

La nivel astral, harta are o dominantă de pământ (4 planete în Capricorn), şi apoi foc (Leu, Berbec, Săgetător), arătând, în concluzie, că Terra, planeta pe care trăim cu toţii, se află tot mai mult sub focul transformării.

 

Astrologie

Unii astrologi au încercat să explice cât mai bine cu putinţă, în ultimele săptămâni, conjuncturile astrale care au generat această pandemie, în fapt o infecţie virală foarte contagioasă, cu un...

READMORE

Unul dintre subiectele fierbinţi din acest moment îl reprezintă epidemia din China, produsă de un un virus nou descoperit, care face parte din familia coronavirusurilor (sau a „virusurilor cu coroană”)....

READMORE

Feng Shui

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Este bine ştiut, de către cunoscătorii astrologiei, că există diferenţe considerabile între zodiacul european şi zodiacul chinezesc. Chiar şi raportarea anotimpurilor la diverse date calendaristice este nu radical, dar semnificativ...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.