Miercuri, 29 Mai 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie esoterica Casa a IV-a in relatie cu inceputul si sfarsitul vietii
Casa a IV-a in relatie cu inceputul si sfarsitul vietii PDF Imprimare Email
Una dintre semnificatiile interesante ale casei a IV-a dintr-o astrograma este cea le gata de inceputul si sfarsitul vietii. De ce sunt importante aceste semnificatii ? Datorita conotatiilor lor de natura karmica, caci, dupa cum se stie, astrograma natala a unei personae este similara cu astrograma mortii din ultima viata imediat anterioara. Asadar, inceputul vietii descrie unele circumstante ale incheierii vietii anterioare (moment ce poate fi inteles ca o concluzie sau o sinteza a acelei vieti), iar finalul vietii reprezinta o previziune pentru viata imediat urmatoare. Ambele aceste semnificatii pot fi deduse, mai mult sau mai putin, prin interpretarea casei a IV-a.

 

Casa a IV-a in semne
Casa a IV-a in Berbec - indica un inceput al vietii produs in conditii de razboi, conflicte sau violenta. Nasterea copilului poate fi dificila, realizandu-se cu forcepsul (un instrument special) sau prin operatie cezariana. Risc de infectii, febra sau lovituri la cap in momentul nasterii. Sfarsitul vietii se poate produce intr-un climat marcat de agresivitate, accidente, razboaie, incendii, nativul avand un puternic strss emotional.
Casa a IV-a in Taur - indica un inceput al vietii marcat de siguranta, liniste, stabilitatate, in conditiile unui suport material asigurator. Nou - nascutul poate fi dorit si iubit de parinti si I s-au asigurat, probabil, dinaintea nasterii toate cele necesare (patut, scutece, etc.). Climatul familial este plin de iubire, iar fericirea este intretinuta de o anume prosperitate. Sfarsitul vietii se poate produce in conditii de bunastare materiala, iubire si aprecierea din partea celor apropiati, persoana fiind impacata emotional cu ea insasi.


Casa a IV-a in Gemeni - indica un inceput al vietii marcat de instabilitate, nesiguranta (nasterea putandu-se produce in tren, in avion, in masina, etc.). Copilul poate fi inconjurat de oameni inteligenti, comunicativi, abili, putand dezvolta o inteligenta si aptitudini de comunicare precoce. Locuinta sau caminul pot sta sub semnul unei mobilitati excessive (chiriasi, schimbari de domiciliu, stramutari, s.a.). Sfarsitul vietii se poate produce pe parcursul unei calatorii, in conditii de instabilitate emotionala, eventual in mijlocul unui anturaj.


Casa a IV-a in Rac - indica un inceput al vietii produs intr-un climat de iubire maternal, siguranta emotionala, stabilitate locative si alimentara. Copilul este inconjurat cu o mare afectiune si poate dezvolta o dependenta emotionala excesiva de camin si familie. Nasterea si alimentarea nou-nascutului se produc in mod relaxat, armonios, iar familia are o latura conservatoire sau traditionalista. Sfarsitul vietii se poate produce in mijlocul familiei, dar cu o doza mare de durere si suferinta datorita atasamentelor sentimental - emotionale puternice.


Casa a IV-a in Leu - indica un inceput al vietii plin de stralucire, popularizat, copilul putand deveni de la nastere o mica vedeta (ca in cazul unor familii regale, nobiliare sau al celebritatilor). Locuinta poate fi superluxoasa, iar conditiile de trai excelente. Copilul poate simti de timpuriu o presiune emotionala sporita generate de statutul sau social deosebit. Sfarsitul vietii se poate poate produce sub lumina reflectoarelor pentru o persoana ce s-a bucurat de notorietate, pe parcursul vietii, starea emotionala (dincolo de o anumita "poza" sau "imagine") putand fi tensionata (frica de moarte).


Casa a IV-a in Fecioara - indica un inceput al vietii produs sub semnul modestiei, austeritatii, cu o mare preocupare a celor apropiati pentru curatenie. Copilul poate avea unele probleme acute de sanatate inca de la nastere, iar ambianta familiala poate fi restrictionista (reguli, sabloane, limitari) si impregnate de nefericire latura emotionala fiind relativ reprimata). Sfarsitul vietii poate surveni la manastire sau in conditii de saracie, nativul avand unele frustrari ca nu a putut realize mai mult in viata din punct de vedere material si professional.


