Miercuri, 19 Iunie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie mundana Data nasterii Romaniei din perspectiva astrologica si istorica
Data nasterii Romaniei din perspectiva astrologica si istorica PDF Imprimare Email

Romania, ca stat, a aparut in 1859, prin dubla alegere ca domnitor a lui Alexandru Ioan Cuza in Moldova si in Muntenia. Data calendaristica este de 24 ianuarie, dar, prin ajustarea calendarului gregorian, devine 5 februarie 1859, la ora 14h41min.

Astrograma natala a Romaniei ne arata un Soare in Varsator si Ascendentul in Rac. Intreaga harta este profund semnificativa pentru viitoarea evolutie a tarii. Astfel, Soarele reprezinta seful statului, iar pozitia sa din Varsator este semnificativa pentru un sef de stat aparut oarecum surprinzator (Al. I. Cuza, primul conducator al Romaniei) sau care este indepartat fulgerator de la putere, chiar prin forta (abdicarea fortata a regelui Carol al II-lea in 1940; lovitura de stat militara din 23 august 1944, care l-a indepartat de la putere pe Ion Antonescu, liderul de facto al Romaniei la acel moment; din nou o abdicare fortata - a regelui Mihai I, in 1947; indepartarea de la putere a lui N. Ceausescu prin revolutia din 1989). Acelasi Soare ne indica si sefii de stat autoritari, cu puteri dictatoriale, ai Romaniei (Regele Carol al II-lea, maresalul Ion Antonescu, Gheorghe G. Dej, N. Ceausescu), dar si presedintii alesi in mod democratic, dupa 1989 (I. Iliescu, E. Constantinescu, T. Basescu). Este interesant de remarcat ca un fost conducator al Romaniei (N. Ceausescu) a fost chiar nativ Varsator. Aceeasi pozitie indica miscari revolutionare sau rebeliuni (rascoalele taranesti din 1888 si 1907, rebeliunea legionara din 1941, revolutia din 1989).


Soarele din Varsator este guvernat de Saturn (aflat in Leu) si Uranus (aflat in Taur). Saturn din Leu indica originea nobiliara a unor sefi de stat ai Romaniei (regii Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea, Mihai I, apartinand casei nobiliare Hohenzollern-Veringen). Dar opozitia Soare - Saturn (pe axa Varsator - Leu) s-a tradus prin disputa dintre sustinatorii monarhiei si promotorii curentului republican, dar si prin conflictul dintre seful statului si diverse institutii sau structuri politice (care s-au produs sub conducerea regelui Carol al II-lea, in anii 1930, sau inlaturarea lui Ion Antonescu de catre regele Mihai, in 1944). Plasarea lui Saturn in casa a II-a ne arata suportul material pe care l-au avut sefii de stat romani (in perioada monarhica sub forma de castele, domenii regale, iar ulterior prin case de vacanta, palate prezidentiale, domenii de vanatoare, etc.). Plasarea casei a II-a in semnul Leului explica de ce moneda nationala a Romaniei a fost numita (si asa a ramas pana acum) "leu".


Tranzitul lui Pluton prin Leu la mijlocul secolului al XX-lea, in opozitie cu Soarele natal al Romaniei, a generat abdicarea brutala a doi regi - Carol al II-lea si Mihai I. Ezoteric vorbind, orice inlaturare brutala a unui rege (care are o investitura spirituala din partea bisericii) aduce o karma negativa (de violenta) autorilor acelei fapte. Intelegem de ce Ion Antonescu (care l-a indepartat pe Carol al II-lea) a murit in 1946 in fata unui pluton de executie, iar Gh. G. Dej a murit in 1965 de cancer pulmonar, datorita iradierilor la care l-au supus sovieticii (el fiind cel care l-a inlaturat pe Mihai I). In Anglia, indepartarea de la putere si executia regelui, in timpul revolutiei lui Cromwell, a generat ulterior o epidemie de ciuma ce a devastat Londra. In Franta, detronarea si ghilotinarea lui Ludovic al XVI-lea a generat teroarea Revolutiei Franceze. Karma negativa pe care comunistii si-au creat-o prin indepartarea monarhiei in 1947 s-a manifestat prin Revolutia din 1989, care a inlaturat comunismul din Romania (in acel moment Pluton tranzita prin Scorpion, facand cuadratura la Soarele natal al Romaniei, ceea ce a condus la prabusirea si executia lui N. Ceasescu).


