Miercuri, 19 Iunie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie esoterica Eclipsa de Soare şi echinocţiului de primăvară 2015 şi semnificaţiile lor astrologice şi spirituale
Eclipsa de Soare şi echinocţiului de primăvară 2015 şi semnificaţiile lor astrologice şi spirituale PDF Imprimare Email

În noaptea de 20 spre 21 martie 2015, la ora 00.45, Soarele intră în semnul Berbecului. Este momentul echinocţiului de primăvară. Acest moment al echinocţiului de primăvară este special din mai multe puncte de vedere. În primul rând vorbim despre începutul Noului An astrologic. Momentul respectiv este cunoscut şi ca Revoluţia Solară a Terrei, sau ingresul de intrare a Soarelui în Berbec. O multitudine de elemente astrale ne arată că vorbim despre un moment cu o mare încărcătură spir

-este ora astrală (de noapte) a lui Jupiter

-Ascendentul momentului se află în Săgetător

-Jupiter este plasat în decanul de Săgetător din Leu (echivalent cu un Jupiter în domiciliu)

-Marte este plasat în decanul de Săgetător din Berbec

-Mercur şi Neptun se află în Peşti, sub guvernarea tradiţională a lui Jupiter

Vorbim despre un moment de hiatus (discontinuitate sau breşă energetică în continuumul spaţio-temporal), care permite accesul la planuri vibraţionale foarte înalte. Practic, acum începe ciclul Soarelui în noul an (2015), trecând prin momentul 0. Remarcăm o concentrare semnificativă de planete în semnul Berbecului (Soare, Luna, Uranus, Marte), care indică un moment al începutului, al iniţiativelor pozitive, al regenerării sau reînnoirii. Încărcătura de foc astral a momentului, cu efect purificator şi transformator, este susţinută atât de planetele din Berbec amintite, cât şi de Ascendentul şi Saturn din Săgetător, şi Jupiter din Leu. Momentul de hiatus astral indică şi prezenţa ocultă a elementului eter (al cincilea element sau quintesenţa), care facilitează procesele de ascensiune, elevare, spiritualizare. Luna, Jupiter şi Saturn, aflate în Berbec, Leu şi Săgetător, formează împreună un trigon major de foc (imperfect), care potenţează şi mai puternic natura transformatoare a momentului.

Plasarea lui Venus în Taur, în domiciliu, arată că acest moment este susţinut şi de energia stabilă şi durabilă a iubirii. Conjuncţia Neptun – Mercur (cel dintîi plasat în domiciliu) indică o revărsare misterioasă a Graţiei Divine, în acel moment, într-o manieră relativ inteligibilă, ca şi cum Divinul chiar ne vorbeşte într-un limbaj destul de accesibil nouă. Tabloul astral este completat de Pluton din Capricorn, care susţine procesul dificil de transformare a planului material şi de distrugere a unor ataşamente rigide şi înlănţuitoare. Nodul Nord din Balanţă ne vorbeşte despre drumul pe care îl avem de parcurs pe calea armoniei, echilibrului, frumuseţii şi iubirii.

Totuşi, care este contextul spiritual indicat de această conjunctură astrală, sau corelat cu ea? Indiferent că ne place sau nu acest lucru, că admitem sau respingem ideea, pe data de 21 decembrie 2012 a început Era Vărsătorului. Începând din acel moment s-a declanşat un proces de ascensiune energetică, vibraţională în toate regnurile (mineral, vegetal, animal, uman), iar la fiecare moment de hiatus astral (adică echinocţiu, solstiţiu şi eclipsă solară sau lunară) sunt revărsate noi pachete de energie elevată asupra Terrei şi a tot ceea ce există pe ea, care impulsionează ascensiunea. Echinocţiul de primăvară 2015 nu este decât o etapă din acest proces.

Despre aceste fenomene spirituale unele entităţi spirituale foarte rafinate ne transmit mesaje prin chanelling. Iată un fragment dintr-un astfel de mesaj: „Anul 2015 (dar şi cei care vor urma de acum încolo!) are o importanţă colosală pentru voi ca fiinţe întrupate pe Pământ! Anul 2015 debutează cu echinocţiul de primăvară, moment în care pe planetă sunt deversate noi energii care vin transformate de Soarele vostru, energii care vin dinspre Marele Soare Central. Aceste energii vor avea un mare impact asupra fiinţelor voastre, dar şi al corpurilor fizice! Întreaga planetă, Viul planetar este practic şi efectiv bombardat cu energii de înaltă vibraţie şi amplitudine care ajută la transformarea Mamei Geea. Mai sunt doar câtiva ani până la noul salt al anului 2017, un nou salt în conştiinţă şi un prilej pentru sufletele voastre întrupate de a se înalţa în spaţiul şi planul celei de-a 5-a dimensiuni! Pregătirea noului salt se face acum, începând cu 2015 şi până în 2017! Omenirea a depăşit stadiul copilăriei, ea se îndreaptă acum spre o nouă etapă superioară în evoluţia spirituală (...).”

