Miercuri, 19 Iunie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie previzionala Eclipsa de Soare din 26 februarie 2017 – semnificaţii şi tendinţe
Eclipsa de Soare din 26 februarie 2017 – semnificaţii şi tendinţe PDF Imprimare Email

Pe data de 26 februarie 2017, la ora 16:54 (ora României), se produce o eclipsă de Soare. Este vorba despre momentul Lunii Noi, când Soarele şi Luna ajung să realizeze o conjuncţie perfectă, de această dată în semnul Peştilor. Eclipsa de Soare are loc datorită interpunerii Lunii între Soare şi Terra, în condiţiile în care luminariile se conjugă în vecinătatea axei Dragonului (Soarele şi Luna sunt conjuncte cu Nodul Sud lunar, orbul fiind de 5 grade).

Datele astronomice arată că eclipsa va începe în Pacificul de Sud, va tranzita Chile şi Argentina, apoi Atlanticul de sud, şi se va încheia în zona sudică a Africii. Altfel spus, nu va fi o eclipsă vizibilă din România. Durata totală a eclipsei va fi de 44 de minute. Este o eclipsă incompletă de Soare (era completă dacă luminariile se suprapuneau peste unul dintre Nodurile lunare), de tip inelar.

Din punct de vedere astrologic putem spune că sunt două evenimente: eclipsa şi momentul de Lună Nouă. Luna Nouă reprezintă începutul unui nou ciclu lunar, fiind un moment de discontinuitate (sau vid) în manifestarea energiei selenare. O harta trasată pentru acest moment (şi semnificativă pentru aproximativ o lună) ne arată un Ascendent în Leu, la 26gr38min. Prin urmare, acesta este un moment în care anumite decizii ferme pot fi luate, deşi concretizarea lor ulterioară poate fi destul de problematică (fiind vorba despre un Soare slăbit, prin eclipsă, prin tranzitul unei zodii de apă, prin conjuncţie cu Luna şi Neptun).

Practic, în această hartă avem patru planete (Soare, Luna, Mercur şi Neptun) şi Nodul Sud (deci este un stellium) în Peşti şi în casa a VII-a (deci în casă angulară). Prin urmare, putem spune că, cel puţin în România, va continua acest război al ordonanţelor, legilor, schimbărilor legislative, iar lucrurile vor deveni destul de confuze (având în vedere Ascendentul din Leu, am spune o confuzie intenţionată, expresă); în plus, Jupiter se află deja în mişcare retrogradă. Există aici o preocupare pentru a reduce virulenţa justiţiei. Dealtfel, tot acest stellium este corelat cu Nodul Sud din Peşti, având un caracter oarecum regresiv (toate planetele din Peşti sunt guvernate de Jupiter şi Neptun, care sunt şi Regenţi karmici Sud – sau distribuitori ai karmei negative).

Jupiter retrograd din Balanţă se află în casa a III-a a momentului, indicând o continuare a comunicării insuficiente, eliptice sau incoerente pe tema schimbărilor din domeniul justiţiei. Venus, guvernatorul lui Jupiter, semnifică nervozitate, situaţii conflictuale, neînţelegeri între diversele părţi implicate în acest diferend politico-legislativ. Cum Ascendentul hărţii se află în decanul de Berbec din Leu, putem analiza poziţia lui Marte. Marte se află în Berbec, conjunct cu Uranus, dispoziţie care va alimenta, în continuare, mişcările de contestare a noii echipe de conducere (protestele din Piaţa Victoriei). Dubla opoziţie dintre Jupiter, pe de o parte, şi conjuncţia Marte – Uranus, pe de altă parte, va amplifica tensiunile şi va face dificilă găsirea unei soluţii satisfăcătoare pentru toate părţile (şi care să stopeze conflictele sociale).

Mijlocul Cerului în Taur, având guvernatorul (pe Venus), în Berbec, indică un climat politic în parte stabil, dar marcat totuşi de tensiuni. Puterea încearcă să stopeze demonstraţiile prin diverse recompense materiale (creşteri ale veniturilor, în diverse domenii). Prezenţa Gemenilor în casa a X-a, având guvernatorul (Mercur) în Peşti, indică eforturile liderilor majoritari de a submina justţia prin manevre abile, de culise. Nodul Nord din casa I indică necesitatea unor decizii tranşante, care conducă lucrurile în direcţia cea bună, dar guvernatorul său (Mercur) indică dificultatea luării şi aplicării unor astfel de decizii.

Revenind la eclipsa de Soare, putem spune că ea semnifică a reducere, temporară şi parţială (o opacifiere, o alterare) a energiei solare cu tot ceea ce înseamnă ea (iraţionalitate, reducerea capacităţii de conştientizare, a autorităţii, voinţei, clarităţii mentale). Evident, efectele se vor resimţi mai ales în acele zone ale globului unde eclipsa va fi vizibilă. Anumiţi lideri, anumite autorităţi vor putea fi afectaţi/afectate de o criză a puterii, un deficit de imagine sau de credibilitate, cu riscuri de revolte, rebeliuni sau chiar războaie (dacă avem în vedere şi planetele plasate în Berbec).

Orice restricţie temporară a lumii solare (când nu ar fi firesc să se producă) are o semnificaţie astrologică mai mult sau mai puţin defavorabilă. O eclipsă de Soare în primul decan al Peştilor, cum se produce în cazul de faţă, predispune, în timp, la dificultăţi majore legate de elementul apă (secete, furtuni, secarea unor fluvii sau râuri, naufragii, uragane pe mări şi oceane). În plus, la nivel individual, fiecare om poate resimţi efectele eclipsei de Soare în casa natală în care i se produce, tranzitoriu, conjuncţia Soare – Lună din Peşti (dealtfel, acea casă îi va fi destul de populată de planete).

Cum eclipsa durează doar 44 de minute (adică aproximativ trei sferturi de oră), ne aşteptăm ca efectele eclipsei să se resimtă încă 9 luni din acest moment (adică până spre finalul lunii noiembrie 2017).

Iată deci o parte dintre cele mai importante semnificaţii ale acestei eclipse şi Luni Noi.

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.