Miercuri, 19 Iunie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie previzionala Solstiţiul de iarnă 2015 – semnificaţii astrologice şi interpretări spirituale
Solstiţiul de iarnă 2015 – semnificaţii astrologice şi interpretări spirituale PDF Imprimare Email

Pe data de 22 decembrie 2015, la ora 6:47 (ora de iarnă a României), Soarele intră în semnul Capricornului, producându-se astfel solstiţiul de iarnă. Vorbim despre un moment semnificativ în derularea energiei temporale, care este corelată, între altele, şi cu ciclurile planetare. Ciclul anual este practic mişcarea de revoluţie a Soarelui, care are cel puţin 4 momente de discontinuitate la tranzitul său prin semnele zodiacale: două echinocţii şi două solstiţii, în fiecare an.

Dacă avem în vedere procesul de înălţare planetară, care a avut un moment important în data de 21 decembrie 2012, acest solstiţiu de iarnă are şi el semnificaţiile sale. După cum ştiu destul de bine cei familiari cu domenii precum ezoterismul şi spiritualitatea, pe lângă realitatea materială, care se află sub ochii noştri, mai există şi alte dimensiuni/lumi paralele cu o vibraţie mai înaltă decât cea terestră (numite dimensiunea eterică, astrală, etc.). Providenţa Divină a decis ca această realitate materială să se înalţe vibraţional, după anumite intervale cosmice temporale, în dimensiuni mai înalte, împreună cu toate fiinţele vii aflate pe planetele din aceste sisteme solare.

Explicaţiile tehnico-spirituale sunt mult mai ample de atât, dar în esenţă este vorba şi despre înălţarea Terrei şi a fiinţelor care o populează. În acest scop, are loc un proces de revărsare a unor energii foarte puternice şi rafinate din centrul galaxiei (Calea Lactee) asupra Soarelui şi a întregului sistem solar, în scopul ridicării progresive a nivelului vibraţional şi a ascensionării spirituale implicite. Aceste pachete de energie înaltă sunt descărcate asupra Soarelui şi planetelor adiacente la fiecare eclipsă de Soare şi de Lună, precum şi în momentele de solstiţiu şi echinocţiu, când se produc anumite discontinuităţi energetice, şi astfel se crează nişte „ferestre” prin care pot pătrunde vibraţiile galactice.

Nu ne putem aştepta ca aceste procese spirituale periodice să fie anunţate în mass-media, precum ştirile obişnuite. Totuşi, natura fenomenelor energetice aflate în derulare ne este adusă la cunoştinţă prin mijloace parapsihice: mediumi, chanelling, claraudiţie, etc, iar aceste mesaje sunt popularizate. Sigur, este la latitudinea fiecărui om dacă acordă credit acestor informaţii (există două tabere, ca întotdeauna – cei favorabili, „credincioşii”, pe de o parte, şi contestatarii, scepticii, negaţioniştii, pe de altă parte).

Iată care sunt mesajele legate de solstiţiul de iarnă din 2015: „Terra aşa cum o ştiţi îşi schimbă structura, atât cea materială, cât şi cea energetică! Energiile dinspre Marele Soare Central ce au fost descărcate în Matricea Terrei au făcut posibile aceste transformări (...) care (...) vor continua! Orice cantitate în plus descărcată în Matricea Terrei duce la accelerarea procesului de înălţare şi la transformări vizibile (...) V-aţi apropiat de acel prag în care cele două energii, Energia veche şi Energia nouă, nu mai pot coexista (...), şi nici nu se mai pot susţine una pe cealaltă! Ori una, ori alta! Tot aşa şi voi, vor fi oameni care vor rămâne activi şi tributari Energiei vechi, şi oameni noi care vor funcţiona în Noua energie! Cei care rămân în Vechea energie vor trebui să se zbată mai mult, să muncească mai mult, să se chinuie mai mult decât trebuie, să facă uneori eforturi supraomeneşti ca să poată să îşi continue existenţa! (...) Cei care vor funcţiona şi acţiona în Noua energie vor fi puţini, însă aceasta îi va susţine în toate cele! Fără prea mari eforturi, fără bătăi de cap, fără probleme existenţiale! (...)”.

O altă sursă spirituală afirmă: „Fiecare echinocţiu şi solstiţiu care a venit şi a trecut (...) a descărcat în Matricea Divină a Terrei energii (...) care au o vibraţie extrem de înaltă şi sunt „programate” să restructureze la nivel atomic tot ceea ce înseamnă materie grosieră! Energiile acestea au provocat la nivel planetar o acutizare a relaţiilor dintre state, iar în plan uman a relaţiilor dintre oameni! (...) La solstiţiul de iarnă încheiaţi un ciclu al evoluţiei voastre căreia îi spuneţi Vechea energie, şi începeţi un nou ciclu căruia îi spuneţi Noua energie! Iar asta va aduce în plan material şi mai multe conflicte, mai multă neînţelegere (...)! (...) asta înseamnă tot mai mulţi morţi din diferite cauze şi motive (...) toţi aceşti oameni nu au vibraţia potrivită pentr o planetă aflată în plină ascensiune, aşa cum este Terra! „Graniţele” dintre state, prăpăstiile dintre oameni vor deveni pe zi ce trece, an de an, tot mai evidente! (...) Lăsaţi sufletul să acţioneze, el ştie şi cunoaşte ce are de făcut! Lăsaţi-vă inspiraţi de el şi veţi trăi rezultatul! Magnific!”.

