Miercuri, 24 Iulie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie previzionala Semnificaţiile momentului de Lună Nouă din 28 ianuarie 2017
Semnificaţiile momentului de Lună Nouă din 28 ianuarie 2017 PDF Imprimare Email

Pe data de 28 ianuarie 2017, la ora 2:06 (ora României), se produce momentul de Lună Nouă (suprapunerea perfectă a Lunii peste Soare). Această conjuncţie marchează începutul unui nou ciclu lunar, fiind vorba despre un momentul de discontinuitate (etapa de zero sau de început), în care se pot descoperi anumite tendinţe predominante pentru următoarele 30 de zile. Astrograma trasată pentru acest moment poartă denumirea de „harta Lunii Noi”, iar în astrogramele individuale se poate analiza prin care casă natală tranzitează conjuncţia Soare – Lună.

Aşadar, vorbim despre o astrogramă în care Soarele şi Luna se află în Vărsător, iar Ascendentul este plasat în Scorpion. Cele mai importante şi puternice energii astrale, Soarele şi Luna, se află concentrate în casa a treia, în Vărsător. Prin urmare, va urma o lună de focalizare (mai ales din punct de vedere emoţional) asupra unor chestiuni de importanţă colectivă, generală (Vărsătorul), dar şi asupra presei, circulaţiei informaţiilor, chestiunilor care ţin de transporturi, comunicare, relaţionare între diferite organisme, la modul individual sau instituţional. Toate „privirile” (pentru că vorbim despre Luminarii) vor fi aţintite în această direcţie, în acest interval. Ne putem aştepta ca anumite mesaje, informări sau concluzii ale unor autorităţi (legate de anumite subiecte) să fie date la modul uşor haotic, nesigur, neconvenţional, iar anumiţi lidei (simbolizaţi de Soare) să fie mai înclinaţi spre compromis, înţelegere, sau să facă un pas înapoi (sub influenţa Lunii).

Anumite demonstraţii ale maselor sunt din nou posibile (sub influenţa Vărsătorului), prin mobilizare pe reţelele de socializare. Pe de altă parte, Soarele şi Luna nu mai primesc nici un alt aspect, încât anumite proteste pot degenera la modul haotic, spre violenţă fizică şi confruntări dure (având în vedere că Uranus, guvernatorul luminariilor, se află în Berbec). Celălalt guvernator al luminariilor, Saturn, se află în Săgetător (în decanul de Leu), indicând, pe de o parte, o atitudine generoasă, expansivă, dar, pe de altă parte, o anumită duritate şi rezistenţă.

Nodurile lunare se află, în această hartă, în tranzit peste axa Fecioară – Peşti. Nodul Nord din Fecioară ne solicită focalizarea pe o atitudine plină de atenţie, discernământ maxim, spirit analitic plenar, pragmatism, eficienţă. Poziţionarea Nodului Nord exact peste MC din acel moment indică o focalizare a oamenilor asupra liderilor, factorilor decizionali, chiar a politicienilor, care denotă aşteptarea din partea acestora de a manifesta responsabilitate, atenţie la problemele concrete de viaţă, consecvenţă în anumite direcţii, perseverenţă în a arăta atitudini benefice, constructive. Nodul Sud în Peşti ne semnalează că sunt indezirabile, în acest moment, abordările mincinoase, ipocrite, confuze, duplicitare, excesiv de ascunse sau ermetice, acţiunile de „culise” ale unor „eminenţe cenuşii” care trag sforile, pentru a pilota evenimentele în direcţia dorită.

Cele 3 planete din casa a IV-a, Marte, Venus şi Neptun din Peşti, semnalează posibilitatea apariţiei unor noi mişcări populare de amploare (aşa cum s-au mai produs, deja), care pot continua, într-o manieră şi mai intensă, susţinută, şi după acest moment al Lunii Noi. Într-un fel sau altul, Providenţa Divină (al cărei instrument sunt şi astrele) împinge oamenii, la nivel colectiv, spre o conversie karmică de la Nodul Sud din Peşti la Nodul Nord din Fecioară. Fecioară conferă discernământ, simţ critic mai mult sau mai puţin accentuat, ca şi o claritate mentală asupra a ccea ce trebuie acceptat şi ce trebuie respins (în maniera „asta da, asta nu!”). Putem regăsi aici mai multe teme care au dezbătute în ţară în luna ianuarie: proiectele de amnistiere şi graţiere, rolul serviciilor secrete în procesul de justiţie, manifestaţiile de stradă în scop de protest (în România şi în USA, dar cu motivaţii total diferite), unele incendii, etc; aceste preocupări vor rămâne şi pe agenda următoarelor 30 de zile.

Guvernatorul Nodului Nord, Mercur, se află în Capricorn, conjunct cu Pluton, indicând necesitatea unor transformări profunde (privind atitudinea, viziunea, principiile directoare, abordarea, motivaţia reală a acţiunilor planificate). Ascendentul momentului este plasat în Scorpion, indicând iniţiative motivate de diverse dorinţe secrete (primul guvernator este Marte din Peşti), dar şi de o agendă ascunsă (al doilea guvernator este Pluton din Capricorn). Dar Scorpionul înseamnă şi transformare.

Aşadar, mesajul oferit de momentul de Luna Nouă din 28 ianuarie este următorul: „începeţi transformarea, continuaţi-o cu perseverenţă, aplicaţi-o în mod concret, până la ultimele ei consecinţe, indiferent de nivelul la care vă aflaţi (de la lideri până la oamenii cei mai simpli şi umili), altfel veţi fi măturaţi de valul schimbării şi veţi pierde importante oportunităţi”. Luna Nouă din 28 ianuarie dă semnalul începerii transformării în acest an (2017) şi, prin urmare, este necesar să fim cu toţii atenţi şi să acţionăm în consecinţă.

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.