Soarele din Varsator si Saturn din Leu se afla in receptie mutuala (fiecare planeta se afla in domiciliul celeilalte), ceea ce echivaleaza cu o conjunctie a celor doi astri si face ca ambele planete sa fie dominante in astrograma. Totodata, ne arata ca Romania, ezoteric vorbind, este Putere Saturniana (prin urmare, romanii, ca natiune, emana un spirit constructiv, rabdare, durabilitate, perseverenta, venind cu o indelungata experienta dintr-o istorie lunga si glorioasa, desi, sub aspect negativ, putem vorbi si despre conservatorism si rigiditate). Planetele Mercur si Venus se afla in Capricorn (de asemenea guvernate de Saturn), ele aducand natiunii romane aceleasi calitati si defecte saturniene, dar indicand, in acelasi timp, si o tendinta de cramponare de putere a liderilor politici, o influenta destul de mare a presei (Mercur) asupra opiniei publice, dorinta de a obtine puterea in stat pentru avantaje de ordin material (indicata limpede de Venus in Capricorn). Cand Romania s-a eliberat de tirania comunista, in 22 decembrie 1989, Soarele si alte planete se aflau tot in Capricorn, indicand aceeasi dominanta saturniana ce apare ca o amprenta specifica acestui popor (generand inclusiv anumite dificultati materiale care sunt vizibile si in prezent).


Uranus in Taur, ca guvernator al Soarelui, indica sefi de stat ce iau masuri populare, generoase, gen improprietarirea cu pamant a taranilor (reforma agrara realizata de regele Ferdinand I in 1919 si cea realizata de guvernul Petru Groza in 1945). Plasarea in casa a XII-a a lui Uranus ne arata si interese obscure ce se ascund in spatele unor astfel de masuri (reforma agrara realizata de comunisti dupa cel de-al doilea razboi mondial a fost preambulul colectivizarii agriculuturii), dar si unele boli cronice de care au suferit sefii de stat ai Romaniei (regele Ferdinand a murit in 1927 de o maladie canceroasa; Gh. G. Dej a murit in 1965 tot de o boala tumorala, dar generata de radiatii, ceea ce se explica prin natura "radioactiva" a lui Uranus si a Varsatorului).
Ascendentul in Rac din tema natala a Romaniei ne indica o continua stare de nostalgie a romanilor dupa vremurile apuse. Eminescu, in "Scrisoarea III", manifesta nostalgie dupa vremurile eroice ale voievozilor medievali (Mircea cel Batran, Vlad Tepes). In perioada interbelica romanii regretau perioada antebelica, sub dictatura comunista erau regretate vremurile regilor Ferdinand si Carol al II-lea, dupa 1989 era regretata perioada comunista, s.a.m.d. Acest Ascendent este semnificativ pentru sentimentul patriotic al romanilor, dar si pentru anumite tendinte nationaliste (ne amintim de gruparea politica de extrema-dreapta cunoscuta ca Miscarea Legionara), cu tendinte mistice (retinem denumirea Legiunea Arhanghelului Mihail, dar si principiile mistice, religioase ale respectivei miscari politice), datorate Lunii (guvernatorul Ascendentului) plasate in Pesti (religie, misticism; tendintele nationaliste amintite au aparut pe fondul tranzitului lui Pluton prin Rac, intre 1914 - 1938).


Luna, guvernatorul Ascendentului, in Pesti indica o predestinare a Romaniei de a avea regim comunist (Pestii - semnifica socialismul, colectivismul). Cand a fost instalat guvernul Petru Groza, la 6 martie 1945, Soarele tranzita peste aceasta Luna din Pesti. De altfel, Neptun (planeta colectivismului) se afla in domiciliu, in Pesti, fiind o dominanta a astrogramei si sustinand astfel aceasta idee. Opozitia dintre Soarele din Varsator (liderul comunist) si Saturn din Leu ( Saturn -muntele, Leu - zodia conservatorismului), sugereaza lupta anticomunista a romanilor dusa in munti in perioada anilor "50.
Regimul comunist a avut in Romania o durata de exact 42 ani (de la 30 decembrie 1947, abdicarea fortata a regelui Mihai, pana la 22 decembrie 1989, alungarea dictatorului Ceausescu), adica exact un sfert din ciclul complet al planetei Neptun (168 ani), sau o jumatate din ciclul planetei Uranus (care dureaza 84 de ani). Casa a XII-a ("Infernul zodiacului") din tema natala a Romaniei are o intindere de aproximativ 40 de grade, corespunzand aproape exact cu perioada de progresie a Nodului Nord prin aceasta casa si cu cei 42 de ani de infern comunist (casa a XII-a este in analogie cu Pestii si cu planeta Neptun, fiind in concordanta cu componenta neptuniana a comunismului). Practic, la aproximativ un ciclu uranian distanta de la data infiintarii Romaniei (1859), si la scurgerea a jumatate din ciclul planetei Neptun (in 1945), s-a instaurat in aceasta tara primul guvern comunist (cel condus de Petru Groza, impus cu forta de rusii bolsevici, Rusia fiind o tara ce se situeaza in mod traditional sub semnul Varsatorului). In 1943, la exact 84 de ani distanta de anul 1859 (la distanta de un ciclu uranian) a avut loc Conferinta de Yalta, la care liderii politici ai momentului (Roosevelt, Churchil, Stalin) au convenit ca Romania sa devina, dupa razboi, satelitul URSS si sa aiba un regim comunist.


