Miercuri, 29 Mai 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie esoterica Eclipsa de Lună din 4.04.2015 şi semnificaţiile sale
Eclipsa de Lună din 4.04.2015 şi semnificaţiile sale PDF Imprimare Email

În ziua de sâmbătă, 4 aprilie 2015, la ora 15.05 (oră de vară, pentru coordonatele Bucureştiului) este momentul opoziţiei perfecte dintre Soare şi Lună. Vorbim despre momentul de Lună Plină (jumătatea ciclului soli-lunar), care, de această dată, coincide cu o eclipsă de Lună. Eclipsa nu este întîmplătoare, pentru că opoziţia dintre luminarii se produce pe axa Berbec – Balanţă, în vecinătatea axei Nodurilor lunare.

Geometric vorbind, se produce o coliniaritate: Soarele se află la un capăt al segmentului, Luna se află la celălalt capăt, iar Terra se află într-o poziţie intermediară. Datorită interpunerii planetei noastre între luminarii, lumina solară nu mai ajunge la astrul nopţii (Luna), încât aceasta dispare, pentru un interval de timp, de pe cer. Deoarece eclipsa are loc în perioada diurnă (luminoasă) a zilei, nu este vizibilă din România. Totuşi, efectul subtil, astral se produce şi poate fi resimţit şi în ţara noastră.

Harta astrală trasată pentru acest moment are Ascendentul în Leu. Dacă interpretăm harta eclipsei în termini de psihologie, am putea spune că Soarele reprezintă partea conştientă a psihicului, iar Luna – latura subconştientă. Prin urmare, datorită interpunerii unor tendinţe foarte telurice sau materialiste (Terra), lumina conştiinţei (Soarele) nu mai ajunge la nivel subconştient (Luna), încât planul emoţional funcţionează oarecum anarhic, haotic, opunându-se raţiunii şi coerenţei. Astfel se explică toate acele fenomene oarecum haotice, sincrone cu momentele de Lună Plină: decompensări ale unor boli psihice, insomnii, nervozitate, creşterea numărului de infracţiuni, revolte, posibile atentate, variate manifestări de violenţă, accidente, etc. Vorbim despre o contrapunere a raţiunii (Soare) şi a iraţionalităţii (Luna), care poate aduce şi conflicte intrapsihice, dar şi tensiuni între persoanele de sex opus.

În contextual eclipsei, Luna este conjunctă cu Nodul Nord lunar, iar Soarele, Mercur şi Uranus sunt conjuncte cu Nodul Sud. Implicit, aici Luna are un caracter evolutiv, progresiv, în timp ce tripla conjuncţie din Berbec funcţionează relativ regresiv (generând mai curând individualism, agresivitate, porniri violente, riscuri de accidente). Conjuncţia Lunii cu Capul Dragonului potenţează, la acest moment, influenţa acestuia în Balanţă (tranzitul Nodul Nord este responsabil de această “furie” justiţiară pe care o vedem acum în România), dar indică şi necesitatea de a regăsi echilibrul, armonia, mai ales în plan emoţional. Este, evident, momentul unor semnificative scadenţe karmice, dacă avem în vedere careul în T cardinal dintre Luna din Balanţă, grupul Soare, Mercur, Uranus din Berbec, şi Pluton din Capricorn (cu referire directă la karma de agresivitate, vizibilă, de exemplu, prin dificultăţile din carieră ale unor personaje politice şi de afaceri mai mult sau mai puţin importante, prin arestări, condamnări şi pierderi de funcţii marcante).

Dacă Pluton acţionează oarecum distructiv (explicabil prin natura sa transformatoare), dar totuşi restructurant, Jupiter funcţionează ca planetă mediatoare între luminarii (face trigon la Soare şi sextil la Lună); altfel spus, deschiderea către înţelegerea superioară a lucrurilor, către o abordare spirituală a problemei, către o viziune înălţătoare – iată un posibil sens misterios, esoteric al acestei eclipse.

Ca şi eclipsa de Soare din 20 martie 2015, şi această eclipsă de Lună are semnificaţii profunde.

