Marţi, 03 Octombrie 2023
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie mundana Despre echinocţiul de primăvară 2017
Despre echinocţiul de primăvară 2017 PDF Imprimare Email

Pe data de 29 martie 2017, la ora 12.28 (ora României), se produce echinocţiul de primăvară. Este vorba despre trecerea anuală a Soarelui din semnul Peştilor în semnul Berbecului, care presupune începerea noului an astrologic. Unii astrologi consideră că exact în acest moment se poate calcula Thema Mundi (un gen de astrogramă a întregii planete).

Pentru a putea totuşi calcula o astrogramă completă, am ales coordonatele Bucureştiului. Astfel a rezultat o hartă cu Soare în Berbec şi Ascendent în Rac (la 22gr13min.). Prin acest ingres al Soarelui în Berbec şi conjunctura astrologică adiacentă, vom încerca să descoperim anumite predispoziţii care se vor face resimţite de-a lungul unui întreg an(adică până în primăvara lui 2018).

În primul rând se observă concentrarea de planete în Berbec: pe lângă Soare (proaspăt intrat), se mai află în semnul de foc Mercur, Venus şi Uranus. Conjuncţia Mercur – Venus semnifică o versatilitate în plan financiar, relaţional, social, afectiv, ca şi un talent comercial semnificativ. Aflate în casa a X-a, aceste planete ne indică modul în care se va manifesta clasa politică de la noi în următorul an: uşor imprevizibilă şi populistă (prin Uranus), cu multă abilitate mentală şi discursuri abil pregătite, dar şi înclinaţie către minciuni şi escrocherii (datorită lui Mercur), cu discursuri seducătoare şi promisiuni financiare (datorită conjuncţiei Mercur – Venus), dar şi atitudini ferme, autoritare, în anumite momente (influenţa Soarelui, plasat pe Mijlocul Cerului).

Şeful statului (preşedintele) este indicat de Soare, semnificând intervenţii uneori în forţă ale acestuia, prin folosirea propriei autorităţi, în vederea stopării derapajelor puterii executive (cuadratura Soare cu Luna şi Saturn, ambele conjuncte în Săgetător). Toată energia planetelor din Berbec este guvernată de Marte, care este dispus în Taur. Deci, toată zbaterea politicienilor romnâni este destinată spre a-şi umple în mod consistent conturile de bani (Taur), sau a obţine alte valori (terenuri, afaceri, etc.), pentru scopuri politice care ţin de viitor (Marte în casa a XI-a). Acelaşi Marte poate semnifica şi anumite conflicte diplomatice ale României sau neînţelegeri, tensiuni în politica internaţională. Pe de altă parte, Marte din casa a XI-a poate semnifica şi demonstraţii ale maselor împotriva puterii actuale (generate de unele măsuri abuzive, discreţionare).

Conjuncţia Luna – Saturn din casa a VI-a poate fi defavorabilă pentru piaţa muncii: o scădere a numărului de locuri de muncă, sau o fragilizare a posturilor deja ocupate, acestea sunt situaţii posibile. Aceeaşi conjuncţie din Săgetător şi casa a VI-a semnifică şi dificultăţi specifice sistemului românesc de sănătate: timpii mari de aşteptare pentru anumite intervenţii, rigiditatea sistemului de sănătate, intervenţia inadecvată a politicului în activitatea medicală, lipsa de eficienţă în anumite direcţii, insatisfacţia pacienţilor, deficitul de personal medical (superior şi mediu), prin migrarea acestuia în străinătate (Săgetătorul). Aceste situaţii se vor menţine şi în viitorul an.

Jupiter din Balanţă şi casa a IV-a indică o anumită prosperitate locativă şi alimentară. Pe de altă parte, putem vorbi şi despre o creştere a preţurilor la locuinţe în următorul an (până în primăvara 2018). Acest Jupiter se află într-un careu în T, împreună cu Pluton din Capricorn şi Uranus din Berbec. Se pot anticipa noi confruntări la vârfurile puterii, şi între instituţiile statului, pe tema luptei anticorupţie, graţierii, diverselor legi. Intervin în confruntare serviciile secrete (Pluton), puterea parlamentară (Uranus din casa a X-a), dar şi mulţimile (Jupiter din casa a IV-a).

Neptun din casa a IX-a poate indica o posibilă confuzie în domeniul învăţământului universitar. Pot surveni multe neclarităţi, pot apare unele dispariţii de facultăţi, scindări, sau se pot perpetua anumite situaţii anormale, vicioase. Ar putea înregistra un progres învăţământul teologic, naval (ingineria navală), dar şi cel al ofiţerilor de marină. În plan spiritual, anumiţi oameni sau grupuri dedicate pot trăi stări deosebite (ce presupun o revărsare a Graţiei Divine).

Pluton aflat la limita dintre casele a VI-a şi a VII-a indică eforturile de reformare a sistemelor de sănătate şi judiciar (care pot fi făcute cu bună sau cu rea intenţie, după interesele celor implicaţi). Totuşi, aceste posibile reforme ar putea genera serioase conflicte (datorită careului în T cardinal amintit, în care Pluton este direct implicat).

Ascendentul din Rac indică o aparentă slăbiciune a guvernului actual, dar care este acompaniată de un puternic ataşament pentru putere (Luna, guvernatoarea Ascendentului, este conjunctă cu Saturn din Săgetător). Cum acest Ascendent este plasat în decanul de Peşti din Rac, înţelegem de ce se vorbeşte despre “agenda ascunsă” a puterii actuale. Guvernatorul acestui decan este Jupiter, plasat în Balanţă, deci „programul secret” al noii puteri se referă, în mod evident, la justiţie.

Mai remarcăm, în final, acel Lilith din casa a V-a, care poate indica noi incidente neplăcute sau nefericite produse în învăţământul preşcolar (copii agresaţi, abuzaţi verbal, tensiuni între educatoare şi părinţi, etc.).

Iată, prin urmare, cel puţin o parte din provocările pe care ni le va aduce noul an astrologic 2017.

 

Astrologie

Unii astrologi au încercat să explice cât mai bine cu putinţă, în ultimele săptămâni, conjuncturile astrale care au generat această pandemie, în fapt o infecţie virală foarte contagioasă, cu un...

READMORE

Unul dintre subiectele fierbinţi din acest moment îl reprezintă epidemia din China, produsă de un un virus nou descoperit, care face parte din familia coronavirusurilor (sau a „virusurilor cu coroană”)....

READMORE

Feng Shui

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Este bine ştiut, de către cunoscătorii astrologiei, că există diferenţe considerabile între zodiacul european şi zodiacul chinezesc. Chiar şi raportarea anotimpurilor la diverse date calendaristice este nu radical, dar semnificativ...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.