Miercuri, 19 Iunie 2024
Sunteti aici: Home Astrologie Astrologie previzionala Tranzitul Lunii negre prin Săgetător
Tranzitul Lunii negre prin Săgetător PDF Imprimare Email

Mitologia Lunii negre ne vorbeşte despre cea dintâi femeie creată de Divin, Lilith pe numele ei, care ar fi fost rebelă, cumva opacă la comandamentele spirituale, ostilă lui Adam. Prin urmare, Lilith a decăzut din condiţia sa iniţială, devenind o fiinţă malefică. Ulterior, a fost creată Eva, a cărei istorie este mult mai bine cunoscută.

În astrologie, Luna neagră semnifică încercările (care pot fi numite şi tentaţii sau ispite) de natură psihică şi spirituală, sexualitatea perversă, sadismul, riscurile de moarte, înclinaţia către magia neagră (vrăjitorie, farmece, etc.), printre alte semnificaţii şi mai complexe, sau chiar ezoterice. Se ştie că Lilith îşi are domiciliul în semnul Scorpionului (ceea ce explică semnificaţiile mai sus enumerate) şi exaltarea în semnul Peştilor (în tradiţia cabalistică se afirmă că Lilith şi-ar avea reşedinţa pe fundul mărilor şi oceanelor).

Între 13 februarie şi 9 noiembrie 2017 Luna neagră tranzitează prin Săgetător. Acest tranzit printr-un semn de foc poate genera anumite tendinţe extremiste pentru o zodie deja înclinată spre excese. Prin urmare, ne putem aştepta la dificultăţi legate de deplasările în străinătate, învăţământul universitar, preocupările de natură spirituală (sau religioasă), tot ceea ce presupune activităţile de mentorat (relaţiile de tip maestru-discipol sau profesor-elev), sau chiar activităţile legate de cabaline (curse de cai, transportul cu atelaje trase de cai/măgari/catâri).

Pot apare din nou cazuri de seducţie care apar între profesori şi elevi, cai ucişi prin maltratare şi violenţă de stăpânii lor, accidente mortale produse la deplasarea în străinătate, creşterea interesului şi toleranţei pentru magicieni şi vrăjitori. Pe fondul acestui tranzit, poate apare o înclinaţie foarte intensă către excese de tot felul: alimentare, bahice, sexuale, în materie de călătorii, de sporturi extreme (o nevoie demonstrativă de a realiza performanţe fizice epuizante, cu riscuri mortale), de competiţii, etc; cei ce se lasă seduşi de astfel de tentaţii pot deveni opaci la orice argumente de natură morală (sau măcar banalul bun simţ). Uneori, oamenii se pot lăsa atraşi de filozofii sau ideologii extremiste, aberante, distorsionate (care pot predica violenţa, ura, extremismul, xenofobia, măsurile extreme).

Fiecare persoană va fi impactată mai mult sau mai puţin de acest tranzit, în funcţie de casa pe care Lilith o tranzitează în astrograma natală.

În case de foc (I, a V-a, a IX-a) Lilith poate genera sau amplifica o anumită agresivitate, duritate, o voinţă care poate fi greşit orientată (prin căderea în ispită). În casa I, Lilith poate produce o manifestare distorsionată a personalităţii (aroganţă, egoism, sadism, grandomanie), precum şi o perturbare a liberului arbitru. În casa a V-a Lilith afectează viaţa sentimentală şi amoroasă (cu riscuri de alegere eronată a persoanei iubite, urmată de deziluzii). În casa a IX-a, Lilith afectează relaţiile cu străinătatea şi domeniul spiritual.

În case de pământ (a II-a, a VI-a, a X-a) Lilith afectează relaţia cu domeniul financiar şi profesional. În casa a II-a, Lilith generează tentaţii de natură materială. În casa a VI-a Lilith perturbă activităţile profesionale (prin apariţia unor posibile interferenţe de natură sexuală). În casa a X-a, Lilith ne poate afecta imaginea publică, ca şi activităţile care ţin de carieră (profesională, politică, artistică, etc.).

În case de aer (a III-a, a VII-a, a XI-a) Lilith poate afecta relaţiile pe care le avem cu oamenii. În casa a III-a Lilith poate genera perturbarea relaţiilor cu anturajul, prin interferenţe de natură sexuală sau magică. În casa a VII-a Lilith ne poate afecta relaţia de cuplu şi relaţiile sociale. În casa a XI-a Lilith ne poate afecta relaţiile cu prietenii.

În casele de apă (a IV-a, a VIII-a, a XII-a) Lilith ne afectează la nivel de imaginaţie, emoţii, sentimente. În casa a IV-a Lilith ne afectează relaţiile cu familia. În casa a VIII-a Lilith poate genera încercări de natură sexuală, magică, sau riscuri de moarte. În casa a XII-a, Lilith generează încercări legate de iluzii, masochism, droguri, etc.

Iată, deci, câteva dintre tendinţele pe care Luna neagră le generează prin tranzitul din Săgetător.

 

Astrologie

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

La începutul fiecărui an calendaristic astrologii occidentali, indieni și chinezi, specialiștii în Feng-shui, Vas-tu, Y-king și alte arte divinatorii fac predicții pentru următoarele doisprezece luni. Alături de toți aceștia fac...

READMORE

Feng Shui

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu doctrinele metafizice ale vechilor chinezi, care sunt derivate din taoism și confucianism, este necesar să precizăm ce anume este I Ching (ortografiat uneori...

READMORE

Pe data de 4 februarie 2018 începe Anul Nou conform zodiacului solar chinezesc, fiind vorba despre Anul Câinelui de Pământ. Începerea oficială şi festivă a anului nou chinezesc (conform astrologiei...

READMORE

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.