Casa a IV-a in Balanta - indica un copil iubit si dorit, care aduce, prin aparitia sa, un echilibru intr-o familie. Ambianta familiala poate fi placuta, rafinata, iar copilul poate creste intr-un mediu artistic, elevat, si poate primi o educatie deosebita. Copilul poate avea o nevoie permanenta de echilibru emotional, familial, pentru a se dezvolta armonios. Sfarsitul vietii poate surveni la o persoana impacata cu viata, alaturi de membrii familiei, iar nativul poate fi regretat sincer de cei care-l iubesc si apreciaza.


Casa a IV-a in Scorpion - indica un inceput al vietii tensionat, dificil, periculos, marcat de riscul mortii la nastere al mamei si/sau al copilului. Posibila nastere prin operatie cezariana, iar riscul mortii poate persista mult timp. Nasterea copilului poate fi tinuta secreta, acesta suferind din cauza marginalizarii sau reprimarii emotionale (care face dificila comunicarea cu membrii familiei).Sfarsitul vietii poate surveni la o fiinta obisnuita, la nivel subconstient, cu ideea mortii, dar care poate avea unele frustrari legate de dorinte neimplinite pe parcursul vietii.


Casa a IV-a in Sagetator - indica o nastere intr-o tara straina (in raport cu cea de origine) sau in decursul unei calatorii lungi, in locuri indepartate ale lumii. Aparitia copilului este primita cu bucurie, bunavointa, entuziasm. Copilul se poate bucura de o familie generoasa, ce traieste de belsug si are o locuinta vasta, chiar luxoasa, si posibilitati deosebite pe toate planurile. Sfarsitul vietii poate avea loc intr-o tara straina (in care nativul s-a putut stabili) si intr-o ambianta emotionala relaxata, datorita intelegerii ciclurilor existentiale.


Casa a IV-a in Capricorn - indica un inceput al vietii marcat de raceala, austeritate, melancolie, dificultati materiale. Noul copil poate complica oarecum viata familei, devenind o greutate in plus, ceea ce genereaza frustrari si reprimari emorionale sau o atmosfera pessimism sau deprimanta.
Familia poate fi relative conservatoire, rigida, copilul dezvoltandu-se dificil din punct de vedere emotional. Sfarsitul vietii poate fi marcat de singuratate, raceala emotionala, restrictii materiale, desi nativul poate privi cu luciditate, cu intelepciune destinul sau si finalul vietii.


Casa a IV-a in Varsator - indica un inceput al vietii marcat de imprevizibil, nonconformism, originalitate. Nasterea se poate individualiza prin ceva particular si poate fi larg mediatizata (sau tatal o inregistreaza video, e transmisa TV, etc.). Climatul familial poate avea ceva iesit din comun, atmosfera fiind relaxata, plina de toleranta, iar caminul poate fi dotat dupa cele mai moderne standarde. Sfarsitul vietii poate surveni alaturi de prieteni sau in mjlocul unui anturaj iubitor, nativul acceptand situatia datorita cunoasterii accumulate; sfarsitul poate fi unul spectaculos.


Casa a IV-a in Pesti - indica un inceput al vietii ce poate fi marcat de suferinta, marginalizare, lipsa de iubire (parinti absenti, crestere la orfelinat, boli cornice sau malformatii ce apar de la nastere). Uneori familia este marcata de dezorganizare, saracie, consum de alcool sau droguri, ceea ce creaza o atmosfera deprimanta, nefericita. Sfarsitul vietii poate gasi nativul la un azil de batrani, la o manastire, la inchisoare, acesta avand mari frustrari generate de neimplinirile si limitarile indurate de-a lungul vietii.

Planetele in casa a IV-a

Soarele in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcat de bucurie, caldura emotionala, entuziam, iubire. Copilul poate fi vedete sau cel mai adorat membru al familei. Sfarsitul vietii poate surveni la un native ce se bucura de notorietate, dar se teme de moarte (datorita atasamentelor sale emotionale) si are o anumita teatralitate in manifestari (eventual sfarsitul se produce pe o scena sau in public)


Luna in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcat de sensibilitate, dragoste maternal si siguranta unui camin primitor. Copilul este bine hranit si manifesta timiditate, emotivitate, fiind atasat emotional mai ales de mama sa (in cazul Soarelui in casa A IV-a atasamentul emotional se manifesta mai ales fata de tata). Sfarsitul vietii se poate produce in sanul familiei, nativul bucurandu-se de popularitate si fiind sincer regretat de cei apropiati.