Planetele din Pesti amintite arata si atasamentul foarte mare al romanilor fata de valorile spirituale, religioase (desi religia a fost marginalizata in perioda comunista, inclusiv prin demolarea bisericilor, inchiderea unor manastiri, aceasta s-a revigorat dupa 1989, cand au aparut un numar mare de biserici, au aparut noi manastiri sau au fost reactivate cele vechi), care se manifesta si in prezent prin pelerinaje la manastiri, moaste ale sfintilor, la Ierusalim, sau in alte locuri incarcate de sacralitate.


Plantele Pluton si Uranus din Taur indica plasarea la extreme a romanilor din punct de vedere material (foarte bogati si foarte saraci), dar si situatii financiare extreme (inflatia astronomica produsa dupa ultimul razboi mondial, stabilizarile monetare, nationalizarea din 1948), aparute prin masuri uneori brutale (Pluton indica brutalitatea). Aceste planete indica si potentialul agricol al tarii (Taur - semn de pamant), dar si bogatiile minerale ale tarii (Pluton - subteranul). Saturn in Leu indica minereurile de aur existente in Carpati (Saturn - muntele, Leu - aur). Planeta Jupiter este plasata in Gemeni, in casa a XII-a, aratand ca romanii au potentialul de a fi sedusi de ideologia de stanga (Jupiter - ideologia, casa a XII-a - stingismul, prin conexiunea cu Neptun si Pestii), dar si marea influenta pe care o are presa (ca formatoare de opinii) in aceasta tara.


Marte este o alta planeta dominanta din tema natala a Romaniei, fiind plasata in Berbec (in domiciliu). Aceasta pozitionare indica forta militara pe care romanii au demonstrat-o in cele mai importante razboaie la care au participat (razboiul de independemta din 1877-1878, cele doua razboaie mondiale).
Nodul Sud plasat in Leu ne indica o desprindere a Romaniei de trecutul sau monanhic (principele Cuza si cei patru regi) si orientarea catre forma de guvernamant republicana (republica populara, socialista si, dupa 1989, democratica). Atat Soarele cat si Nodul Nord din Varsator ne indica orientarea romanilor catre altruism, toleranta, universalitate. Plasarea in casa a IX-a a Nodului Nord al Romaniei arata ca aceasta tara are o menire spirituala semnificativa, pe care vom ajunge sa o cunoastem mai bine in viitor si care care a fost profetita de anumiti mistici si clarvazatori.


In ansamblu, harta natala a Romaniei este relativ echilibrata, avand in vedere ca exista 4 planete in semne de pamant, doua planete si Ascendentul in semne de apa, doua planete in semne de foc si doua planete in semne de aer.
Momentul 1 decembrie 1918 (Marea Unire) este doar o etapa din evolutia Romaniei inceputa in 1859. La acea data, Soarele se afla in Sagetator si tranzita prin Casa a VI-a din tema natala a Romaniei (casa de pamant), ceea ce a permis marirea teritoriului romanesc, expansionarea granitelor (Sagetatorul semnifica expansiunea, largirea).
Tranzitul lui Pluton din Varsator, care va incepe in 2023, va aduce, cu siguranta, transformari uluitoare pentru Romania.
Toate aceste analize astrologice aplicate hartii natale a Romaniei si omologate in perspectiva istorica ne permit sa intelegem de ce cea mai corecta data de nastere a Romaniei este 24 ianuarie / 5 februarie 1859.

Cuvinte cheie: România, temă natală, istorie, naştere, valori spirituale, şefi de stat, regim politic

 

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.