Dacă analizăm harta astrală a solstiţiului de iarnă remarcăm un Ascendent în Săgetător (în decanul de Berbec din Săgetător, care se traduce printr-un nou început, relativ la afirmaţiile de mai sus despre Energia nouă) şi mai multe configuraţii astrale interesante: „dreptunghi mistic”, „cort” sau „vapor”, „piramida de pământ”, „zmeu”, „nicovală”, „casă”, „careu în T” (deci nu mai puţin de 7 modele planetare, în care sunt implicate aceleaşi planete). Să menţionăm şi faptul că această conjunctură astrală îşi va pune amprenta asupra întregii planete până la echinocţiul de primăvară.

În această astrogramă se observă o dominanţă a dispunerii planetelor în semne de pământ: Soare, Mercur, Pluton în Capricorn, Luna în Taur, Jupiter în Fecioară; prin urmare această conjunctură astrală, acompaniată de fenomenele spirituale expuse mai sus, va avea un impact puternic asupra elementului material, fizic, teluric, rafinându-l, purificându-l. Planetele din semne de pământ sunt grupate într-o Piramidă (Trigon major), care are o vibraţie simbolică de foc; aşadar, putem vorbi despre Focul Ceresc revărsat pentru a alchimiza materia fizică. Geea, adică Pământul, astral vorbind, se află în Rac (planeta noastră este deci foarte receptivă, în momentul solstiţiului, la aceste procese).

Nodul Nord al acestei hărţi este plasat în Fecioară şi în casa a IX-a, ceea ce indică, în ceea ce priveşte direcţia de evoluţie, o necesitate de discernere, de clarificare, o amplificare a lucidităţii (pentru a distinge între Energia veche şi Energia nouă, deja amintite), care trebuie să fie manifestate în plan spiritual, pentru a ne ridica vibraţia, în acord cu ridicarea vibraţiei planetare. O semnificaţie de spiritualizare tot mai accentuată reiese şi din conjuncţia Nodul Nord – Jupiter, şi chiar şi din plasarea Ascendentului în Săgetător. Guvernatorul Nodului Nord şi al lui Jupiter este Mercur, aflat în conjuncţie cu Pluton: vorbim despre necesitatea unei transformări tot mai profunde, mai consecvente, care va lăsa urme evidente şi la nivel fizic. Ascendentul este încadrat de Saturn (în casa a XII-a) şi Soare (în casa I), ca o limită între Energia veche (vechiul ciclu de evoluţie), simbolizată de Saturn, şi Energia nouă (noul ciclu de evoluţie), simbolizată de Soare (un nou răsărit, un nou început).

Celelalte configuraţii astrale pur şi simplu ne arată ce avem de făcut, din punct de vedere spiritual, psiho-emoţional şi practic, în cele trei luni dintre Solstiţiul de iarnă 2015 şi Echinocţiul de primăvară 2016. Configuraţia „nicovală” (Uranus din Berbec trigon cu Saturn din Săgetător, intervenind şi cuadraturile Pluton – Uranus şi Saturn – Chiron) indică necesitatea de a lucra intens cu noi înşine, pentru a ne eleva, purifica şi transforma, pentru a ne elibera de şabloanele Energiei vechi (conjuncţia Mercur – Pluton ne sugerează chiar un proces de transformare a minţii). Configuraţia „dreptunghi mistic” (două axe de opoziţie: Jupiter – Chiron şi Venus – Luna) indică necesitatea de deschidere către iubire, credinţă, devoţiune (faţă de Divin, faţă de ceilalţi oameni). Careul în T cardinal (între Marte, Mercur, Pluton şi Uraus) indică necesitatea depăşirii unei karma de agresivitate semnificative, care poate fi uneori generată de o anumită rigiditate (Capricornul fiind implicat), încăpăţânare, ancorare îndârjită în trecut.

Configuraţia „casă” poate indica necesitatea construirii unui nou eşafodaj existenţial, reînnoit, actual, ancorat în Energia nouă, care să ne permită să ne continuăm existenţa într-o manieră adaptată vremurilor complexe prin care trecem. Nodul Sud în decanul de Scorpion din Peşti semnifică riscul încheierii (uneori brutale, fulgerătoare) a vieţii celor care refuză să evolueze, să-şi ridice vibraţia.

Iată deci unele dintre cele mai importante semnificaţii ale momentului de solstiţiu de iarnă 2015.

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.