Aceste semnificaţii se corelează cu procesul de ascensiune planetară, care a început pe 21.12.2012. Dacă despre eclipsa de Soare recentă am arătat că are rolul unei reînnoiri a energiei solare, prin influxuri provenite de centrul galaxiei, această eclipsă de Lună are semnificaţii similare. În intervalul eclipsei, care reprezintă un hiatus în manifestarea energiei lunare, are loc un proces subtil de regenerare, ţinând seama de faptul că ascensiunea spirituală aflată deja în derulare (şi care devine tot mai accentuată la fiecare echinocţiu, solstiţiu şi eclipsă) nu implică doar Terra, ci întregul sistem solar.

Nici un proces de transformare nu este posibil în absenţa focului. Ori, în această astrogramă a eclipsei observăm elemental foc puternic potenţat: 3 planete în Berbec (Soare, Mercur, Uranus – deci latura mentală este foarte dinamică), Ascendent şi Jupiter în Leu (Jupiter foarte puternic, dispus în decanul de Săgetător din Leu), Saturn în Săgetător. Harta are deci o dominantă solară (Soare în decanul de Leu din Berbec, guvernatorul Ascendentului din Leu), jupiteriană (Jupiter e şi conjunct cu Ascendentul), prin urmare forţa transformatoare şi ascensională va acţiona din plin.

După calculele astronomice, eclipsa va dura maximum 90 de minute (incluzând intervalul de formare, de maxim, şi de desfacere). Robert Fludd, un occultist renascentist, arăta, relativ la eclipse: “(…) câte ore va dura o eclipsă de Lună, atâtea luni vor dura efectele sale”. Deci efectele acestei eclipse vor persista încă o lună şi jumătate din acest moment (pănâ în a treia decadă a lunii mai 2015). Predicţiile tradiţionale pentru eclipsa de Lună în decanul al doilea din Balanţă (cum este cazul acum) sună astfel: “malefic la modul general, pentru toţi şi toate”. Luna se află, de eclipsă, în decanul de Vărsător din Balanţă, deci, pe lângă Venus, este guvernată de Saturn şi Uranus, de aici provenind acele implicaţii colective (“toţi şi toate”).

Merită să remarcăm şi influenţa unor stele fixe în contextul acestei conjuncturi astrale. Astfel, observăm că Ascendentului din Leu (la 21 de grade), este plasat între steaua Algenubi, care generează cruzime, brutalitate, porniri distructive, duritate, şi un grad nefavorabil de pe cercul zodiacal (22 Leu), tradus drept „cel mai mare duşman interior” (un grad care limitează complet, prin influenţa sa nefastă, posibilitatea de a acţiona în interes propriu). Luna eclipsată, situată la 14 grade Balanţă, este conjunctă cu steaua Algorab, care generează tendinţe distructive, reavoinţă, tendinţe suicidare, lăcomie. În ansamblu, sunt implicate şi stele favorabile, şi neutre, dar şi nefavorabile, în această temă astrală, încât anumite evenimente se pot derula mai facil, iar altele pot fi mai tensionate, sau chiar catstriofale. Tendinţele nefaste, aduse fie de aspectele tensionate, fie de stelele sau gradele malefice, nu trebuie să ne sperie. Chiar dacă evenimente neplăcute se produc, acestea fac parte din scenariul „moarte şi renaştere”, adică eliminarea a ceea ce este regresiv, retrograd, rigid, fără perspectivă de a evolua, pentru a permite luminii şi spiritelor elevate să se manifeste. În funcţie de măsura în care fiecare dintre noi este afectat de conjuncturi astrale de acest gen, se poate aprecia nivelul atins de fiecare individ pe această spirală a evoluţiei (şi se poate sesiza unde mai este de lucrat, ce purificări sau încercări mai sunt necesare).

În concluzie, această eclipsă de Lună are semnificaţia unei noi etape din desfăşurarea unui proces de transformare, evoluţie şi ascensiune umană şi planetară, care nu se poate realiza decât prin depăşirea unor încărcături karmice negative şi regăsirea unui profund echilibru interior (unde se află Sinele, cel etern). Aşa zisele dezastre exterioare sunt doar modul concret în care aceste lucruri se pot produce.

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.