Mercur in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcata de nesiguranta, multa mobilitate si instabilitatea locuintei. Copilul va avea un mare atasament emotional fata de frati, surori. Sfarsitul vietii poate surveni pe neasteptate, eventual in decursul unei deplasari, alaturi de propriul anturaj sau rudele colaterale.


Venus in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcat cu multa afectiune, grija parinteasca. Copilul este atasat emotional, afectiv de familia sa, care poate fi destul de prospera si armonioasa. Sfarsitul vietii poate fi linistit, pasnic, desi nativul regreta ca va fi despartit de familie, de placerile de o viata.


Marte in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcat de violenta, agresivitate (razboi, revolutie) sau nasterea se produce prin operatie cezariana. Copilul are o agresivitate subconstienta, care face ca relatiile cu familia sa sa fie tensionate emotional. Sfarsit al vietii uneori brutal, violent (accident, crima, catastrofa), sau in urma unei interventii chirurgicale.


Jupiter in casa a IV-a - indica un inceput al viatii marcat de prosperitate, belsug, entuziasm. Copilul poate intra intr-o familie instarita, atitudinea fata de el fiind plina de generozitate, bunavointa, iar locuinta masiva si luxoasa. Sfarsitul vietii se poate produce intr-o tara straina, in decursul unei lungi calatorii, nativul intelegand bine limitele existentei umane.


Saturn in casa a IV-a - indica un inceput al vietii produs in conditii de mare austeritate (saracie extrema, zona friguroasa sau iarna, absenta unei locuinte). Copilul va resimti o reprimare emotionala, frustrari, care-I vor induce stari de melancolie, pessimism, deprimare (de exemplu, din cauza lipsei de iubire si atentie, a hranei insuficiente). Sfarsitul vietii poate surveni la un nativ marcat de boli, lipsuri materiale, singuratate, venind ca o eliberare.


Uranus in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcat de mult interes, mediatizare si avand ceva spectaculos, nonconformist. Copilul isi poate incepe viata in conditii de maxim modernism, desi poate fi uneori frustrate emotional din cauza unei afectivitati parintesti deficitare. Sfarsitul vietii se poate produce accidental, spectaculos sau nativul va fi inconjurat de prietenii sai, fiind avizat ce il asteapta dincolo de pragul acestei lumi.


Neptun in casa a IV-a - indica un inceout al vietii marcat de mister, marginalizare, modestie. Copilul poate intra intr-o familie dezorganizata sau poate creste intr-un orfelinat, avand sechele emotionale justificate. Sfarsitul vietii se poate produce intr-un mediu izolat (spital, azil, inchisoare sau manastire) si este marcat de nefericire.


Pluto in casa a IV-a - indica un inceput al vietii marcat de mister sau de moartea mamei ori a ambilor parinti. Posibila nastere prin operatie cezariana sau in conditii de promiscuitate. Familia respective are o latura secreta, clandestine (vrajitori, exilati, membrii ai lumii interlope, marginalizati). Copilul are puternice tendinte distructive la nivel subconstient, iar familia se poate destrama. Sfarsitul vietii poate surveni in conditii obscure, neclare, chiar caudate (dupa partide sexuale sau in urma unor atacuri magice), nativul fiind familiarizat cu idea mortii.

Daca vom corela interpretarea casei a IV-a, din acest punct de vedere, cu elemente de astrologie karmica (Noduri lunare, Lilith, etc.) ne vom putea face o idee cat mai clara asupra a ceea ce a realizat nativul in vietile anterioare, pentru a intele problemele sale existentiale. Dealtfel multi psihologi moderni, care folosesc astrologia in activitatea lor, examineaza casa a IV-a pentru a intelege care au fost traumele emotionale din copilaria clientului lor. Astfel, astrologia devine un instrument terapeutic pentru cei ce stiu sa o foloseasca.

de Sorin Bratoveanu

Cuvinte cheie: casa a 4-a, viaţă, început, sfârşit

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.