Un alt mesaj de acest gen ne arată: „Energiile ce vor fi deversate cu prilejul acestui eveniment au o vibraţie înaltă şi o amplitutidine pe măsură, sunt energii mult peste normalul cu care aţi fost obişnuiţi. (...) Sunteţi deja pe direcţia Marelui Soare Central al Galaxiei, iar această poziţie aduce energii cu o vibraţie tot mai înaltă şi tot mai puternice! (...) Oamenii planetei trebuie să înţeleagă odată pentru totdeauna că, singura şi unica alternativă este Transformarea!”.

Este limpede, însă, că nu toţi oamenii vor fi favorabili procesului de transformare şi înălţare. Luna şi Soarele conjuncte cu Nodul Sud lunar din Berbec ne arată că un gen de atitudine regresivă sau contraproductivă va fi agresivitatea, manifestată de către bărbaţi (Soare) şi de către femei (Luna), susţinută şi de cuadraturile Marte cu Pluton şi Uranus cu Pluton, în semne cardinale. Un alt gen de atitudine de respingere a transformării poate fi depresia sau melancolia sau depresia, indicată de Saturn din casa a XII-a (o stare cronică de deprimare). Venus din Taur, deşi bine plasat, ne vorbeşte despre ataşamentele puternice faţă de planul material-financiar, care sunt potenţate şi de Luna neagră din Fecioară – decanul Capricorn (adică tot un semn de pământ, indicând ataşamente faţă de poziţia socială).

Un alt eveniment astronomic şi, totodată, astrologic semnificativ se produce cu aproximativ 12 ore înaintea echinocţiului de primăvară: este vorba despre eclipsa de Soare simultană cu momentul de Lună Nouă în Peşti. Această Lună Nouă produce o eclipsă solară parţială din cauza situării sale în vecinătatea Nodului Sud lunar din Berbec (Luna se interpune între Soare şi Terra, şi ecranează pentru puţin timp lumina solară). Această eclipsă de Soare se produce în aceiaşi conjunctură astrologică (în raport cu cea a echinocţiului), diferenţa fiind dată de Ascendent (în Rac), deci poziţia caselor, şi ora planetară (ora lui Marte).

Ca şi echinocţiul de primăvară, şi această eclipsă este un moment de hiatus. Se produce o discontinuitate în revărsarea firească a luminii şi energiei solare. Cum nimic nu se poate întâmpla fără acordul Voinţei Divine, este limpede aici o intenţie spirituală superioară de a realiza acele revărsări colosale de energii elevate, despre care am amintit mai sus, şi care vor pătrunde în sistemul solar, la nivelul planetelor, prin intermediul Soarelui (care joacă rolul unui transformator electric ce adaptează energiile foarte puternice). Se produce astfel o primenire a Soarelui, din punct de vedere vibraţional, şi se reimpulsionează procesul de înălţare globală (planetară, umană, etc.). Însă, orice reînnoire şi orice hiatus produc, implicit, nişte purificări; aceste purificări nu se produc doar la modul blând, relaxat, aproape insesizabil, ci şi la modul drastic, dur, prin fenomene şi evenimente adesea dureroase.

Interpretări „catastrofice” ale eclipselor întâlnim în astrologia tradiţională. Astfel, o interpretare clasică a eclipsei de Soare în decanul 3 din Peşti (cum va fi cea de pe 20 martie) este: „revoltă, rebeliune politică sau militară, război civil, cruzimi şi violenţe politice ori militare.”. Având în vedere situaţia politică din ţara vecină României (Ucraina, unde are loc un război civil), sau din ţări precum Siria şi Irak (unde se duce un război cu gruparea Stat Islamic), această interpretare nu este deloc exagerată. O altă sursă tradiţională afirmă: „(...) eclipsele, fie de Soare, fie de Lună, care au loc în triplicitatea apei şi a focului, mai cu seamă în Scorpion şi unite cu Coada Dragonului, ţinând seama de aspectele nefaste ale lui Marte şi Saturn, semnifică în general mari şi întinse epidemii.” Eclipsa de Soare se produce în decanul de Scorpion din Peşti, şi conjuncţia Luna-Soare e situată în vecinătatea Nodului Sud (Coada Dragonului), dar aspectele cu Marte şi Saturn nu sunt tensionate. Să nu uităm că epidemia de febră hemoragică (Ebola) din Africa, izbucnită în 2014, nu s-a încheiat încă. Dacă reţinem şi producerea eclipsei la ora lui Marte, înţelegem că aceste interpretări nu sunt deloc excesive sau apocaliptice, ci am putea spune, realiste.

O altă viziune tradiţională asupra eclipselor arată: „Câte ore va dura o eclipsă de Soare, atâţia ani vor dura efectele sale.” Astronomii au anunţat că penumbra produsă de eclipsă se va menţine 76 de minute în nordul Europei. Prin urmare vorbim despre o o oră şi 16 minute, deci influenţa astrologică a eclipsei, manifestată în plan concret, va dura 1 an şi trei luni (până în iunie 2016). Ascendentul hărţii trasate pentru Timişoara (unde va fi vizibilă eclipsa, în România) se află în Rac, la 10 grade. Prin urmare, influenţa energetică a eclipsei va persista până va ajunge Soarele la 10 grade Rac (adică până la 1 iulie 2016).

Iată deci semnificaţiile astrologice şi spirituale ale echinocţiului de primăvară şi eclipsei de Soare din acest martie 2015.

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.